美容扮靚

跳至

首頁
34567...55

尾頁

伯爵府

引用:Quote:mmkk12+發表於+13-1-22+06:54+咩bran

原帖由 Elise221 於 13-01-22 發表
MMK12,我好想問一個問題呀,今早上磅我竟然重左,明明已經日日做運動,又冇食多左野,點解會咁?係咪只係短期 ...
重左多少?排便正常?飲水?m 前?運動量有沒有改變?有沒有吃sweet??放心,我每日磅嘅也是,總有1—2日會重0.5-1磅,好多因素會影響,所以我有本book mark 低,用一星期為計算,如你擔心,試下今晚運動加強,加強度時間速度,但五好減食呀,減食總有天到頂,我運動後冲完涼就食,無理時間,但因為跑得有時太勁,刀吃五落!加油,放心,一日五可以做標準的!

男爵府

回覆 KTWONG 的帖子

乜咁多學問架,我唔識架我跑得好慢,大約80mins跑5.6K,咁唔知meet 唔 meet到fat burn rate呢?可否指教吓?

男爵府

mizuno跑馬拉蟲都著佢,又唔貴

男爵府

引用:Quote:mmkk12+發表於+13-1-22+06:54+咩bran

原帖由 Elise221 於 13-01-22 發表
MMK12,我好想問一個問題呀,今早上磅我竟然重左,明明已經日日做運動,又冇食多左野,點解會咁?係咪只係短期 ...
肌肉重過脂肪,可能係夠左肌肉,所以體重先增加,唔好灰心,減肥唔好睇磅數呀(教的),加油

Ps 我都係剛開始跑

mmkk12  但....老實講....跑步唔會增加肌肉架WOR-.-  發表於 13-1-22 11:10

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

Elise221 發表於 13-1-22 07:59
針對我個人,跑完食一定肥!我就一係吃菜or an apply for dinner then running先落磅,吃完2小時跑就keep磅only

男爵府

引用:keke.fitness+first+gym!!

原帖由 mmkk12 於 13-01-22 發表
keke.fitness first gym!!
我都係fitness first wor, 你去邊間centre呀

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我都係懶蟲一條,每日返工前都同自己講,放工後要去跑步,點知一放工回到家就唔願出去跑...一日推一日,搞到自己愈來愈肥,真係想死...

伯爵府

回覆 sweety1 的帖子

我去開炮台山,太古坊兩個地方LOR

你次次去都係跑步?

伯爵府

KTWONG 發表於 13-1-22 10:00
回覆 KTWONG 的帖子

乜咁多學問架,我唔識架我跑得好慢,大約80mins跑5.6K,咁唔知meet 唔 meet到 ...
如要度HEART RATE ,220-AGE X 60-70% 就係FAT BURN HEART RATE..
但我唔理...最緊要多汗..熱...辛苦..
有少少博命就最好./.

男爵府

mmkk12 發表於 13-1-22 11:09

我去開炮台山,太古坊兩個地方LOR
我去上環centre, 基本上我係行, 唔係跑, wahahaha, speed 5.5 鈄度2, pt話我呢個speed都ok架喇, 跑耐左先再加

男爵府

mmkk12 發表於 13-1-22 11:12
如要度HEART RATE ,220-AGE X 60-70% 就係FAT BURN HEART RATE..
有 ...

Hahaha..!!! Yes, 同啲肥膏博命

伯爵府

sweety1 發表於 13-1-22 11:17
我去上環centre, 基本上我係行, 唔係跑, wahahaha, speed 5.5 鈄度2, pt話我呢個speed都ok架喇, 跑耐左先再 ...
唔好介意,你OVERWEIGHT?
我一開始係...行5.5 鈄度8..慢慢加..

你開始運動多久..
我想講..我以前都做過PT..
如果上完一個COURSE 無效果..再小心

男爵府

mmkk12 發表於 13-1-22 11:31
唔好介意,你OVERWEIGHT?
我一開始係...行5.5 鈄度8..慢慢加..
係呀, 我超重, 154cm, 有成63kg
pt course我買左三堂咋買, 宜家無再跟啦, 太貴喇

伯爵府

咁你咁行法,有沒有出汗?熱唔熱?

我151CM...同你差不多..63KG (OVER左)
我個妹152CM 也有55KG...

男爵府

mmkk12 發表於 13-1-22 11:52

咁你咁行法,有沒有出汗?熱唔熱?
有出汗架
行緊時心跳130

大宅

mmkk12 發表於 13-1-22 11:12
有 ...

即係如果30歲,咁就(220-30)*60%=114,(220-30)*70%=133
即係我個心跳率要有呢個範圍,咁如果多左又如何呢?我而家跑到5.8km/HR, 都有130心跳率,如果我有成145咁會唔會過多?(因為我都想開始加到6-7)
另外我重左既問題我會再努力,我打算轉下運動前食少少,運動後再食light d~
大家都努力唔好放棄,只有勤力才有美態出現!!!!!

子爵府

gion 發表於 13-1-21 21:40
我未試過,但同事提過話好多人,d人又污糟,總之入到去周身唔自在。

有無人去過?
可能一度度啦, 我去過香港公園個gym, 何文田體育館, 上環既同埋佛光街體育館個gym,都ok喎, 個更衣室成日有人清潔, 不過香港公園gor個gym就細d, lunch hour較多佬, d"男人味"就勁d lor
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

伯爵府

Elise221 發表於 13-1-22 13:28
即係如果30歲,咁就(220-30)*60%=114,(220-30)*70%=133
即係我個心跳率要有呢個範圍,咁如果多左又如何呢? ...
其實我唔會理過唔過多,所以我覺得初學者唔好理HEART RATE..
隨心盡力...
有時候會累的...咁也不可能逼到自己跑
唔會過多..啦..因為有D CONCEPT 好複雜,...例如: 跑得勁左卡路里會消耗多左..可能FAT 既比例都會多左..咁HEART RATE 自然好左..
所以唔駛理佢住

唔好咁快加快呀...6.5 先....到跑左一星期都覺得EASY JOB 先加吧..
記住: 慢慢黎.....量力以行..

但我想問..你日日都跑一小時?

BOBOMAMANDY  :iloveit  發表於 13-2-10 11:08
BOBOMAMANDY  :iloveit  發表於 13-2-10 11:08

伯爵府

sweety1 發表於 13-1-22 11:55
有出汗架
行緊時心跳130
嘩..咁你真係好需要運動!!! 咁真係要加吧勁

伯爵府

回覆:跑步瘦身成功揮手區

跑了一星期體重無乜上落,因為太多飯局

首頁
34567...55

尾頁

跳至