婆媳關係

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

引用:我媽都係咁,偏心我細佬,咩都比晒我細佬,

原帖由 rachel815 於 13-05-09 發表
我媽都係咁,偏心我細佬,咩都比晒我細佬,連我之前同c6嗌交喊住話想返屋企,佢都唔比我返,原因係屋企無地 ...
我未嫁,我媽已經說定第時有咩事都不好反來,她第時會有新抱,怕新抱不喜歡。乞食都不好回來求她,聽到咁既野,真的好心淡

Tweetyhk    發表於 13-5-17 22:28

子爵府

回覆:WenKe 的帖子

祝福你

子爵府

回覆:ho.Isabelle 的帖子

一樣。。我媽都係咁衰

大宅

引用:我阿媽話等我生左佢黎幫手,係埋我屋企住。

原帖由 Heideiland 於 13-05-12 發表
我阿媽話等我生左佢黎幫手,係埋我屋企住。。。我同佢講唔駛,免得過大家嗌交。

...
如果我阿媽話要來幫手 我都會話不用 費事嗌交唔開心 剛剛生完已經累 唔想再費神處理同又阿媽的關係

大宅

唉,吾明點解D呀媽甘中意縱D仔,女同仔都係親生,細個待遇就差甘遠...大個比家用果時就話仔同女都一樣,真係好野。

大宅

引用:唉,吾明點解D呀媽甘中意縱D仔,女同仔都係

原帖由 yh022812 於 13-05-15 發表
唉,吾明點解D呀媽甘中意縱D仔,女同仔都係親生,細個待遇就差甘遠...大個比家用果時就話仔同女都一樣,真係 ...
最佳女主角

複式洋房

回覆:wingwong1102 的帖子

複式洋房

引用:可見父母不一定愛錫同照顧子女,偏心同當仔

原帖由 wingwong1102 於 13-04-17 發表
可見父母不一定愛錫同照顧子女,偏心同當仔女搖錢樹的大有人在,所以最憎d人唔知頭唔知路就懶正義咁批評人 ...
心聲啊!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+wingwong1102+於+13-04-17+發

大宅

一樣。。我媽都係咁衰衰

大宅

引用:我媽都係咁,偏心我細佬,咩都比晒我細佬,

原帖由 rachel815 於 13-05-09 發表
我媽都係咁,偏心我細佬,咩都比晒我細佬,連我之前同c6嗌交喊住話想返屋企,佢都唔比我返,原因係屋企無地 ...
咁似我丫媽 !

別墅

引用:已經無乜點見,見親總有磨擦....有時好羨慕

原帖由 Heideiland 於 13-04-13 發表
已經無乜點見,見親總有磨擦....
有時好羨慕人地同媽媽感情好,自己好似無人無物咁。

...
我亞媽又係重男輕女,偏心偏到出面,依家只得d女比家用,就話d女好。

子爵府

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻?

我今日好不開心,今日又同呀媽吵架,明明好小事,都可以咁說話,話我個婚禮搞得好差,到時實離婚,我真的好不開心,她竟然可以咁說話,我仲有幾日就嫁

子爵府

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻?

平時已經成日吵架,成日叫我跳樓死,不通我死左,他們真的會開心

大宅

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻

原來咁多同道中人,我媽又係非常重男輕女,我排中間,最錫哥同妹,從來無當我係佢個好,未結婚前日日受佢氣,無理取鬧,佢仲話係佢受緊我氣,為左早日脫離佢魔掌,我選擇早結婚!有時哥激親佢就連我都嬲埋,或者我講左一句佢唔啱聽嘅說話(可能係好少事)佢可以嬲好耐,打極電話都唔聽,哥從來無打俾佢,過年去拜年就當無事發生!莫講話婚後有咩事唔開心同佢講,諗都唔好諗,最多話你抵死!好羨慕人哋d父母咁錫自己仔女,但我從來都感受唔到,好討厭嚟到呢個家,咁唔中意我點解唔一出世就殺左我!我受夠了,唔想再做d吃力不討好嘅嘢!

大宅

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻

我媽之前話駛大左 無錢
我今日剛剛知道 原來佢月尾去澳洲二星期旅行
話無錢都仲可以去旅行 二星期

別墅

引用:平時已經成日吵架,成日叫我跳樓死,不通我

原帖由 VIVIANLOVEBB 於 13-05-17 發表
平時已經成日吵架,成日叫我跳樓死,不通我死左,他們真的會開心
你亞媽

別墅

引用:原來咁多同道中人,我媽又係非常重男輕女,

原帖由 kingkong1104 於 13-05-17 發表
原來咁多同道中人,我媽又係非常重男輕女,我排中間,最錫哥同妹,從來無當我係佢個好,未結婚前日日受佢氣 ...
我咪又係,吃力不討好

子爵府

引用:Quote:原帖由+kingkong1104+於+13-05-17+發

原帖由 rentlocwood 於 13-05-17 發表
我咪又係,吃力不討好
吃力不討好,偏心偏到出晒面

大宅

回覆:VIVIANLOVEBB 的帖子

其實你媽媽不滿意什麼?點解咁講既?
就快結婚,不好影響心情,否則成世就會記住

首頁
34567...8

尾頁

跳至