2014年媽媽會

跳至

首頁
34567...66

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:報到!+edd+6月3日。+宜家5w4,+今日剛照到胎

原帖由 keiwac 於 13-10-05 發表
報到! edd 6月3日。 宜家5w4, 今日剛照到胎囊。
2月時曾經xx (8w1), 所以今次好緊張。
瞓多D床,唔好周圍走呀!加油

36日咋...緊張緊張

男爵府

引用:Quote:原帖由+0963+於+13-10-04+發表我有d

原帖由 hate3party 於 13-10-05 發表
我尋日勁想嘔,一般幾時開始嘔架
我上胎到左兩個月先想嘔,但最終無嘔到!

男爵府

引用:Quote:原帖由+0963+於+13-10-05+發表我仲諗

我都係上胎廣華,今胎都想,但c6話遠唔方面,今胎去番瑪麗
反意係我覺得遠。。。又要湊住個大!所以。。。。。。。仲未諗到!

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mizmizmiz+於+13-09-27+發表

原帖由 sawximui 於 13-10-01 發表
我都係好尷尬,上網check係5月31, 但dr話6月1日…………所以都入左黎先
同我一樣。 遲左排卵,兩個醫生分別比左30/5/14, 2/6/14.

大宅

畀面勳章

引用:yeah!!+bk到啦,11號朝去見醫生,+希望到時

原帖由 sawximui 於 13-10-04 發表
yeah!! bk到啦,11號朝去見醫生, 希望到時會見到閃閃啦
我轉左醫生,今日照過終於見到胎囊同埋肯定唔係宮外孕醫生仲比左好大信心我兩星期後覆診會見到閃!

都已經第二胎啦,我都仲咁緊張!

伯爵府

回覆:14年6月媽媽會

報到先。今日4w2jar
有個就中黎28個月既女。
因為工作關係,已經講左俾上司同幾個同事知。

唔知今日去睇私家醫生俾唔俾証明我呢……

大宅

報到,今日4w2d, edd 應該係6月13日。今年5 月中小x, 睇左4個月中醫調理啦。現在沒有太大期望,凝住今次都會小x, 可能上次太大陰影啦

現在除了眼訓沒有什麼反應,但c6話 我大左

大宅

引用:報到!+edd+6月3日。+宜家5w4,+今日剛照到胎

瞓多d床、唔好咁操勞呀。

大宅

請問大家Book 邊位醫生呀﹖冇心水,而家好煩惱

別墅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sawximui+於+13-10-04+發表ye

原帖由 mizmizmiz 於 13-10-05 發表
我轉左醫生,今日照過終於見到胎囊同埋肯定唔係宮外孕醫生仲比左好大信心我兩星期後覆診會見到閃! ...
既然醫生都比你咁有信心,下次去一定見到閃閃既!!

別墅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sawximui+於+13-10-04+發表ye

希望喇,因為一見到閃閃個心就會定好多
所以我都好期待下星期呀!

大宅

keiwac 發表於 13-10-5 00:46
我都好驚,呢兩日有d粉紅分泌,但又book唔到私家睇

大宅

宇晴 發表於 13-10-5 07:18
報到,今日4w2d, edd 應該係6月13日。今年5 月中小x, 睇左4個月中醫調理啦。現在沒有太大期望,凝住今次都 ...
我同你一樣有陰影, 一日到黑凝住今次都唔會順利, 時時都好想喊。話俾自己聽今次都唔得就唔再試啦!
雖然c6不停叫我放鬆, 但忍唔住就向壞方向想。我從來都未試過個係咁灰。。。

加油加油!互勉之!

大宅

hate3party 發表於 13-10-5 00:47
瞓多D床,唔好周圍走呀!加油

多謝! 我瞓咗4日床同食中藥已經無再流啡啦。 不過因為好驚, 每晚放工食完飯都立刻瞓床, 其實我好唔好回複返每晚散步既習慣呢?定係保險啲瞓到12週?

大宅

mizmizmiz 發表於 13-10-5 02:29
我轉左醫生,今日照過終於見到胎囊同埋肯定唔係宮外孕醫生仲比左好大信心我兩星期後覆診會見到閃! ...
哇!你個醫生俾好大信心你, 你就好, 可以鬆口氣

大宅

1bear1dream 發表於 13-10-5 06:59
報到先。今日4w2jar
有個就中黎28個月既女。
因為工作關係,已經講左俾上司同幾個同事知。
恭喜哂! 我個時去家計會, 要5week驗到好清晰兩條線先俾證明信我, 唔知私家診所會唔會鬆手啲, 早啲俾呢?
我因為要時時搬重嘢, 所以都同咗上司和幾個同事講,希望佢地會幫幫手。

大宅

今日4w2d,剛剛去左私家診所諗住羅醫生證明,佢話我太淺色唔肯寫信比我,收左我$120!究竟係咪真係要好深色醫生先肯寫架?

複式洋房

回覆 keiwac 的帖子

話說上個月尾去旅行..又游水...又食辣野...又飲凍野.....返到黎發現mm 遲了....早兩晚用捧捧check.....一深一淺...淺果條淺到睇唔到咁制.....到第二朝唔放心....一起身再check 多次....又係一深一淺...但淺果條都清淅左小小.....見兩次結果一樣.....就知應該bingo 了!! 放工再去診所check多次....醫生叫我驗尿.....15分鐘就知結果.....結果.....係真係bingo.....預產期6/6/14......4wks.....5days.....
想問各位......我黎緊要做d 咩呀??? (eg: 10個wks 要做d 咩, 20個wks 又要做d 咩? 幾時要book 醫生? ) thkssss .....=)

大宅

引用:Quote:宇晴+發表於+13-10-5+07:18+報到,今

我同你一樣有陰影, 一日到黑凝住今次都唔會順利, 時時都好想喊。話俾自己聽今次都唔得就唔再試啦!
雖然c6 ...
我地一齊放鬆心情啦!我都有祈禱,希望神祝福呢個胎,但如果個胎都係發育唔到,可能係timing唔夾~ 我同c6都平常心,做好自己本份,多休息,少勞動,多放鬆~ 加油呀!

別墅

引用:回覆+keiwac+的帖子話說上個月尾去旅行..又

原帖由 Bubufifi 於 13-10-05 發表
回覆 keiwac 的帖子

話說上個月尾去旅行..又游水...又食辣野...又飲凍野.....返到黎發現mm 遲了....早兩晚 ...
10個星期要做唐氏綜合症,20個星期要做(傑傋)睇下手腳整唔整,手指腳指,內藏等等

首頁
34567...66

尾頁

跳至