2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bubu7123 發表於 13-2-1 16:04
係,開隻止嘔藥俾我查藥名書搵藥名都查左5分鐘,味話我又嘔又輕左要入院吊鹽水,我死都唔肯。覆診前照唐氏 ...
你去私家開懷孕證明啦,一定開俾你,得都係遲排卵,我醫生係計size開的

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆:8月mami 呻吓hea吓吹水位

我都想個肚快D大,現在穿衫好肉酸,個肚突小小,人地唔知以為你肥咗有肚腩

水晶宮

畀面勳章

引用:我都想個肚快D大,現在穿衫好肉酸,個肚突

原帖由 ms.coffee 於 13-02-12 發表
我都想個肚快D大,現在穿衫好肉酸,個肚突小小,人地唔知以為你肥咗有肚腩

...
依家盡量著連身裙,人地睇唔到我d腩肉

複式洋房

我都15W了,第一胎,唔知係咪因為我本身都肥肥地,會肚都幾大呀,猶其踏入12W後,覺得個肚大得仲快~
我有時會覺得個肚左邊個痛,不過痛只係會痛左邊,拉住拉住甘,猶其訓覺轉身既時候,你地會這樣嗎??
同埋最慘的係我個胸兩邊既乳暈癢到爆炸,又甩皮,有時仲癢醒,唉.......塊面NOSE下圍住咀邊又成日無啦啦變紅又甩皮,好似烏咀狗甘(係有左BB之後先至甘JA)..........好樣衰........

複式洋房

我而家13weeks多,由小肚腩變咗大肚腩,有成32.5吋呀!條腰已經唔見咗!汗

男爵府

過左 15wk, 真係少左作嘔, 雖然有時飲完奶都係會好辛苦。不過個人精神返D, 除左有時會腰痛, 又未月有胎動, 感覺真係好吾實在。...... mouth:

男爵府

過左 15wk, 真係少左作嘔, 雖然有時飲完奶都係會好辛苦。不過個人精神返D, 除左有時會腰痛, 又未月有胎動, 感覺真係好吾實在。...... mouth:

男爵府

就黎 16wk, 你地 feel 到BB 郁郁未呢?

別墅

回覆 HumptiDumpti 的帖子

Feel 到有少少喇我日日都會叫老公聽下佢有冇郁, 佢話聽到d咕嚕咕嚕聲

水晶宮

畀面勳章

引用:你用么牌子胎心儀?我得9W5,都想買翻個來

原帖由 aninie 於 13-01-31 發表
你用么牌子胎心儀?我得9W5,都想買翻個來照。唔知聽唔听到。老公應該唔准我咁快再睇醫生。但係日子好慢。 ...
我係yahoo買左個

水晶宮

畀面勳章

引用:回覆 aninie 的帖子 annie, 我同你一模一

原帖由 HumptiDumpti 於 13-01-31 發表
回覆 aninie 的帖子

annie, 我同你一模一樣! 係同路人, 之前失敗過幾次, 明知驚無用,亦知正能量好緊要, ...
同路人,等左幾年終於結成正果啦,今次我都買左部胎心機聽下,唔知係咪阿b 未夠大成日讀唔到心跳率

水晶宮

畀面勳章

引用:Kiiyii & Anfer: safeT21 即中大驗血測唐氏

原帖由 HumptiDumpti 於 13-01-31 發表
Kiiyii & Anfer: safeT21 即中大驗血測唐氏 個test.
本來我oscar驗左low-risk, 無諗住做,不過我man話book ...
你揾邊個醫生做,幾錢? 我等政府報告考慮緊做唔做

男爵府

回覆 snownik 的帖子

我睇開 2個產科都有得 send 血去做。我係跟其中一個做既, 去養和抽血。7千尾 8千。
如果你有興趣,可以pm doctor contact 比你。
知道有吾少BK 姊妹揀做 nifty 個隻, 好似大概 1千左右。

男爵府

btw, 呢排少左好多作嘔感覺、又無咁大食..... 阿B又郁得吾明顯.... 所以過年前見過醫生都依家2個 wk... 開始好吾自在... 結果尋晚忍吾住用胎音機聽左一次 (因為始終怕成日用 sound wave 射BB 對佢吾太好, 而且D大陸出既機都無咩 safety standard 注明... )

最後聽到, 聽完安樂晒去瞓!!

水晶宮

畀面勳章

HumptiDumpti 發表於 13-2-20 13:28
回覆 snownik 的帖子

我睇開 2個產科都有得 send 血去做。我係跟其中一個做既, 去養和抽血。7千尾 8千。

我等埋oscar報告先決定做唔做, 麻煩你pm t21醫生資料我, 因我有幾次前科醫生唔建議我做nifty,
我個醫生講好似要9千

男爵府

ic. 好呀, 晏少少 pm 你 {:1_1:}

男爵府

想生BB熱投

又忍唔到口,著片中

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我現在什麼都有得食, 有飲 (包括涼野), 有壽司我都會照食, 不過老公襟住唔比我食.

大宅

snownik 發表於 13-2-19 21:30
我係yahoo買左個

係咪百幾蚊個款?
WORK 嗎?

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆 ms.coffee 的帖子

有冇食魚生??
我食壽司只係食熟嗰D咋mouth:

首頁

尾頁