自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

佢地係打橫來

自以為是
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+六安+於+14-04-24+發表其實果

原帖由 mintra 於 14-04-25 發表
Exactly !! 咁多廁所,只要肯行肯排!提外話,到底小朋友係大便0r小便?有墊片在地嗎?內地的中共喉舌報環 ...
所以咪要拍片囉 如果冇拍到佢地屈得重多

總有離別的時候

男爵府

BK Milk勳章

回覆:好想知道已習慣在港定居既新移民睇法(不喜勿插)

真係唔知要壓到我地條底線要再幾低,佢地初初嚟就用水樽膠袋,宜家就直頭大街大巷咁屙,仲話叫我地包容,今次包容,下次又唔知要包容啲咩我做真港人真係做到好灰

禁止訪問

畀面勳章

引用:真係唔知要壓到我地條底線要再幾低,佢地初

大宅

引用:Quote:原帖由+mintra+於+14-04-25+發表Exac

原帖由 Chowying 於 14-04-25 發表
所以咪要拍片囉 如果冇拍到佢地屈得重多
我身邊d 90後就係咁講,有圖有真相,唔影相分分鐘俾人屈返轉頭,而且大陸d討論區大把細路隨地解放嘅相,細路嘅樣貌器官排泌物正面入鏡無打格,d網民圍觀恥笑鬧爆都有,冇乜人會考慮隱私問題,但係香港鬧市俾人影就嘈到拆天,令人把火

大宅

回覆:好想知道已習慣在港定居既新移民睇法(不喜勿插)

其實我覺得一般廣東人都會比較注意自己既言語舉止,(係比較,並唔係完全叫有修養),係啲農村比較遠既外省人事先咁無品咁無文化,我係東莞出世,細個6歲先黎香港,都有大陸親戚,每次佢地黎要我同佢地出街我都覺得有啲驚,因為即使佢地唔會隨地all或吐痰,佢地講野都比較大聲好so擾人

大宅

引用:我就覺得二邊都唔啱,二邊處理手法都有問題

原帖由 InkCartridge 於 14-04-25 發表
我就覺得二邊都唔啱,二邊處理手法都有問題。

個對父母絶對有錯。廁所等咗30分鐘又急得咁緊要,係廁所角落 ...

首頁

尾頁

跳至