夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

引用:其實c6對我好好,好細心,係我大肚嗰時真係

原帖由 IvyLaipy 於 14-04-12 發表
其實c6對我好好,好細心,係我大肚嗰時真係照顧得我無微不至㗎,只係佢而家唔知點做,但其實呢幾晚都有同佢 ...
咁佢而家知唔知要點做呢?

我真係睇到一頭霧水,這裡係人都知道前妻等於過去,之前係妳老公同前妻放棄一齊,而家妳老公已經再結婚同有小朋友,現在妳先係佢妻子,答案咁簡單都唔知點做?唔通佢之前傷害前妻仲唔知錯,要現在傷害多次現在的妻子和小朋友?

仲有妳呀樓主,點解要覺得人地先係天生一對,而妳係第三者呢?婚姻咁兒戲的嗎?你們當婚姻承諾是什麼呢?結咗婚就只可以對妳有情,唔可以咁多情,更加唔可以認為多情無錯!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

你竟然諗住放棄,你傻嫁?

伯爵府

如果真係好男人的話, 就會知道過去的已經過去, 仲想翻舊時, 就唔會係好男人啦, 呢D野唔駛猶疑架

男爵府

我唔明點解你同你C6會重覺得有得選擇, 而家依刻你係佢老婆, 女都有埋, 一句佢前妻想復合就可以將你同個女抺殺左架咩?比著我跟本唔使幫佢諗, 如果個男人要諗即係佢係負心漢一個, 唔明點解你重話佢好

洋房

回覆:IvyLaipy 的帖子

不要放棄。要爭取到底。這才是對你同BB嘅幸福。

禁止訪問

複式洋房

回覆:ckmp 的帖子

我其實都好怕有一日會發生啲咁嘅事

複式洋房

引用:講來講去,樓主應該放手,因為明顯在C6 眼

原帖由 宏心 於 14-04-28 發表
我覺得你完全講出我所諗

複式洋房

回覆:C6嘅前妻想復合

好多謝咁多位JM一路以嚟對我嘅鼓勵,係過去呢2個星期發生太多事,我自己都冇時間上嚟,我都好想話俾大家知最新嘅情況
其實而家c6嗰邊啲屋企人全部都知道晒,個個都話支持我,但大家要知道其他人支持係冇用,最重要係C6個心想點,C6都有同我講過佢會留係我身邊,仲同佢前妻講好咗話大家都唔好再揾對方,連朋友都唔會做,但問題係佢個心始終放唔底呢個人,我同C6講如果想我安心咁去相信你,唔使再擔驚受怕唔知前妻幾時又揾返你,一定要一刀切,要去改電話,但C6就係唔肯,情願同我分開,佢覺得我迫佢,到底我應該相信埋佢呢次定係就因為一個電話號碼而分開
係呢2日,我同c6相處就好似以前咁,當咩事都冇發生過,但始終好有陌生嘅感覺,唔知佢呢刻諗嘅到底係邊個,記掛住嘅係邊個,究竟C6知唔知我係邊個,定係佢已經將我當成替代品,如果得到個人但個心唔係喥,真係好?我真係應該為呢個家堅持落去?

複式洋房

其實你自己都知,C6家人幾支持你都無用。就算佢兩個唔再聯絡,唔做朋友,都睇得出C6愛前妻多過你。愛情無得強求,亦唔需要強求,你留得住C6個人,都留唔到C6個心。唔好為左死都要維持段婚姻而犧牲自己,點解要咁辛苦自己做代替品?
放手啦,你走左一定會比依家輕鬆,至少唔駛再擔驚受怕。對一個人失去左信任,你估咁容易建立返咩?

男爵府

不過就算改電話都可以私下俾前妻,所以唔代表肯改電話就冇野。反而係佢似乎唔止放唔低前妻,應該係仲好愛。呢種情況下你忍唔到就退出,忍到扮無事就要視乎你老公點做。

子爵府

我諗你搞錯左,佢只係記憶中有呢個人,但唔代表佢會同反前妻一齊,只係你怕。我相信你都曾經拍過拖會有ex 如果係和平分手個種,記憶中都會有ex嘛,但唔代表重鐘意佢。感情同愛情不同吧
為孩子努力而戰吧,你已是媽咪,要保護個家同bb

禁止訪問

大宅

回覆 circle119 的帖子

樓主多為自己著想吧

伯爵府

引用:講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分

原帖由 IvyLaipy 於 14-04-10 發表
講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分開咗好幾年,亦冇聯絡!當年其實都係因為c6鍾意咗第二個,但冇一 ...
賤男
未決定好又妳生囝!?

ckmp  agree  發表於 14-4-30 19:08

複式洋房

引用:不過就算改電話都可以私下俾前妻,所以唔代

原帖由 衝勁BB 於 14-04-30 發表
不過就算改電話都可以私下俾前妻,所以唔代表肯改電話就冇野。反而係佢似乎唔止放唔低前妻,應該係仲好愛。 ...
忍?仲忍?唔好理C6前妻喇,而C6放唔低前妻,就點忍都改變唔到事實,你始終只係後備。唔通忍佢10年8年經歷過就無事?唔好咁天真,到時自己老左想走都走唔到。不如你拿出勇氣,冷靜D諗,唔好為左小朋友就誤了自己一生,同一個心裡面有第2個女人的人一齊生活你開心嗎?你只會胡思亂想,越想越多,搞到抑鬱就唔抵!快D抽身離場。

睇開D,放開D,其實夫妻分開左,個小朋友都仲可以見,唔駛擔心。就算離婚,你都仲可以活得比依家好!大家係同路人實support你!加油!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

有冇搞錯?
你才是現在式,
就算C6個心仍有前妻,
佢已經講明同前妻不再是朋友,
你仲想點?
只要佢對你好,
為何你要讓位?
你自己走,就是你令個仔變單親,
如果佢對你唔好,
到時先走亦未遲。

你C6話唔再揾前妻,
你就怕前妻再揾佢,
迫C6轉電話,
如果佢身痕,
轉左電話都可以通知前妻,
不如疊埋心水經營個溫暖家庭,
等C6放低從前啦!

複式洋房

到底應該點做,我感覺到C6已經越行越遠,可能因為我呢個星期嘅情緒好唔穩定,成日都好唔開心,C6終於忍唔到啦,佢想走啦,今日無論點對佢都冇反應俾我,我好心痛,我係咪係時候放棄啦?

子爵府

引用:到底應該點做,我感覺到C6已經越行越遠,可

原帖由 IvyLaipy 於 14-05-07 發表
到底應該點做,我感覺到C6已經越行越遠,可能因為我呢個星期嘅情緒好唔穩定,成日都好唔開心,C6終於忍唔到 ...
你做過咩?點解突然越來越遠?

子爵府

引用:到底應該點做,我感覺到C6已經越行越遠,可

原帖由 IvyLaipy 於 14-05-07 發表
到底應該點做,我感覺到C6已經越行越遠,可能因為我呢個星期嘅情緒好唔穩定,成日都好唔開心,C6終於忍唔到 ...
你當時有左後有無結婚?係咪佢話結婚?定你話,如係佢話,咁佢應該都愛你先會提出結婚的,仔仔幾大?佢平時錫個仔嗎?

IvyLaipy  有結婚,囝囝3個月大,佢話細路仔天生天養,唔使太呵護  發表於 14-5-8 00:05

首頁
45678...9

尾頁

跳至