跳至

首頁
45678...85

尾頁

男爵府

其實,我地可以帶埋d小朋友見下面,食下野,玩下喎!有無人有興趣呀?(忽發奇想)
等開學至見面亦可

男爵府

原文章由 於 07-8-4 17:53 發表
其實,我地可以帶埋d小朋友見下面,食下野,玩下喎!有無人有興趣呀?(忽發奇想)
等開學至見面亦可

確係一個好提議, 我第一個報名

[/url]

男爵府

原文章由 於 07-8-4 17:50 發表

係工人姐姐,黎左三個月啦,童童終於肯跟姐姐係屋企啦.
我係返工架,之前亞女由婆婆湊(屯門),日夜跟公公婆婆.
我見佢要返學就試下請工人,等佢back home,都算順利啦,等佢覺得另一個階段開始,另一種生活模式,同 ...

你媽媽好好呀, 幫你湊住童童:-P , 咁佢初頭會唔會成日扭住要婆婆:-|
喜上加喜附近有髮型屋咩, 好似唔多覺既

[/url]

男爵府

hihi^^~各位靚靚媽咪~~~
我有一d問題想問下你地架~~~

我囡囡係08年先入讀k1~~我都想幫佢報真光幼稚園,但我唔係咁知道幾先有表拎....有冇人答到我呢?thx^^~
仲有一個問題...個度有冇d暫托既服務呢? 例如~一日去個度2個鐘到個d~

男爵府

原文章由 FANNY1027 於 07-8-4 18:58 發表
hihi^^~各位靚靚媽咪~~~
我有一d問題想問下你地架~~~

我囡囡係08年先入讀k1~~我都想幫佢報真光幼稚園,但我唔係咁知道幾先有表拎....有冇人答到我呢?thx^^~
仲有一個問題...個度有冇d暫托既服務呢? ...

我女係07年入讀k1,真光就07年(同年)2月頭先派表(半日制),應該係元朗區最遲派的唷,而全日制就再遲些,係4月尾先派表.我知道半日制就年年都差唔多2月先派,而出年全日制幾時派就未知啦.
真光沒有暫托服務.

男爵府

原文章由 sung米米 於 07-8-4 18:32 發表

你媽媽好好呀, 幫你湊住童童:-P , 咁佢初頭會唔會成日扭住要婆婆:-|
喜上加喜附近有髮型屋咩, 好似唔多覺既

初初緊係要婆婆啦,有時睇睇下vcd都會喊,話:呢隻vcd同婆婆一齊睇架(鬼咁感性),而家可以啦.我媽媽係好好架,佢話要同童童一齊返預備班.要拍低預備班既片段先

間髮型屋細細間,大約係喜尚嘉喜→家私舗→日本料理→洗衣店→A__S_____(髮型屋)門口左右都有細細條髮型屋果種燈(啡色)

[ 本文章最後由 雲 於 07-8-4 23:47 編輯 ]

洋房

hi sung 米米 :
$10 打半咁抵 , 真係要成家幫襯至得
底片 ... 對我都不太重要 , 而家影左相會存係電腦度

洋房

hi 雲 :
你同你媽媽感情應該唔錯喎 , 咁而家有工人幫手咪少左好多 不過童童返全日班 , 工人咪好 free , 要小心 d 啊 :lol:

洋房

hi all :
去玩我都啱架 不過開左學先會好d
你地住邊頭架 ??

男爵府

原文章由 於 07-8-4 23:38 發表

我女係07年入讀k1,真光就07年(同年)2月頭先派表(半日制),應該係元朗區最遲派的唷,而全日制就再遲些,係4月尾先派表.我知道半日制就年年都差唔多2月先派,而出年全日制幾時派就未知啦.
真光沒有暫托服務.

thx~~我都見過佢掛係出面個d野都好似係咁上下..但我成日聽到人講好多都係9-10月派~所以我上黎問下~

我仲想知道多一樣野 上午班係唔係難入好多?thx

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-8-5 00:30 發表
hi 雲 :
你同你媽媽感情應該唔錯喎 , 咁而家有工人幫手咪少左好多 不過童童返全日班 , 工人咪好 free , 要小心 d 啊 :lol:

我同媽媽關係好好架,不過星期日返教會就一定會見到面,所以仲係好close!我情願童童返全日,因為我在元朗工作,可以咁上下湊到童童放學,而佢可以係學校學多上規律性的東西,若整個下午跟姐姐,我怕姐姐會遷就佢,建立d唔好既習慣就仲屎.

謝謝你提醒,童童返學後,工人姐姐就真係正啦,但我會要佢日日整些甜品(佢呢方面有天份), ,而家開始要寫個新工作日程過佢跟先!

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-8-5 00:44 發表
hi all :
你地住邊頭架 ??

唔緊要!開左學有排玩呀!肯定會有好多生日會啦!
我童童住蝶翠峰,早上搭shuttle bus可以返學

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-8-5 00:44 發表
hi all :
你地住邊頭架 ??

我住係新元朗個邊, 你地呢?

[/url]

男爵府

原文章由 FANNY1027 於 07-8-5 10:36 發表

thx~~我都見過佢掛係出面個d野都好似係咁上下..但我成日聽到人講好多都係9-10月派~所以我上黎問下~

我仲想知道多一樣野 上午班係唔係難入好多?thx

好似係呀, 上午班多數有人介紹:-P

[/url]

男爵府

原文章由 於 07-8-5 18:57 發表

唔緊要!開左學有排玩呀!肯定會有好多生日會啦!
我童童住蝶翠峰,早上搭shuttle bus可以返學

我都打算比琳琳搭校巴呀, 聽學校講到時會比司機個電話我地自己打去問, 不過我打算等琳琳適應學校環境先比佢搭校巴, 你呢

[/url]

男爵府

原文章由 sung米米 於 07-8-5 20:28 發表

我都打算比琳琳搭校巴呀, 聽學校講到時會比司機個電話我地自己打去問, 不過我打算等琳琳適應學校環境先比佢搭校巴, 你呢

開學之後,應該跟佢爹爹 / 姐姐搭屋苑既村巴返學,因為我地架村巴早上係學校門口有得落客,好方便 .之後爹爹可以搭西鐵返工,若姐姐送BB,就可以順便去買餸返屋企.

男爵府

原文章由 sung米米 於 07-8-5 20:23 發表

好似係呀, 上午班多數有人介紹:-P

係呀!其實我最初都係係朋友介紹下,入左上午班,但後來知道佢地會開全日就轉過去全日班讀.

男爵府

原文章由 於 07-8-5 22:07 發表

開學之後,應該跟佢爹爹 / 姐姐搭屋苑既村巴返學,因為我地架村巴早上係學校門口有得落客,好方便 .之後爹爹可以搭西鐵返工,若姐姐送BB,就可以順便去買餸返屋企.

oic:mrgreen:

[/url]

男爵府

all,
我聽朋友講, 話大橋街有d返學鞋買都幾平, $70左右, 質料都ok, 大家得閒去look look

[/url]

男爵府

原文章由 sung米米 於 07-8-5 22:59 發表
all,
我聽朋友講, 話大橋街有d返學鞋買都幾平, $70左右, 質料都ok, 大家得閒去look look

THANK YOU!
咁橋,我今晚同童童去左千色廣場買左一對白波鞋同一對黑皮鞋,係Dr.Kong 果層轉角果間,童童由細係囝度買到而家,個質地唔錯,約$160一對(好似係9折).童童就好開心,我就了一件心事,煩少開學一樣野.
而家仲有瞓覺野未買. 你地又有咩建議啊?

首頁
45678...85

尾頁

跳至