自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

gloryglory13 發表於 13-4-19 23:15
same thought

kinda rude .. Why don\'t juz mildly reject
咁樣咪顯得自己無性格, 食到男家d人先可以響班姐妹前威威嘛

公爵府

畀面勳章

引用:阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既

原帖由 lingcheling 於 13-04-19 發表
阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既阿叔,阿E,舅父。今個星期日去奶奶度食薑醋。姑奶叫C6 帶阿B返去 ...
叫佢地黎嘛

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

點解對長輩咁惡死,咁無禮貌呀?

CANDY_SAMSON 有無禮物駛話你知, 白痴 發表於 半小時前

你出左嗰句說話, 好多人都有反應, 你自己睇下啦~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:返唔返99度好?

未滿月唔返

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:唔係佢地死過黎咩?

原帖由 CANDY_SAMSON 於 13-04-19 發表
唔係佢地死過黎咩?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係都佢地過黎啦,有冇常識架

珊瑚宮

CANDY_SAMSON 發表於 13-4-19 19:54
唔係佢地死過黎咩?

點解對長輩咁惡死,咁無禮貌呀?

CANDY_SAMSON 有無禮物駛話你知, 白痴 發表於 半小時前

我之前出帖係講無禮貌, 唔係唔禮物, 唔好鬧人呀!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 fatpanda 的帖子

佢真係好冇禮貌

珍珠宮

No la.bb咁細個,唔會出街住

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

令願打搞99屋企,好過打搞我屋企.

珍珠宮

畀面勳章

正常係應該佢地過黎的.....
我就唔會過囉....
龍鳳媽

翡翠宮

宜家d菌咁勁,d人咳同打乞chi向住人嘅!個b又未打齊針,係我就唔博喇!而且睇bb係上人屋企睇,唔係人哋抱個b去人哋度!如果講傳統,坐月期間係唔可以去人哋屋企,因坐月叫蘇,即臭咁解,去人哋屋企會帶d唔好運俾人,識幾個無關係嘅老人家都咁講㗎,所以坐完月會用碌柚葉水洗手或洗身,叫「洗蘇」。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珊瑚宮

引用:回覆+fatpanda+的帖子佢真係好冇禮貌

原帖由 魔怪媽媽 於 13-04-20 發表

佢真係好冇禮貌
第一次比人鬧,有d唔開心

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔洗唔開心我都比佢鬧, 你唔開心佢咪仲得戚

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

CANDY_SAMSON 發表於 13-4-19 19:54
唔係佢地死過黎咩?
仇人

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:No+la+...佢地想見可以黎我屋企

原帖由 LedTV 於 13-04-19 發表
No la ...佢地想見可以黎我屋企
Same

我是一隻喵

侯爵府

回覆:lingcheling 的帖子

應該係奶奶同親戚上你度架喎,又落雨,你又坐月,梗係留家訓下休息下等親戚上來啦!

伯爵府

BK Milk勳章

坐緊月,又落雨,一陣凍親濕到水就大劑!千祈唔好返呀!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

子爵府

我果陣係順產, 無乜傷口, 所以我都有照出去的, 不過好視乎兩者距離有幾遠, 隔離街梗係無所謂, 如果要成個鐘車, 真係車出車入先會考慮....

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

當年係我地煮薑醋,c6去派,我同b鎮守在家.我冬天餵人奶,阿b飲半個鐘,上奶不足用不到機器吸.結果坐月期間我大病一塲.

人地來或你地去:小心有d老人家,唔洗手就摸b面,很不衞生,你要堅持"眼看手勿動".阿b咁細生病好慘...

首頁

尾頁

跳至