跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 有無06年6月16日出世bb呀.

rebecfwm,
hi
我個女都係dream feed 先食奶嫁,開眼時最多都係食2安 :tongue:
各位媽咪,
我bb 6 月15日出世呀,唔知受唔受埋我玩呢 我係在職媽咪 :-P

大宅

Sorry, I can't make on both dates.

洋房

我阿B依家加多左一餐奶係晏晝3點度....餐餐都食得好開心,好開胃....我應該會係佢8個月大將夜晚6pm奶轉做粥仔!!我都係同佢玩到9.30pm,食最後奶先瞓....試左一個星期...都ok!!我會keep 住先!

多謝大家的意見!!

大宅

Hi MaWanFiFi,

11/2 我OK,25/2 not sure。睇吓其他媽咪點吖!我都知都幾難約,Thank you你。

民房

Hi, 各位媽咪
有關BB Tea gathering , 暫時最多媽咪可以出席 :-
10 Feb (Sat) Time: 2pm-4pm
1) @CKP@
2) Jackiejones
3) MaWanFiFi
地點方面 大家互相聯絡好嗎 ?

至於 rebecfwm 下次約星期日預買您,

大宅

Confirmed Festival Walk?

How about 皇后餅店 at LG2-27, Festival Walk?

May I ask my friend, who is also 16/6 mami but she is not BK mami?

民房

Dear Jackiejones

多個BB&媽咪非常好啊 ! 熱鬧D, 您的朋友住在那裡? 我住在馬灣, 您住在青衣, 另一位 @CKP@ 住在 HK side, 今次聚會地點照舊在又一城皇后餅店我都OK 或者就大家方便改地點又得.

大宅

Just phoned my friend but she was out of town and I'm not sure whether she can make or not.

Will you bring baby car? I'm afraid 皇后餅店 will not big enough for me to bring baby car ar! Any other suggestions? For your information, I will bring along with my maid on that day.

We will meet 2 pm on that day for tea only so that I may have something to eat before gathering.

複式洋房

MaWanFiFi, Jackiejones,

Sorry x 100~~~ forget this Sat is my daughter school parent's day......sorry !!!.....I cannot join this time........:-( :-( ....

大宅

MaWanFiFi,

What do you think? Will we still meet this Sat? If not, we can arrange to meet next time. If you're still OK on this Sat, would you mind to change the place to Tsing Yi Maritime Square for lunch.

民房

好啊! 我們人小小食lunch, 地點非常就我 青衣城任何一間食店都OK, 最緊要放到bb車, 時間方面我1:30後都沒有問題, 互相聯絡好嗎?

大宅

Please advise if there is any other person from your side will come along with you (e.g. maid) so I can reserve enough seats.

民房

早晨 ! Jackiejones 好期待今天盧家細碼B 遇上同月同日的大碼B, 希望他們一拍即合. 今天lunch gathering 座位只預我及Nathan (當然有BB車啦),

大宅

我覺得Nathan好好玩, 佢一對水汪汪嘅眼睛, 真係好惹人疼愛, 朗朗就成舊飯咁, 真係唔知好嬲定好笑. 下次有時間, 再約出嚟, 可以叫埋住藍澄灣個位mami一齊嚟.

民房

其實朗朗又乖又好湊, 最重要BB健康, 我都很羨慕BB好像朗朗咁大隻, 不過mami就辛苦d 要手瓜起展 !

情人節快樂! 今年第一年有BB, 我的肥老公已經喜歡小情人多過我, 不過今晚肥老公都會同我食飯慶祝.

大宅

我今日食完飯後會同朗朗去青衣城行街, 睇下有無玩具

民房

好彩朗爸爸趕得上一齊過新年, 您們會不會很忙同朗朗周圍去逗利是, 祝朗朗豬籠入水, 大有收穫.

大宅

應該唔會太忙啦, 朗朗, 朗爸爸同我祝Nathan一家新年快樂, 身體健康, 事事如意!

別墅

祝大家媽咪+爸爸+bb
新年快樂! 豬年行大運! 身體健康!

大宅

唔見其他0616mami

首頁

尾頁

跳至