時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:施小姐你又黎............課外動津貼

無錢咪唔好學囉,下下問人攞,知唔知醜呀!凡事都要靠自己努力,量力而為!

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

lambing 發表於 13-2-15 15:02
補習、畫畫、彈琴、游水。。。
想當年我一樣課外活動刀未學過
大家咁話啦~~~以前邊有咁多錢學咁多嘢吖~~~係家下d 人乜都靠政府jer
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

呢條攪C棍。諗新都係叫政府俾錢養班人。人要自尊 必先自強

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:要怨就怨你父母搞野唔用套 +

原帖由 meko~ 於 13-02-15 發表
要怨就怨你父母搞野唔用套

子爵府

唔怕老實講,d人窮就唔好生仔啦,你生咗出嚟要佢捱,養唔掂又R政府!納稅人前世欠你咩

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

:;pppp:
總有離別的時候

子爵府

子爵府

仲有。。。要班小朋友企出嚟見傳媒咪即係更加俾人標籤咗?對小朋友心理有影響,會好自卑喎。

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

淨係識教d細路攤大手版同人攞錢

男爵府

甘得閒去遊行,C去返工賺錢啦

伯爵府

陪月勳章

好煩呀!無錢就唔好學啦!講到比錢課外活動係必須噤無錢嘅話同小朋友去下圖書館,行山,游水,咪得囉

希望明天會更好....

大宅

我同老公努力返工搵錢,小朋友要供書教學,高堂要退後無憂,惟有自己生活簡樸,從來無話要政府比呢樣比嗰樣,樣樣量力而為,而且年年稅款交足,遲一日都驚罰錢,你地就係度得閒無事遊行示威,要著數攞到足,你地知道政府錢從何來? 就係我地廣大納稅人!

成日要我地比錢你洗,你地何曾付出?社會上需要幫手既多的是,好似老弱無依,貧病無助之人,而你地要既係課.外.活.動.津.貼?!

有骨氣既,申請獎學金,到時唔駛問人攞,大把人向你招手,不為更好?!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

無法啦,佢哋連:「你俾得我落嚟生,就要負責任!」都噏得出好彩無話正苦迫佢生咋

大宅

都唔知講咩好
可能c小姐見政府話水浸,咪即刻走出嚟睇吓有咩著數幫班大食懶攞囉

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

超級討厭鬼

男爵府

引用:要怨就怨你父母搞野唔用套 +

原帖由 meko~ 於 13-02-15 發表
要怨就怨你父母搞野唔用套

大宅

呢啲人真係貪得無厭,只係識攞福利,又唔見佢地話要對社會有乜貢獻!

禁止訪問

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

首頁
34567...8

尾頁

跳至