跳至

首頁

尾頁

男爵府

mmak,
你係想買劍橋starter books!我昨天在會展hall 5見到, $80一本, 不過俾人個女囡拉住睇第二d野冇過去睇, 今日ladybird去, 你可請她幫你望吓!

大宅

Casey 今個星期一都上了英文班, 一個鬼婆對十個小朋友, 會教
phonics, 介紹自己帶去的公仔, 做手功和聽故事. 起初Casey 都不願意入去的, 我咪唯有夾硬推佢入去, 跟住走人. 當接返casey的時候, 佢仲話下次再黎....

另下星期開始, 星期一學英文, 星期二,四學剪紙美勞, 星期五學音樂班, 星期六學ballet, 哈哈 ! 非常充實 !

子爵府

醒目開學勳章

唔駛咁早train呀!Yansy都未考仲諗住出年先考movers tim!P.3開始先要考movers喎,因為中學唔睇p.3之前的certificates所以今年唔考!

dorismama,

which counter you saw the books? I just want to buy flyers!

原文章由 dorismama 於 07-7-21 09:21 發表
mmak,
你係想買劍橋starter books!我昨天在會展hall 5見到, $80一本, 不過俾人個女囡拉住睇第二d野冇過去睇, 今日ladybird去, 你可請她幫你望吓!

男爵府

Xanthe,
唔好意思, 怱怱一望, 望見檯前貼住張好大的紙, 但冇望個頂, 所以唔知個名tim!

原文章由 Xanthe 於 07-7-21 22:24 發表
唔駛咁早train呀!Yansy都未考仲諗住出年先考movers tim!P.3開始先要考movers喎,因為中學唔睇p.3之前的certificates所以今年唔考!

dorismama,

which counter you saw the books? I just want ...

子爵府

xanthe,

最初諗住考張cert o黎報小一, 計過條數 ... 趕唔徹, 無再諗 lu...

原文章由 Xanthe 於 07-7-21 22:24 發表

dorismama,

which counter you saw the books? I just want ...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

caseyma,

恭喜你... 可以甩身, casey 肯自己上堂

我都係報左好多 course, 一星期返5天, 仲有2日 去淄冰 要走兩場 tim...
今個星期只返3天, 下星期就會正式返連續5天了...星期四 都同左zoe 入 disneyland 玩 ...

但原來 小朋友 都仲係覺得悶, 每天上堂都係 around 1hr, 一落堂 就問我跟著 去邊丫 ...
昨日sat 無堂上, 已經約左 Rachel 兩兄妹在 冒險樂園玩左2粒鐘, 都唔夠, 今朝一訓醒 又話要去 搵人踩單車 ??? ... 有無咁好精力丫 ???....

原文章由 CaseyMami 於 07-7-21 17:15 發表
Casey 今個星期一都上了英文班, 一個鬼婆對十個小朋友, 會教
phonics, 介紹自己帶去的公仔, 做手功和聽故事. 起初Casey 都不願意入去的, 我咪唯有夾硬推佢入去, 跟住走人. 當接返casey的時候, 佢仲話下次再黎 ...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,
對囝囡同zoe玩得好開心... 佢地都有問我幾時可以再同zoe玩?? 去踏單車, 佢地一定好鍾意呢. 我地星期1,2,5 around5pm都會踏單車. 可以早d來我家玩先, 玩完再落街踏單車:mrgreen: 睇吓你邊日ok啦

原文章由 mmak 於 07-7-22 10:54 發表
caseyma,

我都係報左好多 course, 一星期返5天, 仲有2日 去淄冰 要走兩場 tim...
今個星期只返3天, 下星期就會正式返連續5天了...星期四 都同左zoe 入 disney ...

子爵府

ladybird,

就明天 星期一 喇.... around 5p, 早少少 都好... 明天call 你confirm ...

btw, 你d jelly 食晒未 ??

原文章由 ladybird 於 07-7-22 13:05 發表
mmak,
對囝囡同zoe玩得好開心... 佢地都有問我幾時可以再同zoe玩?? 去踏單車, 佢地一定好鍾意呢. 我地星期1,2,5 around5pm都會踏單車. 可以早d來我家玩先, 玩完再落街踏單車:mrgreen: 睇吓你邊日ok啦

大宅

mmak,
好呀! 明天call 我啦!
有2個咁愛食零食的小朋友, 點會未食晒呢. 清晒啦
明天一早等我再整d jelly 糖啦!!

原文章由 mmak 於 07-7-22 16:29 發表
ladybird,

就明天 星期一 喇.... around 5p, 早少少 都好... 明天call 你confirm ...

btw, 你d jelly 食晒未 ??

大宅

D細路真係好好精力, 明蒑都係每日一粒鐘上course, 仍有無限精力, 就算星期六上三樣, 我等佢都等到呆, 到放學仍問去边度好 , 真係無命....最近表哥表姐仔响外國返黎, 更加日日玩唔停
原文章由 mmak 於 07-7-22 10:54 發表
caseyma,

今個星期只返3天, 下星期就會正式返連續5天了...星期四 都同左zoe 入 disney ...

大宅

all,

彤彤同莎莎放兩個星期暑假, 莎莎因太細個, 冇乜班啱佢玩; 只係同佢'孟'車邊喺ballet school度報咗下個星期每日個半鐘同彤彤一齊唱吓歌仔學吓禮儀! 彤彤就今個星期同佢同學仔一齊玩10q夏日營(朝9.30玩到4.00), 全班20人, 4-8歲, 有3個outing! 想佢出去學吓同人玩, 增加佢既社交能力! 開頭驚佢會驚陌生環境, 但今朝姨媽同佢去, 佢一起身就好心急, 仲問姨媽做乜咁晏! 可能佢聽到我之前brief過佢個time table, 知道節目'風'富啦! 去到協康會見到佢個同學仔佢就笑住咁去集合, 完全冇問題! 希望佢真係ok, 玩得開心d啦!

禁止發言

男爵府

彤彤媽,
海賢都係因為太細所以淨係每星期兩三日俾佢番暫托,星期六小童群益會又有playgroup俾佢玩, 同一時間家姐又係果度學畫畫, hubby平日放假就會同佢地去街, 天氣熱, 主要都係游水, 佢已經好enjoy 了
原文章由 彤彤媽 於 07-7-23 11:52 發表
all,

彤彤同莎莎放兩個星期暑假, 莎莎因太細個, 冇乜班啱佢玩; 只係同佢'孟'車邊喺ballet school度報咗下個星期每日個半鐘同彤彤一齊唱吓歌仔學吓禮儀! 彤彤就今個星期同佢同 ...

子爵府

all,

我囡今日 第三堂 指心算, 佢無訓覺喇... 但佢同個 同學o係到 搓 "包剪X" ... 落堂問佢 識唔識??... 佢又講到少少內容出o黎 ~~ :mrgreen: , 都算有聽書喇 .... 唉

zoe 上左第一堂 淄冰, 一班 都成 10人, 30 mins 都係推下 凳仔... d 小朋友 個個 都好叻... 玩得好開心

大宅

mmak,
"包剪X"?? 係唔係老師叫小朋友玩呢??
"講到少少內容...." 都好過無啦, 唔錯啦

原文章由 mmak 於 07-7-24 21:12 發表
all,

我囡今日 第三堂 指心算, 佢無訓覺喇... 但佢同個 同學o係到 搓 "包剪X" ... 落堂問佢 識唔識??... 佢又講到少少內容出o黎 ~~ :mrgreen: , 都算有聽書喇 .... 唉

zoe 上左第一堂 淄冰, 一班 ...

子爵府

ladybird,

其實佢肯去上堂, 又enjoy 無投訴... 仲講得返 課堂o既內容, 我已經好滿足...

"包剪X"?? 係唔係老師叫小朋友玩呢?? .... no, la...

係 zoe 主動 撩隔離位 個同學玩 o既...:evil:
佢地用手指 計數, 要舉起d 手指仔 郁下郁下咁.... 郁2郁佢就叫人玩, 個導師 仲叫佢地唔好 搓tim... ...

佢地係 "活像大寶寶" 個 課室上堂, 個課室落左百葉簾... 調校到 佢地 睇我唔到 o既角度...我咪企係殊睇佢上堂咯...
其實我都有唔o岩 , 我見到佢上堂 玩件衫 無聽書, 落左堂 ..我問佢: 你仲乜玩件衫, 唔聽 老師講o野...??
zoe 眼光光 望住我, 無答我~~.... 其實我唔應該問佢, 嚇親佢...

原文章由 ladybird 於 07-7-25 11:20 發表
mmak,
"包剪X"?? 係唔係老師叫小朋友玩呢??
"講到少少內容...." 都好過無啦, 唔錯啦

子爵府

icycream,

April 返 香兒, 返成點 ??...

8月 我會再幫 zoe 報多次...

子爵府

fion88,

JMC 你排成點丫 ??

得閒 撥d 追魂call 俾tom lee... 我都係咁咋...

最初(5月時)個姐姐話: 半年內 都唔會有新班開, 除非有奇蹟..
搞到我...走左去排 馬鞍山, 差d 報左 sat 班 !!
...我上個星期 call 佢地咪 又有...??.. 不過佢地留左位俾我 又唔記得 call 我交錢, 好彩 我搵左d 熟o既 mami 一齊報名, 個mami 提我.. 我自己call tom lee confirm 咋...

子爵府

all,

Ice-skating 2nd lesson

Click the pic to view , 我囡著 白色風褸、長褲 扎左2條"賓辮"
套片好花...可click video 下邊左2 o個長方形 icon 縮細 畫面睇, 就會清楚d ...

[ 本文章最後由 mmak 於 07-7-28 20:05 編輯 ]

子爵府

原文章由 mmak 於 07-7-25 22:52 發表
icycream,

April 返 香兒, 返成點 ??...

8月 我會再幫 zoe 報多次...

mmak,

無咩特別. 又唔可以入去睇. 出黎剩係唱下"小種子"咁lor.

btw, 我e+唔識用bk丫. 係回應打野要填標題喎?! 點知變左新發表....有冇搞錯??

首頁

尾頁

跳至