自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

留定毛 ,其實貓貓都很慘的
大家好,我是子悠~~

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-17+發表其

原帖由 mandada 於 13-11-18 發表
我想問咁點解關貓事呢?錯都係錯個餵貓人!如果下世妳做流浪貓,妳想咁嗎?一d都唔覺得妳鍾意動物!自私

...
其實你咁講都吾關我事Tim,所以我而家咪聽你地意見,由佢係車底餵!反正我又叫個個女人吾好,你地又話ok.咁無問題啦~

大宅

引用:Quote:原帖由+mandada+於+13-11-18+發表我

原帖由 hashlulu 於 13-11-18 發表
其實你咁講都吾關我事Tim,所以我而家咪聽你地意見,由佢係車底餵!反正我又叫個個女人吾好,你地又話ok.咁 ...
其實大家只係想妳知道,真係唔關貓貓事,何必要討厭佢地,真係佢地帶麻煩比人嗎?知道係個餵貓者唔岩,妳可以搵到附近既義工同個個人講下嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-18+發表其

原帖由 mandada 於 13-11-18 發表
其實大家只係想妳知道,真係唔關貓貓事,何必要討厭佢地,真係佢地帶麻煩比人嗎?知道係個餵貓者唔岩,妳可 ...
我嘅意思係我一向都吾討厭,本來、本身、但係呢件事之後,發覺到原來佢地都會帶比人麻煩同貓貓咁都會有危險,我無話討厭貓,而且我最終都係話個女人不可理喻,不過今次件事之後,我好明一個都理,就係對任何事都要避之側吉,隻眼䦕隻眼閉

複式洋房

回覆:流浪貓

正常義工都係等d貓食完之後收番糧水,我樓下果d都係咁,係你撞岩個b6女人,文化差異姐,貓係無辜嫁!

大宅

自己詞不達意比人插就話全世界扮清高,睇咁耐你出發點根本想話自己成車小強,帶比麻煩你既係小強而非貓。睇你其他po你都幾富貴,又有車,咁有錢真係5好住公屋啦,留返比啲有需要人住

子爵府

流浪動物行既路係我地想像唔到咁慘 佢地係無錯 反而大部分係人类既自私搞到咁多流浪貓狗

你覺得帶俾人麻煩 因為你怕你架車會有小强 咁你咁有愛心既咪拎走你車底既糧去第二邊囉 個痴線b6係好有問題 但你同佢嘈都係無解決過嫁

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ditochan+於+13-11-17+發表但

原帖由 hashlulu 於 13-11-17 發表
其實我無怪貓,之前重同個女講,等大D,一齊落街餵貓,但而家吾會Lu,琴日重比個女人話!咁巴閉吾好住公屋! ...
所以我知道你心情係一時火遮眼先會咁講,最主要係個女人餵貓方式有問題,如果樓主改變唔到個女人餵貓手法唯有麻煩你地,開車前真係響安通知啲貓貓一聲等佢地避開,因為其實佢地流浪無個家都好慘,所以麻煩晒你

除了你我誰都不愛,to have but not to hold

公爵府

引用:Quote:原帖由+mw1009+於+13-11-17+發表希望

原帖由 hashlulu 於 13-11-17 發表
真係多得你地呢班自以為救世主嘅人,是你們害了貓貓!
其實我都覺得餵流浪貓係害左啲貓。陌生人餵得多,令貓降低對人類介心,令想傷害流浪貓既人更易得手。近年咁多貓比人殘殺,唔係因為今時今人先有變態佬,係因為而家更易得手。
有時啲餵貓人仕真係好擾民。我囡學校附近有個「貓義工」放走老鼠籠捉到既老鼠,ok 佢真係愛心爆棚,冇野好講。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我餵流浪貓狗,我會 將食物有禁入放禁入,一來唔好影響其他人,二來我都唔想貓貓狗狗太易接觸到人,因為好多壞人會虐待 流浪動物!

大宅

引用:自己詞不達意比人插就話全世界扮清高,睇咁

原帖由 baby118 於 13-11-18 發表
自己詞不達意比人插就話全世界扮清高,睇咁耐你出發點根本想話自己成車小強,帶比麻煩你既係小強而非貓。睇 ...
甘大把住公屋都又工人又車,睇離好多人要搬,而且車有平有貴,工人我又無,如果你話買幾個名牌就好富貴,咁香港好多人都好富貴,我肯返工咪有錢買,词不達意定你段章取意呀!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+baby118+於+13-11-18+發表自

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-18+發表甘

原帖由 Ashley_ash 於 13-11-18 發表
我以為公屋係俾生活艱難嘅人住㗎喎,好心你有咁多閒錢就讓番間公屋俾真正有需要嘅人啦。人在做,天在看!

...
我有閒钱?買錶比老公,儲左幾年钱,chanel我都等左幾年先有人送,点解吾可以用自己返工既錢買自己鐘意既野,吾通住公屋,一定要個個窮到無錢開飯?

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

住公屋先會發達?
住到又有車又有名牌⋯

香港政府真無能

點解我仲要死捱爛捱租貴樓,不如辭職等政府養算啦!

天生女人購物狂

大宅

引用:住公屋先會發達?住到又有車又有名牌⋯+香

原帖由 flyhigh_sabrina 於 13-11-18 發表
住公屋先會發達?
住到又有車又有名牌⋯
如果我發達或儲夠錢比首期,我會去買樓,至於名牌,平时洗小D,返多D工,吾出街食,實買到,而車就係2手車,工作雖要喎!甘其實我都覺得停車場好貴,但佢都買左返來,吾通殺左佢!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+flyhigh_sabrina+於+13-11-18

如果我發達或儲夠錢比首期,我會去買樓,至於名牌,平时洗小D,返多D工,吾出街食,實買到,而車就係2手車 ...
你有嘅野,我都有;你可能未必有嘅野,我都有。

只係我冇政府幫咁解姐!

天生女人購物狂

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-18+發表如

原帖由 flyhigh_sabrina 於 13-11-18 發表
你有嘅野,我都有;你可能未必有嘅野,我都有。

只係我冇政府幫咁解姐!
咁我都係住公屋又吾係拎綜援,而且我之前都捱過貴租

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+flyhigh_sabrina+於+13-11-18

咁我都係住公屋又吾係拎綜援,而且我之前都捱過貴租
你已經好過好多人,知足常樂! 幫下流浪貓姐,當積下褔!

我以前都有做貓義工,但係唔會喺停車場餵貓,一來車來車往會有危險,二來會比管理員趕,三來怕比痴線佬知道唔知會點對d貓⋯

其實個女人都係出於好心姐,只係佢用錯方法,你唔需要介懷佢嘅做法同講過嘅話。做人但求無愧於心。

天生女人購物狂

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-18+發表咁

你已經好過好多人,知足常樂! 幫下流浪貓姐,當積下褔!

我以前都有做貓義工,但係唔會喺停車場餵貓,一 ...
明白!但我發覺bk真的變了,例如我開了這題目,D人係吾會止針對题目,而係會不段睇你以前嘅野,睇吓有無位入,但又未必會深入睇!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至