跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有冇葵馥苑靚媽咪,入o黎吹吓水

[size=large]各位我好開心
今日我好開心,我兩個仔唔洗我送飯,佢地想試吓d學校飯好唔好食,我又唔洗咁辛苦
[img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid223/p8bc03cdf15d900b6b6d21d3164e96b96/ead53bf2.jpg[/img]

男爵府

hihibabyeyes

所以我打死都唔會生多個架喇 多左個咪嘈死我,所以我成日覺得生兩個好勁架,明知有兩個小朋友實成日鬼渣咁聲 我真係頂唔緊喇

男爵府

好憂心呀!

亞女大感冒呀!(佢得10個月人仔咋)
唔知商場D E生 掂 唔掂呢?(有咩好介紹呢!?)
如果去睇~~~要唔要幫我個B女戴 口罩呢? (診所好多病菌的)
:-( :-( :-(

洋房

mkmama
如果你想帶阿女see doctor 我兩個仔睇郭汝衡唔得.黃英傑都ok唔算好好我只試過依兩個醫生,一定要同阿女帶口罩,一黎菌多二黎手足口高峰期,最好係門口等叫名,b 女太細

[img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid223/p8bc03cdf15d900b6b6d21d3164e96b96/ead53bf2.jpg[/img]

男爵府

mkmama

陳耀榮都好細心既,我睇都ok既, 小朋友睇就真係唔知喇 黃英傑我都有睇, 之前佢係黃埔做既時候我已經睇佢架喇~都唔錯既

洋房

畀面勳章

我個女一向睇樓下陳耀榮&郭汝衡醫生
上次感冒,咳,睇陳耀榮3次都唔掂, 俾佢拖了成個幾week,嚇死!
之後去了路德圍睇兒科至ok,一分錢一分貨,唔係話他們唔細心,不過他們仲後生,經驗唔夠囉!小朋友個病唔拖得:evil:
我傷風睇郭汝衡都唔得,終於食必理痛搞掂! :wink:

洋房

yammie:
我都覺得樓下d醫生仲後生,我個大仔早兩三個月前睇睇吓樓下d醫生都要帶佢番沙田睇 樓下d醫生仔,小小傷風咳都ok!!
mkmama:
你帶咗阿女去邊道睇醫生呀!

洋房

[size=large]hi 各位,
[size=large]停車場有一部police o既車比人扑咗,小心小心

男爵府

hihibabyeyes

唔係化 真係比人扑咗

男爵府

yammie706

路德圍個兒科我上次都經過呀,好似幾多人睇佢架,但係幾錢次貴唔貴架

男爵府

我首先望吓四間診所,那一間最多病人先入去。[因口碑好先多人睇嗎!]
而黃英傑就最多人,所以就帶B女去睇咗啦。[佢都幾細心,不過我都會觀察B女多幾日,先下定論]

洋房

畀面勳章

我bb每次睇都要260 ~ 290
我係睇劉章鴻醫生
其實佢d藥都ok嘅,可能bb真是太嚴重,又唔鍾意食藥,
所以今次睇了兩次,但都未清晒 :cry:

大宅

我亞b上次咳,我都0係幾間診所門口睇0下邊個醫生多d人去睇,後尾揀左黃英傑......不過冇改善,最後都要返元朗睇 :-|

洋房

嘩~!元朗好遠呀!!
不過睇得好都無辨法,我兩個仔係樓下睇唔好都要番沙田,
近排天氣唔好我帶兩個仔去睇中醫,又幾好!!佢地都係第一次睇中醫,太細驚佢唔肯飲葯

洋房

畀面勳章

有冇人睇過商場d中醫呀?
有冇中醫好介紹?
有左bb之後,開始鼻敏感,睇了好耐中醫都唔得 :cry:

洋房

yammie:
我兩個仔去咗睇葵芳盛芳街27-29號地下德仁中西葯房,我一個哮喘,一個鼻敏感 ,所以同佢地睇中醫,因為佢地呢d病要長期睇,三日一個療程,最少睇半年,長期作戰 ,佢地啱啱食咗第一個療程,都ok 未知好唔好,但係呢間葯房d中醫口碑好好,我就睇下午醫師陳孝安,有個上午醫師王金威,未見過真人威唔威,仲有一個全日醫師兼老闆雷振漢,呢個都好多人睇,一間葯房可以有咁多個醫師差極有限,不過我個仔睇嗰個陳醫師,d廣東話好難聽,鄉音十分勁,要好留心聽佢講病情!!可以試吓,不過bb太細好難餵中葯,成碗咁多

男爵府

講起餵药....真係好難呀!
醫生已经比咗個針筒我餵B女,但D葯可能太苦,BB全部吐返晒出嚟,又要再餵多次,仲要 2個人先餵到,"姐姐" 幫手捉住B女D手腳,我就弄開BB個咀仔, "吱" 完後立刻按實B女個口,B女個樣好慘呀! ~~ 到我第二次餵药時,BB已经認得個針筒,喊定先、擰轉面啦!
:-( :-( :-(

男爵府

有無媽媽知道呢頭邊樹有得補鞋呀

洋房

mkmama
你可以試吓用條大毛巾卷住阿b 好似一條人形春咁,餵o既時候將支針管放係面同牙肉之間毎次ge小小(2.5ml都要分三四吓,因為太多葯係口阿b好易噴番出黎,如果阿b係頑固形,你要查住佢個鼻,佢吸唔到氣自然用口吸氣順便食埋d葯,但係記住吓份量要小,慢慢餵,用呢個方法我一個人都餵到,你仲有工人幫手一定ok!有時餵bb食葯都幾慘又麻煩又心痛,但係無辨法啦邊個叫佢病 :-( :-(

男爵府

hihibabyeyes:

多謝您話呢個方法俾我知呀...我會試吓架啦!

fc1668:

我唔知呢 "樹" 邊道有得補鞋呀!
但我去開荃灣 英皇娛樂廣場對面果間道補鞋,你試吓啦?

首頁

尾頁

跳至