親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

sweeticandy 發表於 13-11-11 15:34
係FB 搵到~~

~~東涌灣導賞團~~

好吸引, 不過11月17日我去米埔, 撞期

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cmsm 發表於 13-11-11 15:53
好吸引, 不過11月17日我去米埔, 撞期

果日我PLAN 左去.PLAYRIGHT 嘉年華....

所以我.EMAIL 左去問.. 仲有無其他日子...

我都好想參加.. 如果唔得... 咁可以自己行既~.. 哈哈~

珊瑚宮

引用:Quote:cmsm+發表於+13-11-11+14:24+有無行

原帖由 sweeticandy 於 13-11-11 發表
一般用地政署既1:20000 圖...

http://www.landsd.gov.hk/mapping/tc/paper_map/tp.htm
揾唔到賣幾錢!得一種地圖

珊瑚宮

引用:Quote:cmsm+發表於+13-11-11+15:53+好吸引,

果日我PLAN 左去.PLAYRIGHT 嘉年華....

所以我.EMAIL 左去問.. 仲有無其他日子...
問到點,話俾我聽

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cmsm 發表於 13-11-11 16:05
揾唔到賣幾錢!得一種地圖

$44張~ 我細個時有買.. 8 號圖... (西貢)
你同佢講..1:20000 圖就.OK~ , 跟手去買個地圖套..

價目表可以參考呢度..
http://www.landsd.gov.hk/mapping/tc/paper_map/cprice.pdf

珍珠宮

cmsm 發表於 13-11-11 16:07
問到點,話俾我聽

OK...無問題~~ && 你都可以LIKE 佢FB .. 可能有消息都係果度睇到嘛~

珊瑚宮

引用:Quote:cmsm+發表於+13-11-11+16:05+揾唔到

$44張~ 我細個時有買.. 8 號圖... (西貢)
你同佢講..1:20000 圖就.OK~ , 跟手去買個地圖套..
開唔到……逐區逐區咁買架

珊瑚宮

引用:Quote:cmsm+發表於+13-11-11+16:07+問到點

OK...無問題~~ && 你都可以LIKE 佢FB .. 可能有消息都係果度睇到嘛~
Okok

珍珠宮

cmsm 發表於 13-11-11 16:49
開唔到……逐區逐區咁買架

全香港分16張地圖..
你要買返你想要果區...

珊瑚宮

sweeticandy 發表於 13-11-12 08:58
全香港分16張地圖..
你要買返你想要果區...

下星期放假去睇睇先

大宅

回覆 sweeticandy 的帖子

頭先上佢 FB 見話 有 12月7日及 8日
我們即將在12月間舉辦東涌灣生態導賞團
以步行及短途遠足形式帶大家感受這個地方

時間: 12月7日及12月8日, 全程約3.5小時
導賞團路線: 馬灣涌漁村, 侯王廟, 東涌河, 紅樹林濕地及䃟頭 (特殊科學價值地點)
收費: 每人$60

報名/查詢: [email protected]

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=240320006124392&set=a.240320002791059.1073741828.233449706811422&type=1&theater

珊瑚宮

Chingwoo 發表於 13-11-12 10:16

我send咗去問, 睇下阿囡夠唔夠資格參加先,
其實東涌灣, 係邊到東涌

珍珠宮

Chingwoo 發表於 13-11-12 10:16

THANKS~
等我問下老公先~

珍珠宮

cmsm 發表於 13-11-12 10:38
我send咗去問, 睇下阿囡夠唔夠資格參加先,
其實東涌灣, ...

係呀..東涌.

珊瑚宮

sweeticandy 發表於 13-11-12 10:43
係呀..東涌.

我見佢地係fb到話, 12月仲有個大澳的, 唔知會唔會就係指東涌灣呢個呢

珍珠宮

cmsm 發表於 13-11-12 10:55
我見佢地係fb到話, 12月仲有個大澳的, 唔知會唔會就係指東涌灣呢個呢 ...

我諗唔係~

珍珠宮

Trailwatch徑‧香港

Android測試版本
http://goo.gl/vv5Q6m

https://www.facebook.com/pages/T ... %AF/645959668776951

App舉報郊野垃圾
【本報訊】尹子聰下月走遍全港134座山頭,順道實地測試全港首個保護郊野公園的App「徑.香港」,該程式由WYNG Foundation資助設計,透過全球衞星定位紀錄行山者路線,亦設立舉報事件系統,行山人士可拍攝沿途所見郊野被破壞的情況,如傾倒廢物、破壞植物和可疑活動等,向網站即時舉報,網站再研究轉介適當機構跟進。
「徑.香港」目前僅設Android測試版本,所有版本料明年初成熟推出。WYNG Foundation屬家族基金,項目總監曾國豐指基金有感郊野公園面臨危機,故設計保護郊野App推動社會改革,讓市民直接監測和保護郊野。基金過去推出大師攝影獎關注貧窮議題,顧問成員包括陳淑莊、畢浩明等。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20131127/18526316

珍珠宮

https://www.facebook.com/events/640600812657639/

12月1日,早上10時到西灣亭集合,一同步行至大浪西灣,為西灣的永續而努力!

(提提大家,請在今天27/11內電郵予城規會,反對破壞海下、白腊、鎖羅盤的三張分區計劃大綱圖)

伯爵府

主要行青衣回歸徑,偶爾城門水塘龍門郊野徑,烏胶騰 鹿頸!我鍾意行2,3小時,近我家既!
過好,每一天!

禁止訪問

回覆:行山老友記(大家一齊傾+分享)

首頁
34567...10

尾頁

跳至