影視娛樂

跳至

首頁
34567...64

尾頁

男爵府

唸住開呢套解“聽見”既毒,睇左陣唔對路,俾阿婆嚇親,題材幾好,男角有型,但女角唔多吸引兼佢既演繹搞到我無乜追既意慾,好似傻婆.........

公爵府

creamybaby 發表於 13-8-10 04:43
仙姐,

第一集果阿婆,最初個look勁恐怖,但變翻阿婆樣就ok!去到第一集ending就覺得其實ok!
0120 哈哈. 你要惊住黎睇....好好笑呀

大人,我膽粗粗開埋Who Are You?

我睇之前睇晒d留言,大概知道邊度係驚嚇位,一去到咁上下就除左個headphone,都覺得毛管棟!琴晚發惡夢!但女1演得好好!我由12點一直踩到3點幾4點,踩晒4集!而家要等到下個禮拜!不過,今晚搵套輕鬆既平衡下,唔係驚頂唔順!

公爵府

SandyKL 發表於 13-8-10 16:39
cb,

講我親身經驗你知,有次我坐係私家車上,係石澳行進中,前面有
仙姐,

嘩!好幻海奇情feel!!!

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:蘇志燮 孔孝珍《主君的太陽》

根據第二集劇情推算,男一女友有份綁架,之後可能良心發現,救男一時死左。男一雖然知道真相,但冇爆女友出來。
想知男二身份,佢似乎有任務在身,刻意出現在男一身邊!

琥珀宮

引用:根據第二集劇情推算,男一女友有份綁架,之

原帖由 心心媽 於 13-08-11 發表
根據第二集劇情推算,男一女友有份綁架,之後可能良心發現,救男一時死左。男一雖然知道真相,但冇爆女友出 ...
太陽一掂主君就見唔到鬼,佢2個一定有淵源。

主君唔知會唔會係佢姑姑或姑丈派人綁架佢。男2一定有任務,暫時未睇通係邊個派佢嚟。

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL+發表於+13-8-10+16:39+cb,講

原帖由 creamybaby 於 13-08-11 發表
仙姐,

嘩!好幻海奇情feel!!!
cb,

我眼睇唔到,有師傅封咗,但我夢中會見到,每次夢中一見冇幾耐就病。

大宅

岩岩睇完2集,我真係比d鬼嚇死,好驚呀!點解咁多人都唔鍾意女主角嘅?其實我幾鍾意佢的!

琥珀宮

小魔怪1號 發表於 13-8-11 20:53
岩岩睇完2集,我真係比d鬼嚇死,好驚呀!點解咁多人都唔鍾意女主角嘅?其實我幾鍾意佢的!

...
我一向都欣賞孔孝珍,由佢演2齣《謝謝》與《餅乾老師星星糖》

都好突出。仲有一齣演拚命女《Pasta》都演得好稱職。

但佢真係唔適合演喜劇,上次果齣《最佳愛情》已有呢種感覺,

一點喜劇感到冇,佢黐住主君時的表情似顛婆,誇過頭了,覺得

佢捉摸太陽呢個角色唔好。

大宅

回覆 小魔怪1號 的帖子

HI everybody...我都追緊呢套, 男/女主角好正, 啲鬼真係好肉酸, 但個故事提材幾新鮮(對韓劇嚟講), 女主角孔孝珍其實我都like, 不過今次好似over 咗!

綁架方面, 我個人覺得男一嘅助手有啲問題....

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

啱啱開左呢套嚟睇, 七月留留睇呢套戲真係幾驚下, 下星期七月十四附近都係停下唔好睇住......

琥珀宮

@@MH 發表於 13-8-12 13:04
回覆 小魔怪1號 的帖子

HI everybody...我都追緊呢套, 男/女主角好正, 啲鬼真係好肉酸, 但個故事提材幾新 ...
睇完分享吓,隨便!好壞不俱。韓國劇由悲轉喜,由灰姑娘式

愛情轉帶點神秘(秘密花園),再至穿越,再嚟就係神怪奇異。

司機呢個演員一向演開老闆之類嘅奸角,突然間轉做司機,

確有可疑地方。

琥珀宮

WChan 發表於 13-8-12 22:24
啱啱開左呢套嚟睇, 七月留留睇呢套戲真係幾驚下, 下星期七月十四附近都係停下唔好睇住...... ...
哈哈! 好似冇聽過話有貞子份演出喎,啲鬼係唔係由個芒

捐出嚟搵你嘅,放心!

子爵府

Hi各位!啱啱追完第一集,不過不失啦!不過在我嚟講唔算恐怖,又暫時唔算好笑,希望之後會愈來愈精采啦! 另外我幾鍾意蘇志燮,但呢個角色好似唔係咁啱佢,暫時冇乜神采咁?!皆因之前睇佢d戲如幽靈、該隱與阿伯,真係佢一出場就成功吸睛㗎嘛!

公爵府

SandyKL 發表於 13-8-11 15:59
cb,

我眼睇唔到,有師傅封咗,但我夢中會見到,每次夢中一見冇幾耐就病。
仙姐,

咁即係原本妳可以見到!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

留返條毛先
我睇緊第2集啦. 都幾特別喎, 未睇過講鬼既韓劇.
第1集尾睇到我眼濕濕.
小蘇好型仔, 而且呢個角色有d神經質, 同睇幽靈既佢兩回事.
孔孝真對熊貓眼好勁, 角色真係好難有覺好訓
不過我同意有sis話, 佢見鬼都見慣啦, 用不著咁緊張咁驚, 應該由佢head返d鬼嘛!
但男2我覺得唔夠靚仔, 仲有d醜添

SandyKL  第1集尾我都眼濕。  發表於 13-8-13 23:27

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同WHO ARE U
差不多內容
P.S GOOD DOCTOR 有原來瘋牛有份做.

我較喜E套

女1對男一好鬼LUM
女1間唔中又抽下水
加幾抵死好笑

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

女2
又係做D角色咁黑人憎GA!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實痴飯食果兩個小朋友係咪已經死咗而自己唔知?
仲有一見到男1姑姐真係嚇咗一跳,好多套劇都見過佢,通常都做阿嬸或者中性打扮,睇“聽見”仲要斷手,不過呢套就打扮好女性化,幾乎認佢唔出

SandyKL  俾我眼前一亮感覺,心諗原來佢都唔差架喎。  發表於 13-8-13 23:44
ahkc  佢個樣好難認唔出 ^_^^  發表於 13-8-13 22:39

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 13-8-13 00:58
哈哈! 好似冇聽過話有貞子份演出喎,啲鬼係唔係由個芒

捐出嚟搵你嘅,放心!

呵呵! 我睇第一集既時候係半夜一點, 我唔知套戲咁多鬼怪出現, 雖然唔算好恐怖, 但都真係有D驚驚!!!

琥珀宮

shimmermama 發表於 13-8-13 01:25
Hi各位!啱啱追完第一集,不過不失啦!不過在我嚟講唔算恐怖,又暫時唔算好笑,希望之後會愈來愈精采啦! 另 ...
蘇志燮一向都參演比較沈重或嚴肅題材嘅劇,突然轉型,演富二

代,對睇慣佢嘅觀眾,確需要時間消化。

佢演警察著老西冇問題,但一變身富公子著上鮮明高調嘅西裝,

俾我一種唔配嘅感覺,佢都係適合著較低調點嘅老西。

髮型都唔係太好,我較喜歡佢係《幽靈》裡乾淨俐落嘅短髮。

首頁
34567...64

尾頁

跳至