懷孕前後

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

wing135,

唔緊要啦...你唔駛咁驚住,遲左少少都好正常架...如果醫生見到你遲得制,佢一定會叫你催生架...放心放心。

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

好開心呀!我既同事終於生左囝囝啦!希望佢快o的復元,個bb就健健康康,肥肥白白。

大宅

嘩,睇完尋晚既conception of birth之後,真係好感動呀!原來每一個媽媽陀bb都咁辛苦架!!

好彩我唔駛再生多一個jel!! 如果唔係真係點頂呀??!

大宅

呢排好似冇乜79既媽媽入黎傾下計既??!

母親節你地會點過呀??!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係79年架,今日第一次入黎呢個topic..

我母親節前夕已同父母,阿妹,老公同bb食左飯lu..
反而我奶奶o個邊唔興慶祝母親節(正確黎講係佢地o個邊咩節都唔興,唔會慶祝!好奇怪,好似無咩家庭觀念咁)

今個母親節我覺得特別有意義呀..因為我同我媽咪都係母親lor

洋房

Hi 大家好!
我都係79年出世的媽媽,今次第一次入黎,請多多指教!

我個女女已經三歲幾了!呢排我就忙於搵入小學d料,所以就多咗上黎BK。你哋呢?開始準備未呀?有無好學校介紹下同講下呢?

複式洋房

hi!好開心見到呢個topic呀,我都係79年o架,我預產期係7月中,第一胎,我好驚bb會早好多出o黎擁抱呢個世界,因為我幫小朋友補習,我好想等佢哋6月考哂試先放假,我想問下各位媽咪,你哋第一胎通常早定遲o架
該用戶已被刪除

複式洋房

好羡慕你哋可以timing啱啱好

大宅

l_wingwing,

第一次做媽媽既心情真係好開心架!

你生既bb係囝囝定囡囡呀??! 我就有一仔一女啦!

多o的入黎傾計啦!

大宅

Denise-chan,

嘩,你個女先三歲幾咋喎!你咁快就同佢搵小學既資料,會唔會快左o的呀??!

睇黎你真係好緊張喎!

大宅

kingchris,

睇下你做邊一行咋喎!好似我係教書既,好多人都話教書既通常都會早生,因為行得多,企得多嘛!

所以我兩胎都係早生呀!

大宅

E&Mbaby,

嘩! 朗朗真係好得意喎! 多o的入黎傾下呀!

民房

我係79年9月
我個大女20個月,個細仔4個月
我覺得好開心嫁,個心想生個女先就生個女之後想生個仔又真係仔喎,雖然快咗D,但係見到佢哋咁健康活潑我覺好滿足.

大宅

芬根同味,

嘩!咁我同你真係好似喎...都係有一仔一女,不過我生仔先,佢宜家26個月,妹妹就15個月啦...呵呵!

雖然宜家揍佢地兩隻好似揍孖咁,不過其實真係好開心架!

大宅

各位79媽媽,

快o的多o的上黎傾下計啦! 我呢度好悶呢!

大宅

各位媽媽早晨呀!

複式洋房

醒目開學勳章

我剛剛驗到有左bb呀!好開心,不過未去c doctor ar,我怕太早未照到,請問大家有乜意見?我第1胎呀,有d緊張。
tkx~

別墅

各位 79年 出生嘅媽媽好,

我預產期係今個月嘅29號呀!!
係第一胎, 真係幾緊張, 我攞假係前1後9.......
想多d 時間去調理身體同陪亞B
但係呢段時間要返工都幾辛苦
不知不覺地.....就快生喇! 又怕(因我好怕痛), 又期待, 又興奮.....

大宅

meebardog,

唔駛擔心,快o的去doctor度take信去排期先啦!對個bb好o的架!

多o的入黎79媽媽度分享多o的你既野呀!

首頁
34567...8

尾頁

跳至