美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 4)

係架,咁根本就無可能拆到片甲不留啦,點都會有D gel甲痕跡係度,一忽一忽咁樣,我個人唔鍾意囉。

如果換款,就當然係拆左面個層啦。

^^

複式洋房

我好鍾意 "summer" 呀,要整幾耐呀?

男爵府

你呢兩款甲令我諗起一個網址, 果個人又係鐘意整你呢款甲, 不過...你果張相點解會同佢一模一樣的。 不過我睇番佢幅張係今年Create的, 會唔會係你?

大家睇睇here~~!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

咦.....咁又真係一模一樣wor....

[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

複式洋房

yup, 我同細妹就係做咗呢2隻款啦 ^^。

細妹個款都係呢度搵架。

複式洋房

here... 呢度都係靚架

男爵府

但呢個人應該唔會係香港囉......我仲未搵到佢既地區.. 不過應該唔會係o係香港。

複式洋房

唔係香港架.

複式洋房

nonono... i mean我同細妹整咗呢2個款。 ^^

Mummy 寫道:
但呢個人應該唔會係香港囉.... 人地o係英國黎架喎...又點同你整甲呀?? ..........

複式洋房

不過講開畫花,我有一次係BKK SIAM CENTER俾人畫花,勁快勁靚,最重要係好鬼平。

200BHT一對手,圍埋都係45蚊港幣,但係真係好靚,同埋畫得好快,而且都keep得好耐。

男爵府

我睇錯左英國果個係講緊young nail product既地址姐。 oh.... 咁姐係果兩張相唔係你兩姊妹既手啦。

你上次話o係泰國整手唔知點整甩果個係咪你?

Summer係我上年參加比賽時做的, 2.30小時... 不過平時我唔會做呢d款的。

複式洋房

我今次無影相呀,不過就有留到個款嘅sample囉。

上次話係泰國整手嗰個唔係我呀。

summer 個款都幾靚呀,點解平時唔整呢?

男爵府

畀面勳章

乜gel可以透多d氣咩???????咁je係水晶都透到少少呀 .......

男爵府

smalle,

指甲係唔使抖氣的, 但周邊既皮膚就要, 所以所有既product都不能接觸皮膚囉。 所以佢透唔透氣其實作用不大的。

juliebb,

因為太花...唔係好多人頂得順。 你果兩張相唔怪得之咁好同咁熟口面, 因為係我一見到都覺得冇理由咁似的, 事關我都幾欣賞果位美甲師既法式手筆, 走唔過我對眼吧~!

所以你不如下次影你對真手上黎睇下吧, 因為每個人做既野既風格都唔同的, 同一款甲上到每個人既手都會唔同的, 長度一變左成對手個feel又會唔同架啦。

大宅

以前又係咁, 都唔知邊個friend話我聽指甲要抖, 要休息, 要抖氣, 我求證完之後即時話我個friend crazy, 亂咁"up"......我淨係知道用左d差o既product落隻甲度, 會好易黃
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

mummy,

想問個支express gel 哂完之後, 上面係咪可以再com clear gel呢? 因最後步驟就係用express gel 畫條smile line, 不過畫完之後, 發覺睇落去, 白色部份梗係好似突起左少少咁

別墅

PERTH,
我上次用express gel做法式同埋同我個fd做法式時都有你呢個問題就係白色部份突起左,其實呢隻gel都係算係企身架,所以一搽得多就會突起左,我自己做的時侯就寧願每一"浸"薄d,搽多2-3層就不會有突起了...但我還是很想請教mummy,有沒有梗好的方法不會弄到突起的呢?

mummy & all
我周圍的人都係認為指甲係要休息的,當我糾正佢地, 佢地反而覺得我錯, 激死人 :-(
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

男爵府

perth,

可以的。因為你白色Gel油得比較厚左d囉。 或者你com番兩浸免抹top都可以。

Emily,

因為果隻係彩繪Gel, 唔使磨, 所以你薄薄地咁上係岩的, 但由於你地果隻唔係舊裝既指甲油型, 而係幼眼線型, 所以做長指甲時可能會油得比較辛苦架, 而你地呢隻拉雲母會比較靚的。

其實而家好多四方八面既 "美甲知識", 有D人比人整甲時會聽美甲師講d, 自己又知d, 所以好多時o係知d唔知d既情況下, 接收知識都會有d差別, 唔使勞氣吧, 好多人都係咁架。

複式洋房

我都試過你嘅情況。

其實只係甲根(即係會長死皮嘅位置)先會透氣,所以唔好講話gel甲啦,就算平時就咁塗指甲油都要留番小小邊位,唔好塗到咁貼。

不過坦白講,依家好少美甲師可以好好技巧咁控制得到.

emilylaw632 寫道:
PERTH,
我上次用express gel做法式同埋同我個fd做法式時都有你呢個問題就係白色部份突起左,其實呢隻gel都係算係企身架,所以一搽得多就會突起左,我自己做的時侯就寧願每一"浸"薄d,搽多2-3層就不會有突起了...但我還是很想請教mummy,有沒有梗好的方法不會弄到突起的呢?

mummy & all
我周圍的人都係認為指甲係要休息的,當我糾正佢地, 佢地反而覺得我錯, 激死人 :-(

大宅

YEAH, 搬了新屋, 空間大了, 人都活潑d ,
Mummy,
請問旺角惠惠邊樹?我都想睇下d新款乾花.

hinhinmum,
終於欣賞到你的"迎春花"la, 好靚, 十足油畫一樣, 是我最鍾意的紫色

自從我自己新年前出產了"french rose"之後,都唔得閒,而家見到大家都轉晒款, 今晚都要出動la

http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

首頁

尾頁

跳至