自由講場

跳至

首頁
34567...65

尾頁

洋房

Re: 有冇靈異事件發生係你地或朋友身上!?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

停了嗎...嗚....魚生喔...+油喔...

其實我有好多...不過我打字好蠢....
唯有只做聽眾....

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

醒目開學勳章

我等,,,,等,,,,,,等,,,,,

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

由 jennifer_bc 於 2007-01-18 00:42:19

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

魚生 寫道:
有個呀伯,因為有老人痴呆症,屋企人照顧唔到,入住老人院幾年,佢有幾個女,特別錫其中一個,但係呢個女有腎病,而且身體越黎越差,近黎已經好少黎探佢爸爸喇,
有一晚十點幾,已經過哂探訪時間,院舍入面亦都熄哂燈,個個老人家都上哂床訓覺,呢位呀伯突然衝出房間大叫:呀詩!呀詩!咁職員問佢咩事啦,呀伯話佢呀女黎左睇佢,不過佢可能訓著左,一爭開眼呀女同佢講拜拜走左出房.....咁院舍明明已經關左門,無探訪者架麻,應該係呀伯發夢遮,咁就叫呀伯返上床訓啦,第二朝,呀伯老婆打黎,話佢個女尋晚去左,唔好話俾呀伯知,驚呀伯接受唔到,到而家都係同呀伯講佢個女嫁左去外國有錢人咁咋,

伯爵府

[quote]
fc2004668 寫道:
由 jennifer_bc 於 2007-01-18 00:42:19

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

魚生 寫道:
有個呀伯,因為有老人痴呆症,屋企人照顧唔到,入住老人院幾年,佢有幾個女,特別錫其中一個,但係呢個女有腎病,而且身體越黎越差,近黎已經好少黎探佢爸爸喇,
有一晚十點幾,已經過哂探訪時間,院舍入面亦都熄哂燈,個個老人家都上哂床訓覺,呢位呀伯突然衝出房間大叫:呀詩!呀詩!咁職員問佢咩事啦,呀伯話佢呀女黎左睇佢,不過佢可能訓著左,一爭開眼呀女同佢講拜拜走左出房.....咁院舍明明已經關左門,無探訪者架麻,應該係呀伯發夢遮,咁就叫呀伯返上床訓啦,第二朝,呀伯老婆打黎,話佢個女尋晚去左,唔好話俾呀伯知,驚呀伯接受唔到,到而家都係同呀伯講佢個女嫁左去外國有錢人咁咋,

大宅

侯爵府

我兩個阿姨06年暑假番左香港, o係我屋企住. 佢兩個有一日去左泳池游水, 咁泳池收八點半, o個時個池剩番佢兩個人, 咁救生員叫收池, 咁佢兩個咪去更衣室沖涼換衫囉. 咁入到更衣室本來無人, 但沖完涼出o黎見到有個長頭髮女人背住佢地面向牆角梳頭! 佢地都覺得唔妥但無出聲, 各自拿拿臨換衫走人, 期間佢地唔敢再望個女人, 但睄到個女人o係佢地背後行o黎行去, 但始終見唔到個樣.到佢地走時, 個女人就企o係度門旁邊, 面向牆背向佢地, 繼續梳頭! 佢地兩個番到屋企唔敢講俾我媽知, 只係問我媽夜晚訓覺, 間房向住個海同泳池, 唔關窗簾唔驚咩~ 之後番左外國, 我亞媽聖誕節去探佢地先敢講出o黎咋!

複式洋房

好多年前, 同一大班朋友行鳳凰山, 去到指示牌, 對出係一個平原, 當時零晨3點, 見到有個人企係平原邊緣食煙, 身材好似魚生男友見到既一樣
"佢係著住套老西,著皮鞋
:-P :-P

子爵府

黎太 寫道:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

魚生~你咪飛x山阿

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

嗰陣時十餘歲係外國時常俾x壓,多到都唔驚,重覺得煩。有一次半夜瞓瞓下又俾佢壓,今次想反抗,因我係仰睡,咁我就想打側,幾經伸苦才可郁(因被壓住郁唔到),一打側身就好似有嘢想禁番我轉頭,我死都唔俾佢禁番轉頭(大概維持一秒左右)佢就吉我PAT PAT(你哋知邊嗰位啦!)跟住就走咗。

又有一次又壓,因我真係覺得很煩,咁被壓時心想着"永不超生",哈,真係即刻冇咗。セ佢都識聽廣東話

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

係呀, 果次睇日出係中秋時分, 上到山凍到2行鼻涕直流….ops
果次係唯一一次, 希望以後都唔會再有….
點解我懷疑撞野, 係因為果月光下"影子"很高, 起碼有7呎以上……正常人冇可能有咁高......
:
:-P :-P

子爵府

魚生 寫道:
飛咩山呀,飛越太空山?? [quote]
jennifer_bc 寫道:
魚生~你咪飛x山阿
[/quote]

飛鵝山

子爵府

tungtung020807 寫道:
係呀, 果次睇日出係中秋時分, 上到山凍到2行鼻涕直流….ops
果次係唯一一次, 希望以後都唔會再有….
點解我懷疑撞野, 係因為果月光下"影子"很高, 起碼有7呎以上……正常人冇可能有咁高......
:

男爵府

成日睇你地講靈異事件睇得多,估唔到前幾日自己就親身體驗到..
話說前幾日朋友的寫字樓新裝修好,叫我上去幫手執野,上午果段時間就幾多人出出入入,無乜事發生.
食完lunch後2點幾,得我一個一返去執埋d手尾,我開左門將支鎖匙放係張枱道,上午時都係放係果個位.枱面係無乜雜物,好容易見到支key既,但到左四點幾差不多要走時,就點搵都搵唔到.仲有朋友幫手一齊搵都見唔到支鎖匙.搵左好耐,垃圾袋都摷埋,搵到我就黎喊,因為無鎖匙唔走得,一路搵,我話"唔好咁對我啦,"
結果,朋友話,算啦,執野走,唔搵喇.就係哩個時候,我一轉身望返張枱,支鎖匙就係枱面...當時我仲未知咩事,仲傻下傻下話,呀,挭係俾樽水壓住左睇唔到.
好了,搵到鎖匙就鎖門走啦,出到門口我朋友先話,點會可能俾樽水壓住睇唔到呀,啱先搵果時係攞開曬d野,打斜過張枱黎,枱面有乜都跌係地啦,我先醒起,係喎.無理由空"了了"既枱面,咁多對眼都睇唔到支鎖匙架嘛..果一刻先知驚......
更驚既事.........果晚十二點幾,我瞓係床道同個fd講完電話,有野"督"我腳指公.我係好清楚感覺到的,不是睡夢中,我仲坐起身黎睇 ..咁啱我老公又返夜,得我一個瞓..嚇到我........即刻開著曬d燈.. 仲巧既係第二朝,我屋企既神枱燈燒左一盞..
依家唯一既解釋就係,大家可能都睇唔到支key,果晚係腳抽筋..

首頁
34567...65

尾頁

跳至