母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我都ok有奶ge,不過多d5區

原帖由 karz 於 13-09-21 發表
我都ok有奶ge,不過多d5區
我自己係埋身細胸媽,反而主張夠就好,太多谷住易塞同埋會漏出嚟仲唔方便
所以無乜食谷奶嘢,主要係一心堅持全人奶

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 dim731 的帖子

因為我系twin,之前一直都係日頭夜晚奶粉,e+有兩餐固體,想多翻d奶,咁就可以比到全人奶

大宅

引用:唔明呀,我食左好耐唔見BB有事。我淨係知佢

原帖由 SmallRiceBB 於 13-04-05 發表
唔明呀,我食左好耐唔見BB有事。我淨係知佢唔好食,但我地食都唔得?

...
樓主嘅意思唔係食花生會造成本身冇敏感的bb敏感;係指若bb若有相關敏感,就算係透過人奶都會發作。

樓主係咁嘅意思,至於事實係咪呢我唔識判斷了。

大宅

引用:Quote:原帖由+iloverabbit+於+13-09-16+發

原帖由 dim731 於 13-09-18 發表
營養師生話敏感係天生,無得用慢慢引入嚟減低以後敏感反應,只係想減少吸入致敏物質令到真係敏感時造成較輕嘅 ...
而家最新嘅研究係靠逐少餵致敏原去根治敏感,但一定要在醫生指示下做,而且份量係少至幾mg, 自己在家切唔到咁細。

大宅

引用:Quote:原帖由+dim731+於+13-09-18+發表營養

原帖由 happynation 於 13-09-21 發表
而家最新嘅研究係靠逐少餵致敏原去根治敏感,但一定要在醫生指示下做,而且份量係少至幾mg, 自己在家切唔到 ...
真係得就好喇〜
會幫到好多人

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:人奶媽請唔好食花生

每個bb都不同

大宅

dim731 發表於 13-9-21 08:19
真係得就好喇〜
會幫到好多人

好新的研究,唔知幾時先可以大規模應用 ...
如有興趣可以參看 http://www.theatlantic.com/healt ... nut-therapy/266896/
There's no known treatment for peanut allergies. Which sucks, because they're the most common trigger of severe and fatal anaphylactic (or, as spell check prefers I call them, "anticlimactic") reactions, and sufferers need to be forever on their guard to avoid accidental contact with a peanut. But hey, since everything else has failed, why not go ahead and try putting them in contact with a peanut?

大宅

回覆:人奶媽請唔好食花生

下!一直都有食,我女又0K喎!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊