美容扮靚

跳至

首頁
45678...97

尾頁

男爵府

青青,

我都試過打左好多野, 跟住個BK突然間死左就冇曬, 所以我打好多野時, 打完之後一定 CTRL C copy左先, 有咩事就可以 CTRL V, paste番佢出黎! 好可惡~~~

仲有, 你講得岩的, 有D花雕上手都幾屣時間, 除非你諗住坐o係度成日唔怕 "支力" 死, 不過自己都還可以, 死都係死自己, 幫人做可能人地會咒罵....

all,

而家o係上面click一click自己個名, 就可以睇番自己去過邊樹齋up啦喎!

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-11 10:18 編輯 ]
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

各位,我用磨機時發覺用左無耐,個手把,姐係motor o個個位幾熱下,我想問有冇問題ga?係咪正常ga?我驚佢會燒鬼左.....:-(
同埋我想請問大家平時有拆甲頭拆水晶要幾耐一隻手指左右?我見我好次好唔efficient...唔知係咪太驚青唔敢隊個頭落隻手指度...
thx~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

青青,
我睇左你張"真手show"...好靚呀! 果然似雲似海又似魚鱗...嘻嘻...可能係你事先講左, 我睇o既時候加埋自己的想像力就變左3樣野出黎啦! 真係好靚!!

Mummy,
你講的說話簡直係為女人出返淡氣! 我要封你為偶像先得! 不過你好激喎, 讀個course仲要考埋試老公都可以唔知o既?? 你唔駛响屋企練甲咩...咁我估你d"忍功"都好勁, 可以忍住咁耐唔講

你o既提議非常好, 完全講中晒我的心聲. 好, 一於叫衰佬送靚磨機+靚燈機比我, yeah~(我琴日同佢講不如索性"送"我去木人行學甲...佢幾衰, 話"好呀, 我截架的士送你去啦~ )

男爵府

方麗娟,

係丫嘛! 乜都同佢商量姐係叫我乜都唔使做, 我而家玩BK, 玩BLOG玩指甲佢剩係知, 但冇佢份睇的, 因為我想留番少少私人空間比自己... 有時都唔係唔想同佢傾我自己做緊乜野, 但佢係覺得呢d野好無聊囉, 直至佢d男性朋友都開始留意美甲時, 佢先至扮知少少答兩咀...

男爵府

zerosix,

好多磨機個Motor係o係個手柄度的, 所以佢發熱都唔出奇, 所以你拆甲時應該用一個較粗既磨頭, 粗磨頭拆甲快d嘛, 如果你搵個幼磨頭, 時間一定慢好多的。相對黎講你拆甲時間短左就唔會令機件過熱。

男爵府

畀面勳章

mummy, <<細E,

做乜你個Blog既留言全部冇曬既??>>

唔係馬!!!

All, 想問你地以家點delete d 唔要巴既私傳呀??

珍珠宮

Mummy,
哈哈...我隻佬又係咁, 開頭話我無聊又嘥錢, 後來見我自己整又幫下朋友仔整, 佢就開始覺得"乜原來我真係整到架". 仲有, 有時佢都會對住其他人扮下野識少少, 又會"品評"人地(d雜誌廣告)做得靚唔靚...比佢吹脹

我想問下拆甲除左用粗磨頭, 係咪仲可以用拆甲鑽(銀色果d)? 邊樣好d/快d?

smalle,
我都唔想睇, 日日都有廣告pm, 又搵唔到點delete, 唯有局住click入d廣告度再delete(响廣告右下方)

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 smalle 於 07-7-11 16:19 發表

All, 想問你地以家點delete d 唔要巴既私傳呀??

CLICK左唔要果D,PRESS 提交就得啦

[ 本文章最後由 March 於 07-7-12 20:54 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Mummy 於 07-7-10 17:41 發表
March,

你去台灣玩牙?? 我都想去呀....... 我 ...

咁你叫老公出張PERMIT 過去去玩囉。

男爵府

細E,

我琴日入去你個blog睇真係冇曬, 全部回應都係0, 而家有番, 我都嚇親, 因為人地留既message都有紀念價值架嘛!

March,

per鬼per 馬咩, 我夠想.......... 如果唔係?! 我飛左9世! :cry:

all,

如果唔要d私人信息, 你可以tick左佢之後, 拉落去下面果度 "提交", 跟住就唔使睇都可以delete到架啦!

男爵府

而家冇左編輯果個制喎!

方麗娟,

拆甲你有兩個方案, 一係就買d粗鋼磨頭, 一係就用粗沙圈, 一樣架姐, 不過前者就com用好多, 以 "年" 計算, 後者則通常以 "次" 計算, 通常用完一次就掉架啦, 尤其係幫人做果時, 因為確保衛生。

複式洋房

奮鬥左成個下午
終於成功用部磨機拆哂d 甲再整過....
為左interview,拆哂原本既甲...
但我左手真係....未開發的!
舖甲舖到不知所謂,磨餐死~~
唔知有咩方法可以開發到佢既潛能呢?XD
我左手舖右手時連點樣放隻手點就位都唔知.......

但學曉左用磨機好過正,部機好好玩!!
拆甲拆得好爽~偷懶拎黎修型都好正:lol

男爵府

zerosix,

你唔係整開架咩?? 唔明咩手都唔知點擺?
辛苦左咁耐, 有冇得睇下你既成果? :mrgreen:

別墅

其實我都想搵間好的學校學, 但個學費其實真係幾鬼囉, 因為我係所有手作隻都啱的人, 所以我學埋好多嘢, 但樣樣都唔係深入囉, 我亦都唔知我會唔會用得著, 所以放咁多錢落去, 係有d side囉.

複式洋房

mummy,

我係宜家學緊水晶的~, 但係今日第一次用左手整右手.....orz
左手做時,好似所有手勢都唔就手咁...特別係打磨時,成日批到自己隻手.......:-(
技術仲好屎,二來今次淨係貼法式甲片<----好懶
所以都唔獻醜lu...
第日再練多d,做熟d,似樣少少我再開個相簿獻醜啦

男爵府

Zero,

貼甲片貼得好絕對唔容易的, 所以你唔好以為自己貼甲片係好屎呀! 尤其係貼自然甲片同透明甲片要貼得好, 磨得好, 仲難...

charlie,

學野都係視乎自己既興趣, 而學甲做上自己手可以24小時對住, 到隔左一段時間你唔整佢都唔得, 我相信呢門手作絕對可以 "持續不停運作" 的!

複式洋房

Mummy,

係呀....自然o個d 好難....
o個陣學時又貼到歪哂..條邊又磨得唔好...:-(
o個陣上晝學完,下午要即刻對做真手,嚇到我即刻lunch都唔食苦練....
但我覺得貼法式呢d 唔洗磨既甲片好好玩,佢宜家又有好多式,幾方便

頭先本來買野時想訂隻黑崎o個d demo帶...之後發現屋企一部錄影機都無 ,好彩發現得早,唔係又waste左
其實佢o個d demo片好唔好睇?ezflow o個隻dvd 又值唔值得睇呢?我都幾鍾意睇唔同既人做甲,可以睇下人地用咩方法~學下野~

男爵府

Zero,

EZflow既DVD都幾好睇, 我都撈左起碼5次! 但花款黎講, 我諗黑崎果個都會好好睇! 因為o係惠惠度睇過。 但黎黎去去都係整果d, 但又唔知點解好鐘意睇呢d demo既片的。

珍珠宮

Mummy, zerosix,

你地講果隻Ezflow video係咪買套裝送果隻碟? 如果係, 我都睇過, 果隻都獲益不少呀!

原來另外黑崎的video tape咁正架? 教乜架(水晶/gel/彩繪/雕花...)? 我又心思思想睇下

侯爵府

原文章由 方麗娟 於 07-7-13 13:55 發表
Mummy, zerosix,

你地講果隻Ezflow video係咪買套裝送果隻碟? 如果係, 我都睇過, 果隻都獲益不少呀!

原來另外黑崎的video tape咁正架? 教乜架(水晶/gel/彩繪/雕花...)? 我又心思思想睇下

隻碟講咩話0架:mrgreen:

首頁
45678...97

尾頁

跳至