跳至

首頁
34567...43

尾頁

大宅

Hi 各位好呀, 我仔仔謙謙都係am,黃組, 九月五日第一日返學, 請大家多多指教!

8月4日我有去到拎校服, 但七月家長會就無去到啊~

[ 本文章最後由 愛麗絲 於 07-8-9 14:59 編輯 ]

大宅

Hello,
愛麗絲你好呀, 我個仔係am 藍組 11月返學呀!

Dear all,
你地有無整貼係衫既 label 呀, 我揾到呢個website 好平架, http://www.jwlabel.com/silklabel.htm,$20有40個, 大家睇下啦!

別墅

原文章由 kuyu0905 於 07-8-8 17:57 發表
唔緊要啦, 小意思啫, 好多時都唔係好記得囝定囡。

今日囡囡好乖, 昨天應承過媽媽唔喊, 今天真的沒有喊 (可能有我陪佢), 加上食東西時又懂得舉手問老師取, 只是面對著一大群小朋友, 還是有點不習慣, 但 ...

嘻嘻!今日唔洗返學,可以比囡囡被吓,
明天,我諗囡囡有排喊啦!

你囡囡好叻叻喎!

大宅

之前都有媽咪send過比我, 都想整...不過未得閒啊~ 唔知係唔係要自己釘d label上衫同褲仔到呢...

原文章由 klcconnie 於 07-8-9 17:20 發表
Hello,
愛麗絲你好呀, 我個仔係am 藍組 11月返學呀!

Dear all,
你地有無整貼係衫既 label 呀, 我揾到呢個website 好平架, http://www.jwlabel.com/silklabel.htm,$20有40個, 大家睇下啦!

大宅

唉~~我買左學校那對皮鞋, 原來係深籃色, 同埋d料好硬, 我怕謙謙穿得好辛苦, 婆婆都話太硬...可能又要買過對比佢lu...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都覺得D皮鞋好硬又好重,吾知可吾可以著黑色波鞋呢?
BB有時都"樓計"吾肯著皮鞋。

大宅

穿P.E.衫的波鞋我都未買呀, 因為屋企有對addidas白波鞋, 後面有少少黃色的, 我諗都ok喇...bb好快唔岩穿...唔想又咁快買比佢啊~~

我bb近來都成日穿涼鞋, 要佢穿返襪仔同波鞋都有d困難, 要攪好耐先出到門口呀!

原文章由 lalacat 於 07-8-10 11:14 發表
我都覺得D皮鞋好硬又好重,吾知可吾可以著黑色波鞋呢?
BB有時都"樓計"吾肯著皮鞋。

[ 本文章最後由 愛麗絲 於 07-8-10 11:49 編輯 ]

大宅

原文章由 dorischung 於 07-8-9 20:46 發表

嘻嘻!今日唔洗返學,可以比囡囡被吓,
明天,我諗囡囡有排喊啦!

你囡囡好叻叻喎!

Doris,

你囡囡今天上學情況如何? 有沒有難捨難離?

今天送囡囡返學時都很順利, 初時拖著我的手, 在學校門口就被老師拖了進去, 頭也沒回, 外面有些家長也說她很乖, 肯跟著老師進去 (其實是她以為我還跟著她後面進去, 所以才很放心地向前走, 怎知被我買了豬仔...) 接她的時候就全變了面, 眼又濕又腫了...

經過這次之後, 星期一不知還肯不肯跟我返學了?

別墅

愛麗絲,
我仔仔-朗朗都係am,黃組, 不過就九月三日第一日返學
原文章由 愛麗絲 於 07-8-9 14:57 發表
Hi 各位好呀, 我仔仔謙謙都係am,黃組, 九月五日第一日返學, 請大家多多指教!

8月4日我有去到拎校服, 但七月家長會就無去到啊~

大宅

evans501, 愛麗絲,
我個囡都係a..黃組wor! 佢8月6日已經開學了, d小朋友又多幾個新同學仔啦! 到時見你地啦!:loveliness:

klconnie,
你個label網址好有用呀!我之前都諗緊用什麼記認在個囡d衫衫, 我已經order左lu, Thanks.:)

kuyu0905,
我個囡同你個囡囡一樣,昨天婆婆帶佢返學時,見倒另一個同學仔咪一齊拖住手仔行,一到學校門口老師就帶左佢地入去,佢地都冇cry,可能佢地都以為d家長會跟埋入去,所以好放心。但放學時見佢隻眼都紅晒,肯定cry得好利害。但後來下午打比老師,佢話我個囡頭半小時係無cry的,仲好乖食老師比的餅餅, 後來坐耐左就cry, cry 到放學wor! 梁老師話睇佢個樣似會cry得好勁果d,但初初入課室時居然冇cry,之後先cry! 不過唔知d老師係咪對個個家長都係咁講,等佢地唔好咁擔心呢!

原文章由 kuyu0905 於 07-8-10 16:26 發表

Doris,

今天送囡囡返學時都很順利, 初時拖著我的手, 在學校門口就被老師拖了進去, 頭也沒回, 外面有些家長也說她很乖, 肯跟著老師進去 (其實是她以為我 ...

大宅

當接放學時老師話我個仔都有哭小小。可能突然發現吾見到屋企人所以哭,但之後有野玩又有野食,分散了注意力,就吾記得哭了。
BB都好叻叻,我問佢好多返學發生的事,佢都答到我小小。例如問佢老師有無帶你去"苛尿尿",佢都有答我:有苛尿尿,苛吾到,有洗手。問佢有無食野有無飲水水,佢都有答我:有飲水水。

大宅

Hi 朗朗你好... 你九月三號第一日返, 媽咪可以陪3日囉, 謙謙因為九月五先夠2歲, 所以媽咪陪得1日咋...希望之後佢唔喊喇~

原文章由 evans501 於 07-8-10 16:38 發表
愛麗絲,
我仔仔-朗朗都係am,黃組, 不過就九月三日第一日返學

別墅

原文章由 kuyu0905 於 07-8-10 16:26 發表

Doris,

今天送囡囡返學時都很順利, 初時拖著我的手, 在學校門口就被老師拖了進去, 頭也沒回, 外面有些家長也說她很乖, 肯跟著老師進去 (其實是她以為我 ...

我都唔知我囡囡會唔會唔肯返學!

今朝我拖著囡囡到門口,佢就立即退後&喊啦!老師一見佢退後就即刻上前抱著佢行入課室,囡囡被唔到就咁比老師捉住囉!至於放學既時候,老師抱著囡囡出來,囡囡又無咩嘢,見到我就即刻叫媽咪媽咪!
老師同我講佢入咗課室都有喊!

[ 本文章最後由 dorischung 於 07-8-13 13:50 編輯 ]

別墅

愛麗絲,lalacat,melodygrace,evans501,klcconnie & kuyu0905,

Hi,各位媽咪,
好高興我們既囝囝&囡囡有緣一齊做同學!

lalacat,
你囝囝好叻叻喎!無咩點喊仲識同你講佢o個日做咗d咩!我問囡囡今朝返學玩咗d咩,佢話玩波波池,釣魚(呢d係佢平日最鐘意玩既玩具),跟著我問佢食咗d咩,佢話食咗餅乾(我都唔知真定假),唉!

大宅

Dear all,

今日開始兩個小時了, 小朋友開始習慣了嗎?

今天早上送返學時, 囡囡也喊了一會兒, 接放學時聽老師說她很乖, 一會兒就沒喊了, 肯跟著老師, 接她的時候她也真的一點都沒有喊。

海濱的交通實在很不方便, 今早送囡囡返學, 想在樓下等車到荃灣市中心, 等了很久很久都等不到車(99小巴), 甚至連的士都很難截, 最後讓我要花上半個小時才可以坐的士回到荃灣市中心, 等到我火都來了!

大宅

kuyu0905,
幾好喎, 囡囡無喊有進步呀, 努力加油, 我想知99小巴係海濱邊度搭架?

大宅

99號係由巴士總站開出,今朝落雨勁室車,我等404都勁多人排隊。

原文章由 klcconnie 於 07-8-14 15:18 發表
kuyu0905,
幾好喎, 囡囡無喊有進步呀, 努力加油, 我想知99小巴係海濱邊度搭架?

大宅

lalacat,
thanks! 原來真係甘難搭車架!

原文章由 lalacat 於 07-8-14 16:25 發表
99號係由巴士總站開出,今朝落雨勁室車,我等404都勁多人排隊。

大宅

昨日發現BB個學生証多左粒星星,呢粒星係吾係老師獎比D乖嘅小朋友?

別墅

原文章由 lalacat 於 07-8-16 09:48 發表
昨日發現BB個學生証多左粒星星,呢粒星係吾係老師獎比D乖嘅小朋友?
http://i90.photobucket.com/albums/k269/lalacat_01/Cheuk%20Ngai%20art%20works/star02.jpg

我囡囡都有呢粒星,我諗人人有份掛。

首頁
34567...43

尾頁

跳至