樓市動向

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

Re: 裝修預算

mwh:

唔該PM師傅的資料比我!!!!Thank you!!!!!

琬晴B

複式洋房

mwh,

可唔可以PM你個裝修D資料比我呀??
Thank you!!

大宅

MWH,

可唔可以pm師父info 比我, tks~

別墅

mwh,

可唔可以PM你個裝修D資料比我呀??
Thank you!!

Tommy

男爵府

好媽媽勳章

琬晴B ,Tommy, Ahmic, sarahchenghy, 已pm咗比你哋!

別墅

其實最好自己裝修, 因我曾經有個朋友買了一間所為的化妝樓, 入去之後很多都是表面好美, d野好易出問題, 例如水龍頭是全新的, 不過係相差一半價錢的中國貨, 住落唔夠3個月就bye bye, 天花裂開, 估計是就咁油一浸沒有批灰....所以問題都幾多...得不償失的..

複式洋房

Hi mwh,

Please PM the details to me too.
Tks.

男爵府

好媽媽勳章

Hi, pumbaa, PM咗比妳啦!

洋房

hi mwh,
please give me too! thanks!

男爵府

好媽媽勳章

Hi,BQ82082, PM咗比妳啦!

洋房

收到 lah!! thank you!

男爵府

好媽媽勳章

BQ82082 寫道:

唔駛客氣....希望幫到你啦!

複式洋房

複式洋房

mwh,

請問你有無係客,飯廳做假天花射燈, 大約要加幾多錢呀?

其實唔包料你要加多幾多錢買料呀? 以你為例.

可唔可以pm裝修公司的資料我呀? Thanks!

伯爵府

mwh :

可以pm 裝修師傅 o既電話我嗎~??
thx!~

男爵府

好媽媽勳章

我冇做假天花...我怕會藏塵! 我只做咗天花線咋!我買料買咗大約3萬蚊度啦! (其實豐儉由人).

另我PM咗比妳啦!
littlepenguin 寫道:
mwh,

請問你有無係客,飯廳做假天花射燈, 大約要加幾多錢呀?

其實唔包料你要加多幾多錢買料呀? 以你為例.

可唔可以pm裝修公司的資料我呀? Thanks!

複式洋房

Thanks! 我收到pm啦!

男爵府

can you pm your photo to me and your 師父的電話比我.謝謝

禁止發言

Re: 裝修

子爵府

好媽媽勳章

你地就好, 搵到好裝修師傅, 我屋企.....

由4月中開始裝修, 到而家都仲未得....我地屋企500呎都唔夠, 水唔水裝修到而家8月幾都無得, 成4個月, 人地以為我地超豪裝

事原我地搵果間so call室內設計公司, 不知所謂, 手工差(批成個廚房, 竟然做唔到直角; 新起幅牆竟然斜左), 拖工(2個月有多, 竟然做唔到40%, 仲要係一路有問題), 工序有問題(咩都未做好, 就鋪全屋地磚, 仲唔搵野protect就係上面做其他野), 做既工程唔合格, 最衰最衰係做水電, 竟然大擔到水線係駁線, 好危險, 仲有...大廳冷氣用2.5mm電線(一般係頂唔順2匹冷氣), 無事由自可, 有事搞到成間屋大火........仲有, 用我地既地方, 我地既水電, 做其他單位既木工.

我地再問下師傅啦, 我地到晒價, 佢有得賺架(肯定), 好似廚櫃咁, 佢開我地2萬8, 一樣既野, 我地而家係廚子站, 2萬都唔駛就ok....都唔知點解咁唔好彩......

最後, 我地終止左呢一間室內設計公司既工程, 搵個朋友介紹師傅執手尾, 一路執, 一路見到晒好多問題, 我地要佢賠既越要多, 但係呢個 黃生(我叫佢做賤精), 真係好cheap好賤, 一同佢傾賠償問題, 就八過最八既八婆, 又話點點點, 又唔肯比, 講好比咁多, 開票又開少七千, 再同你嗌過(嗌埋啲婆"那"數)....真係你唔屎我屎

想請大家小心, 唔好中招, 佢地office係九龍灣工業區, 近地鐵, 另淘大&將軍澳有地舖), 千其唔好搵呢個賤精.....黃生.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

首頁
34567...11

尾頁

跳至