自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

傳到鄉親,陸續有黎

大宅

嗰對夫妻,
一嚟到就唔揾野做,
冇錢??咁我就唔信嘞,冇錢都養到嗰5位仔女咁大個啦,錢從何來呀!
根本佢哋有能力生亦有能力養,仲要呃我哋D血汗錢,正牌無賴!:tongue:

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 yinmandy 於 07-7-30 19:34 發表
嗰對夫妻,
一嚟到就唔揾野做,
冇錢??咁我就唔信嘞,冇錢都養到嗰5位仔女咁大個啦,錢從何來呀!
根本佢哋有能力生亦有能力養,仲要呃我哋D血汗錢,正牌無賴!: ...

SUPPORT~~~~

我地打工仔搵埋岩岩夠駛, 辛苦供樓養自己仔女, 年年準時交稅, 我地有事/唔夠錢用時邊個幫呀? 咪靠自己!! 政府幫有需要既人無問題, 但呢家人有手有腳, 大人大姐, 有無試過搵工呀? 一落黎就話要人幫? 成家黎香港前無諗清楚架咩? 咩叫見步行步呀?? 

民房

如 果 真 係 搞 遊 行 就 快 手 , 睇 完 新 聞 真 係 好 火

伯爵府

要點樣搞呀? 要搵熟悉既人先知點搞喎?-(

如果搞, 我都會去行呀

原文章由 april430 於 07-7-30 21:22 發表
如 果 真 係 搞 遊 行 就 快 手 , 睇 完 新 聞 真 係 好 火

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

民房

[quote]原文章由 可樂皓皓 於 07-7-30 21:25 發表
要點樣搞呀? 要搵熟悉既人先知點搞喎?-(

如果搞, 我都會去行呀

http://www.police.gov.hk/hkp-text/chinese/forms/#procession‘申 請 公 眾 遊 行 集 會 通 知 ’

我就睇唔明啊 ~ 有無高人睇完解釋 一下

別墅

我都會去............

別墅

唔好再比果 d 粉皮黎香港啦, 同埋唔好再比佢地落黎生啦!!

公屋...... 我都想要呀 !!!!!!!!!!!!!!!!
遊行遊行遊行遊行

大宅

我都會參加
香港大把人要幫, 點解唔幫? 要先幫d大陸人.
而且呢d大陸人仲係有屋係大陸...即係有錢啦, 落來香港都要幫? 咩道理??:tongue:
**Loving You**

複式洋房

好! 口號係:
我地交稅, 佢"lurk"水;
我地辛苦, 佢"疏乎!

有關遊行細則, 可唔可以打去警署問架 ? 好過自己慢慢睇噃!

大宅

我都簽名投一票!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

happybboo

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ZZdaphne 於 07-7-30 19:22 發表
傳到鄉親,陸續有黎

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

民房

最愛把歡樂帶給每個家庭,為大家締造很多很多美麗的回憶!

大宅

原文章由 HAPPY^_^ 於 07-7-28 16:58 發表
今天, 我地已經被一部份毫無貢獻, 不勞而穫的大陸人入侵我地平靜和諧的香港, 他們過份的行為, 無理的苛索, 實在對我地辛辛苦苦捱驢仔搵飯食既香港原居民太不公平了,為了向香港政府表演我地對施政既不滿及失望, ...

伯爵府

我地香港人老左要自己養自己,又要供養父母,仲要生兒育女。日日做到無停,交埋咁多稅俾政府派米養懶人,同一班無良賤格大陸人,叫人點生?

政府唔該正視問題,邊個議員幫呢d廢柴就廢該議員所工職,鼓吹綜缓風氣實在要不得。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

朋友,我地只可以係到發洩,你話去遊行,就比千夫所指,話我地無人性,人家咁慘都唔幫:-( :-( :-( :-( :-( :-(

原文章由 hk08348 於 07-7-31 01:26 發表
好! 口號係:
我地交稅, 佢"lurk"水;
我地辛苦, 佢"疏乎!

有關遊行細則, 可唔可以打去警署問架 ? 好過自己慢慢睇噃!

洋房

支持

複式洋房

原文章由 owl_owl 於 07-7-31 11:42 AM 發表
支持

好好記住佢兩公婆既樣!! 唔好比我見到佢, 否則:tongue: :tongue:

複式洋房

班垃圾憑咩拎香港納稅人既錢呀

首頁
45678...9

尾頁

跳至