跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

Re: 各位媽咪, 你地會幫囝囝囡囡報邊幾間幼稚園呀 ?

googoo
我都想有個咁靚仔 ga 仔 ar

o.... 原來唔係你讀, 攪錯左

大宅

googoo 寫道:
你地有無睇報紙,話可能我地呢屆既仔仔囡囡,就算讀私校都有機會享用學券制?
你地學校有無做緊d 咩黎反映意見?
我睇報紙時先知,原來lucas 間幼稚園個校長,係香港幼稚園協會主席。尋日收到學校通告,鼓勵家長一人一信/親子一人一畫反映意見(私立幼稚園既小朋友都好喜歡自己學校,唔想被逼轉校),佢地會下個禮拜二去靜坐/交請願信之類。
我同 lucas 尋晚就畫好幅畫,交左功課喇,希望有幫助啦!

我囝間學校都有呢D活動呀, 學校都草擬左封信, 我地簽名就得 我馬上就簽左, 希望有奇蹟出現啦, 咁我就唔使轉校喇.

男爵府

Hi All,mami,

如果讀私校都有機會享用學券制,咁就真係好啦~
我已幫囡囡報左york (已交留位費) , 同埋仲考慮緊報唔報協恩,因為協恩am class 我30個位,我怕會好難考呀... :-(

大宅

jjbb, tsznok,

下星期kv見

你地就好啦, jerry同Trevor interview都有問有答又答得快而準, 力力就唔係次次肯答人, 就算答人都超細聲

tsznok,

你真係會帶細b去呀? 怕唔怕到時又要顧大又要顧細, 影響interview表現呀? 係呢, 唔知kv著唔著重家長表現呢? 我知st cat家長表現都好重要。

大宅

今日收到崇真封信, 收咗力力。 york同崇真我只會比一間留位費(因兩間都唔係首選), 老公就鍾意崇真多d, 所以應該會放棄york.

我老公四個姨甥仔女都係讀緊培正, 但我兩個姑拉都無乜背景or家底bor.

侯爵府

好媽媽勳章

LikLik,

暫時trevor叫做穩穩定定,唔令人失望但又唔叫人驚喜,希望佢見kv時會再好d啦。

聽聞kv都幾睇衣著傢,老牛果d就一定唔可以著,大人細路都係,要斯文;另外呢排都train緊treovr o既膽子,希望佢in kv時會大膽d,主動d啦。

我諗都係唔同細佬去喇,廢事到時心掛掛...就好似你咁講,照顧得個大o既又睇唔到個細。
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

收到風話, kv 十年如一日, 係會叫d 小朋友唱歌仔架, alex 喺屋企就唱不停, 但喺陌生人面前唱就 ?-( 希望佢到時肯唱喇, 我姨甥1x年前就話考埋串珠仔(大粒)同埋玩七巧板, 唔知而家仲興唔興

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

今日去左 in BUK, 主要都係同我地家長傾多, 都無乜同小朋友傾, 呢間就幾著重家校合作囉, 都 ok 既, 但學費就幾貴下.

侯爵府

好媽媽勳章

係呀,我都見人講KV考唱歌...

trevor o向屋企就日唱夜唱,仲有埋手勢+舞步,因為nursury有教嘛,但到時佢肯唔肯做番晒d野出o黎,咁就要睇大少心情喇。

大宅

各位靚媽咪, 請問如果入到KV,小學通常會入邊幾間?

男爵府

好媽媽勳章

有無mami已取聖羅撒表格

請問表格有無蓋上編號呢? 若無可否e-mail一張給我, 因星期六我記錯時間,去到已經派完.

many thanks!!

大宅

JOAN,

張form係有編號

別墅

shuet-shuet,

我係心心媽咪呀!今日唔好意思呢, 因為今日番到學校好遲, 你先生走來同我傾下Christie個番學情況, 咁啱我囡趕住衝出去禮堂玩, 我好快咁同你先生講話等得閒d搵Cindy再傾.麻煩你跟我向你先生講聲唔好意思呢, 我都覺得自己好似好無禮貌咁, 你知啦, 我囡成日走來走去, 睇少眼都唔得!

係呢? Christie 鍾意番學嗎? 我見佢番學時跳舞都好投入, 好開心架, 放學都好乖, 成日同我講bye bye 心心, bye bye ee咁, 我見佢都好開心喎! 不過今日跳舞時就好似拘謹左, 可能放完假番學會有影响.

侯爵府

好媽媽勳章

今日收到第一個賽果,就係荃浸收左呀諾喇。

不過我仲考慮緊.... 嘻嘻~~~~

別墅

有冇媽咪報青衣聖多默?好唔好架?請指教
我個預產期係12/3/04 又期待又緊張亞[/quote] :-D :lol: :-) :lol: :-P :roll: :pint: :hammer:

侯爵府

好媽媽勳章

校舍就唔錯,但聽聞程度淺d囉。

rickymi 寫道:
有冇媽咪報青衣聖多默?好唔好架?請指教

別墅

Hi all,

My girl is now attending St Pauls nursery at CWB. I'm thinking to find some KGs at the kowloon side also. And I'm a dummy mummy don't know any of the "good" kgs at all. May I get some advise from you guys too??

coolpizza

男爵府

liklik
我都 in 左崇真, 但 tt 表現一般, 係呢, 你要等幾耐先收到通知 ar, 收左 liklik am / pm class

培正, 可能佢地好 smart 呢

男爵府

咁咪好 lor, 呢間做後備 lor
tsznok 寫道:

大宅

tsznok 寫道:

tsznok ma,
恭喜、恭喜
咁你可以多一個選擇la

itt,
我諗你都會好快有好消息

首頁
34567...11

尾頁

跳至