自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

子爵府

laiyuen 發表於 14-7-2 10:37
點會預約唔到呀?我次次都上佢website預約,如果時間唔啱可以walk in, 不可能要得半個鐘

...

我都想問點解預約唔到囉~!HOTLINE的人話一定要預約,而且一定要網上預約~!
我事實真係日日上去,分別選左呢三間...,都無位啊,於是又打去HOTLINE,HOTLINE話叫我去援權維修中心~!
我如果可以約到,都唔洗去授權維修中心啦!
你問我點解,我都想知點解~~

子爵府

去總部投訴,自己上網查,直接send email 比阿總材
懷疑維修部換了部假機

子爵府

bbfish1992 發表於 14-7-2 10:39
去總部投訴,自己上網查,直接send email 比阿總材
懷疑維修部換了部假機

佢地官網無總部EMAIL,我問APPLE HOTLINE D人,佢地話不知道也不提供~!

珍珠宮

jlmaz 發表於 14-7-2 10:29
佢地只係話我部機係非授權性改裝!但我無,佢地話我有,又唔俾我REPORT!我連邊到有問題都唔知,因為佢地話係機 ...
吓?好CHEAP AR
點知佢會NG會係D STAFF怕煩NG想整,就係你部機做過手腳黎屈你GA
佢口口聲聲話你改裝,又NG肯講你知邊度改過

咁你E+點算AR?用普通電話頂住先,定係暫時無電話用AR?

子爵府

直接比總材,有幾大粒就send 比大粒
去埋消委員

珊瑚宮

jlmaz 發表於 14-7-2 08:05
我係舊年12月係apple online store買入全新5S,今年6月發現叉唔到電,於是拎去apple授權的旺角維修中心TSO ...
JB 過會FORMAT晒底板程式, 係當改裝咗架機。

申利: 我非專家, 不過有人舉個比喻: 變性成男人, 但去睇婦科, 名醫都有難度.......:lol

公爵府

引用:Quote:laiyuen+發表於+14-7-2+10:37+點會預

原帖由 jlmaz 於 14-07-02 發表
我都想問點解預約唔到囉~!HOTLINE的人話一定要預約,而且一定要網上預約~!
我事實真係日日上去,分別選左呢 ...
下次你可以直接去Apple store Genius Bar, 不過walk in要等耐d,可能要半小時以上。其實Apple service一向好好的,保養期內有壞包換,連電線、headphone 都可以換。不過你今次真係非常唔好彩

子爵府

Angel_Rose 發表於 14-7-2 10:43
吓?好CHEAP AR
點知佢會NG會係D STAFF怕煩NG想整,就係你部機做過手腳黎屈你GA
佢口口聲聲話你改裝,又NG肯講 ...

我而家已打了去蘋果日報,東方日報,消委會~!
我本身有一部4S,所以頂住先,暫時仲未去拎返部5S,因為佢地要我俾780元檢查費,我事實無改過,如果我俾左780元,咪即係承認我係改過,係我錯?!所以暫時仲未去拎5S,作為消費者,我真係感到好冤屈,因為我真金白銀用辛苦錢了一部咁的5S,而APPLE從來無俾我有任何意思或意圖係會查下其他人為問題,比如出廠時係咪已有事?又比如授權維修中心去到佢地官方工程部有無任何問題?當中部機係佢地手上14天,如何證明無人為問題?!佢地就一味叫我尊重佢地的專業WOR!
咁邊個尊重返我呢個消費者?咁樣好過去搶錢.

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:好冤屈,全新半年5S機竟然話係改裝機!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

今次真係要搵apple~蘋果新聞喇~唔係你玩野..係感覺不公平同委屈...
你無錯既..就要搵人同你出頭~~等見報

子爵府

laiyuen 發表於 14-7-2 10:46
下次你可以直接去Apple store Genius Bar, 不過walk in要等耐d,可能要半小時以上。其實Apple service一向 ...

我呢個CASE WALK IN也無用的,因為當時部機叉不了電,開不了機,佢地係要去打開機去檢查,就算我拎去GENIUS BAR,佢地也是要拎去檢查,而一檢查,就話我部機係非授權性改裝!

而非授權性改過的機,APPLE不會作出任何保養的

禁止訪問

回覆:好冤屈,全新半年5S機竟然話係改裝機!

子爵府

wonderlulu 發表於 14-7-2 10:46
JB 過會FORMAT晒底板程式, 係當改裝咗架機。

我明白咩叫JB
但我無JB過!因為本人由I PHONE 4..用到4S..再到而家5S!
所以非常清楚APPLE的規定,任何JB或出去維修過換過零件,佢地係不會保修的~
我非常清楚,所以正因為我清楚,也因為我無咁做過!真係原廠而我又無動手腳的~
而結果竟然係咁令我震驚,
個結果,OK,我黑仔,我接受,那麼,請俾我REPORT,俾我知道我部5S到底死係邊到,但官方話係機密,話唔可以透露邊到有問題WOR!叫我接受佢地的專業決定!然後去俾780元檢查費拎回一部無維修好的5S囉~!

子爵府

emmiedustie 發表於 14-7-2 10:51
我自己experience, 唔知幫唔幫到你,06年買1st gen macbook pro,因為電流shocking 問題,美國genuis bar 玩 ...

email畀steve job, apple usa media dept同埋幾個apple executive 嘅email----->請問可以提供呢個EMAIL俾我嗎~?THANK YOU!
THANKS FOR YOUR SHARING!

emmiedustie  我都係上apple 官網搵到的,我無左個email lu, 你去搵下會搵到,steve job個email 喺internet大把人post出嚟,不過你而家要搵tim cook嘞  發表於 14-7-2 11:07
orangekkkkk  Email 比 Steve jobs....?  發表於 14-7-2 11:03

子爵府

tabong 發表於 14-7-2 10:49
今次真係要搵apple~蘋果新聞喇~唔係你玩野..係感覺不公平同委屈...
你無錯既..就要搵人同你出頭~~等見報:jo ...

其實我知道見報的話,希望也不大,因為APPLE果邊只要一句不方便透露,不回應就KO!
之前也不止我一單上左報了,我都查到了....所以....唉~!

公爵府

唔好屈服, 搵蘋X日報評下理啦, 佢地要見傳媒先驚
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

再唔係就報警, 話佢扣住你部機來勒索金錢, 因為當初你無應承過俾 $780, 而家咁樣佢根本是勒索

子爵府

shareholder 發表於 14-7-2 10:57
唔好屈服, 搵蘋X日報評下理啦, 佢地要見傳媒先驚

已打去蘋果日報了,APPLE方面也知道,但人家根本唔驚.話無法WOR!
而報紙,我相信作用不大,因為我查返,之前都有唔止一單我呢D CASE
報紙報完又不了了之~蘋果又一條好漢~

公爵府

jlmaz 發表於 14-7-2 11:00
已打去蘋果日報了,APPLE方面也知道,但人家根本唔驚.話無法WOR!
而報紙,我相信作用不大,因為我 ...
報警啦咁

子爵府

shareholder 發表於 14-7-2 10:59
再唔係就報警, 話佢扣住你部機來勒索金錢, 因為當初你無應承過俾 $780, 而家咁樣佢根本是勒索 ...

當初SEND 機出去前有簽一份文件.文件內容係:"如發現有非授權性功能上或硬件上....將不獲維修及要繳交780元檢查費"
因為我根本無攪過部機,所以我好心安理得的簽左~!
結果!!

首頁
45678...14

尾頁

跳至