跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

原帖由 證羽 於 09-12-4 21:42 發表
你地有冇收到上書房聖誕節嘉年華會"腰"請係18/12你地會吾會去呀?

No la. My son needs to go to school(PN).
If on Sat, definitely will go.

別墅

非常感激你share interview形式給我知, 希望我好仔表現好啲, 有機會同你的仔仔做同學! Thanks a lot!!
原帖由 didimimi 於 09-12-4 12:19 發表
Hihi little-noon, 我尋日收到信,上書房收左我仔仔讀K1 pm class. 仔仔7/11發燒,改左28/11 先in. 都係10mins 左右。 因為仔仔暫時只識英文,老師初初同佢講中文,我話佢唔識中文,跟住就改左用英文同佢溝通喇。 由receptio ...

洋房

原帖由 證羽 於 09-12-4 15:19 發表
打錯應10:30am見,我仔係大仔0701BB咁幾會可能會大d囉,希望仔仔明天表演好d喇.

我結果都冇帶仔仔去in 蘇浙,9:00am 佢仲訓緊,諗住機會都微,所以confirm上書房pm class,聽日交留位費。

複式洋房

我細仔都去左上書房in, 且收左佢.(下午班),我都覺得佢個日表演都麻麻, 只一味玩車, 問顏色又答得唔太準. 可能因有家姐在上書房讀,所以收佢, 唔系真一額汗...
我仔仔是 07/11, 所以都是好細.

didimimi,carol999及 little-noon mama,
若仔仔有緣與你們的子女做同學,希望以後多多聯絡.

別墅

你幾時in架, 我仔仔月中先in, 再加埋上書房放X'mas假, 即我要等好耐先知結果, 有排擔心了!
我都希望有緣與你們做同班同學仔呀! keep in touch!!
原帖由 sinary 於 09-12-7 16:54 發表
我細仔都去左上書房in, 且收左佢.(下午班),我都覺得佢個日表演都麻麻, 只一味玩車, 問顏色又答得唔太準. 可能因有家姐在上書房讀,所以收佢, 唔系真一額汗...

didimimi,carol999 ...

男爵府

大廚勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

原帖由 didimimi 於 09-12-7 11:56 發表

我結果都冇帶仔仔去in 蘇浙,9:00am 佢仲訓緊,諗住機會都微,所以confirm上書房pm class,聽日交留位費。

個日in好多人呀!

複式洋房

原帖由 little-noon 於 09-12-7 17:43 發表
你幾時in架, 我仔仔月中先in, 再加埋上書房放X'mas假, 即我要等好耐先知結果, 有排擔心了!
我都希望有緣與你們做同班同學仔呀! keep in touch!!

我是11月21日in的, 好似10日後左右收到confirm信. 過程都是很簡單, 老師牽他入房,卑車車佢玩,問佢顏色,入豬錢箱等等. 最後一份小手工作小禮物. 頭頭尾尾10分鐘左右,我個仔拿住架車車都唔捨得放. 呵呵...

公爵府

牛年勳章

係呀,交左留位費;我c6果日會陪阿囡去開party,
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

牛年勳章

原帖由 sinary 於 09-12-7 16:54 發表

didimimi,carol999 ...

哎吔~ 我個囡讀上午班架!!比你講到我都有d動搖想幫佢轉下午班...

同埋想問:學校老師除班主任外,上下午班係咪都係一樣架??

大宅

原帖由 Carol999 於 09-12-9 00:52 發表

哎吔~ 我個囡讀上午班架!!比你講到我都有d動搖想幫佢轉下午班...

同埋想問:學校老師除班主任外,上下午班係咪都係一樣架??

Carol999, 呢度好似你個囡同我個仔係上午班, 其他mami's都係下午班噃。

大宅

原帖由 證羽 於 09-12-7 19:21 發表

個日in好多人呀!

係啦, 咁多人int, 我見壁報版有memo寫蘇浙收生比率大概1:5。 唔知幾時知結果, 佢話1月, 但又冇確實日期。

大宅

回覆 91# Kpang 的文章

係啦, 好心急想知蘇淅收唔收呀...

我其實都交左上書房am留位費...但而家靈糧堂又收左am, 又等緊蘇浙result...所以都未confirm呀..

男爵府

大廚勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

kpang、bbccbbcc
係呀,我都等更蘇浙收吾收,其實我想問你們覺得蘇淅有什麼吸引,因我不太清楚這間學校的好處?
我都有in靈糧堂不過吾收.

大宅

原帖由 證羽 於 09-12-9 20:27 發表
kpang、bbccbbcc
係呀,我都等更蘇浙收吾收,其實我想問你們覺得蘇淅有什麼吸引,因我不太清楚這間學校的好處?
我都有in靈糧堂不過吾收.

蘇浙是全普通話授課, 亦有native English speaker.
有小學back up。我想普通話係最大吸引吧!

大宅

回覆 84# sinary 的文章

Hi 各位家長好呀,我個仔都係入咗下午班呀,好開心係呢度已經見到有好多家長啦,到時真係要多多指教.大家又可以分享下.

大宅

Hi Lovelybabay

最後你還是決定留在下午班嗎?

原帖由 lovelybaby3 於 09-12-10 17:08 發表
Hi 各位家長好呀,我個仔都係入咗下午班呀,好開心係呢度已經見到有好多家長啦,到時真係要多多指教.大家又可以分享下.

公爵府

牛年勳章

原帖由 bbccbbcc 於 09-12-9 19:27 發表
係啦, 好心急想知蘇淅收唔收呀...

我其實都交左上書房am留位費...但而家靈糧堂又收左am, 又等緊蘇浙result...所以都未confirm呀..

其實兩間學校各有各好, 靈糧堂出名啟發&引導性的, 教會學校, 預左要聽福音; 蘇浙就出名校好, 其實好睇你想小朋友習中係邊方面發展.

公爵府

牛年勳章

原帖由 Kpang 於 09-12-9 13:04 發表

Carol999, 呢度好似你個囡同我個仔係上午班, 其他mami's都係下午班噃。

唔知有幾多班k1呢?? 會唔會同班呢??

大宅

回覆 96# qwe2132007 的文章

Hi qwe2132007,

你好呀,我諗都係轉唔到啦,學校話今年特別full,不過今年真係唔諗得咁多啦,靈糧堂都係waiting,我諗機會都唔大,重有真光同蘇析,真光我都幾鍾意,蘇析我個日in完後,大打折扣,唔係我想像咁,不過你簡人,人簡你,上書房都係我心水,你呢,靈糧堂你交唔交留位費呀?有咩打算?

大宅

大家的孩子有機会做同学仔喎。

靈糧堂我不会交留位費。這学校的SELLING POINT是 HAPPYSCHOOL,我想在上書房也能達到這目的、上書房対我来説也比較近。

我也有IN真光,這也是我最喜歓的学校。因為校舎大、校風純樸。。。。。。這些特点不是很多学校有。
可是学你説的,我也明白你揀人、人揀你、今年学生又特別多,若非好突出,未必如願入到去。

ANYWAY, 好開心在此見到你阿。

原帖由 lovelybaby3 於 09-12-11 01:57 發表
Hi qwe2132007,

你好呀,我諗都係轉唔到啦,學校話今年特別full,不過今年真係唔諗得咁多啦,靈糧堂都係waiting,我諗機會都唔大,重有真光同蘇析,真光我都幾鍾意,蘇析我個日in完後,大打折扣,唔係我想像咁,不過你簡人,人 ...

首頁
34567...10

尾頁

跳至