自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原文章由 conniechan1975 於 07-12-3 00:28 發表
anyone having cable tv can tell me how is the score now? i know it is counting now. can u see the number %?

陳太13231

葉太10712

大宅

原文章由 fwc 於 07-12-1 17:01 發表
嗯, 未決定, 但真係好感受到民建聯動員好多人力物力, 而且7號WIN面都未必大, 因為鐵票好多

我男家是水上人, 奶奶投甚麼人看老爺, 老爺是看漁業商會, 漁業商會是親中, 指明要投4號,

如果勝出會攪宴會, 跟住6299 ...

你係為左有得食而投佢乎?!:lol

原文章由 echoo 於 07-12-1 17:26 發表
我老爺都俾人洗左腦喇, 民X聯呃阿公阿婆真係有一手~
...

老人家既思想好簡單,只係人人為我,我為人人/飲水思源
人地有恩於你,你就幫返佢,就咁之嘛,小朋友都係咁啦~

唔知你係唔記得左定無咁樣做過??
:lol

禁止訪問

男爵府

幾好喎, 多成2500票, 謝謝報料.

原文章由 sandylaw 於 07-12-3 00:49 發表

陳太13231

葉太10712

子爵府

畀面勳章

原文章由 DoReMi媽媽 於 07-12-2 18:50 發表

佩服你o既大無畏!

但 ~ 既然你唔認同別派o既做法, 又何以"以彼之道, 還治彼身"呢? 大家都係成年人, 各人自有成熟o既想法, 亦有自己o既決定, 尊重大家o既意向, 想必係民主理念o既基礎. 選邊一位, 其實大家一早 ...

我一路都係靜待結果, 而家陳太得票 14772, 孽瘤得票 12922, 陳太領先, yeah

水晶宮

陳 18963
葉 16430

大宅

我而家開始希望香港只要民主... (令D樓價又跌下,等我唔洗咁頭痕
只係諗住要民主,大家一齊無飯煮!!

為人父母既會員們,

當你地既小朋友,係咁既情況下(擺明小朋友就係唔成熟),要你乜都講民主,講freedom... 
佢地食飯只要薯條做飯,只愛機鋪唔愛床鋪... 
去到中學,就同你講:我鍾意幾時同人做,同邊個做,係我既自由,你管唔到(呢D你地明啦)... 唔好理我點洗錢,只要你地識比錢...

將市民同政府既關係,代入父母同仔女既關係,你地就知香港市民既將來...

(衰D咁講,民建聯個D有大水喉係度,都唔會用你既錢請你食野啦~
再者,香港有幾多人真係唔會為五斗米折腰,係都要同錢作對)

水晶宮

原文章由 Maltesers 於 07-12-3 01:46 發表
我而家開始希望香港只要民主... (令D樓價又跌下,等我唔洗咁頭痕
只係諗住要民主,大家一齊無飯煮!!

為人父母既會員們,

當你地既小朋友,係咁既情況下(擺明小朋友就係唔成熟),要你乜都講民主,講freedom... 
佢地食飯只要 ...

咁如果無民主,父母乜都唔聽,小朋友想發言就要體罰,小朋友想爭取就無飯俾佢食,咁既父母要唔要都罷啦:lol

子爵府

畀面勳章

陳太就嚟嬴2萬票la

大宅

原文章由 sandylaw 於 07-12-3 01:51 發表
咁如果無民主,父母乜都唔聽,小朋友想發言就要體罰,小朋友想爭取就無飯俾佢食,咁既父母要唔要都罷啦:lol

你係咪睇錯左呀... 市民=父母,政府=仔女啵... 跟返比錢&收錢咁睇...

D細路曳,更係要教架啦,下下都話傷佢地自尊心,不分是非黑白,咪攪到有咩唔 like 就去死囉,唔夠地方用就話要跳樓,咁五六十年代實有大把人要跳啦,咁香港仲可以繁榮到咁咩?!

改簿又話唔好打叉叉,驚佢地有挫敗感,乜中國人唔係有句: "失敗乃成功之母"既咩?! 呢D野就好似感冒咁,細個病多幾次,有抵抗力大個就唔會成日病啦~ 比個問號落去,真係不知所謂...

大宅

2個都唔鍾意
叫董伯出黎選

男爵府

見倒你地D見聞, 可想而知, 比4號選倒呢個黨隻手遮天......好快香港實現一黨専政啦

大宅

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-1 19:03 發表
我住新界,好羨慕妳地有得投票。
如果No.4 都可以嬴,代表香港已無可药救,以前政治無知嘅窮苦老人家為些微著數投民建聯,情有可原,近幾年竟然見到D後生仔入民建聯同幫手助選,究竟佢地知唔知呢班土共,响北大人面前插咗香港人幾多 ...

香港愈來愈功利,而加班後生的,識得睇邊個有勢力,為左自己平步青雲,管它什麼良知,管它什麼香港變成掂,最緊要自己得到利益,只要依附權勢,榮華富貴,自然隨手可得。睇下某d歌星、所謂國際巨星(x龍)、史x祖等等就知道啦﹗

大宅

原文章由 Maltesers 於 07-12-3 02:16 發表

你係咪睇錯左呀... 市民=父母,政府=仔女啵... 跟返比錢&收錢咁睇...

D細路曳,更係要教架啦,下下都話傷佢地自尊心,不分是非黑白,咪攪到有咩唔 like 就去死囉,唔夠地方用就話要跳樓,咁五六十年代實有大把人要跳啦,咁香港仲可 ...

我覺得sandylaw無講錯﹗

水晶宮

原文章由 Maltesers 於 07-12-3 02:16 發表

D細路曳,更係要教架啦,下下都話傷佢地自尊心,不分是非黑白,咪攪到有咩唔 like 就去死囉,唔夠地方用就話要跳樓,咁五六十年代實有大把人要跳啦,咁香港仲可 ...

如果你話 市民=父母 、政府=仔女

咁我真係同你溝通唔到,完全唔明你想講乜了

請恕我理解能力較差

大宅

原文章由 peaceaa1122 於 07-12-1 18:29 發表
唔係喎,頭先去銅鑼灣,見一堆人幫陳太拉票,番到黎樓下余若薇叫mic拉票。反而唔見no.4的人

各有山頭

禁止訪問

複式洋房

無錯!我都會一直支持葉太!

原文章由 babesiu 於 07-12-3 10:29 發表
葉太雖敗猶榮, 出年都會支持佢
希望陳太呢九個月真係做出成績啦:lol

男爵府

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-2 17:02 發表
是否攞緊工會著數,心照好了,還要在此大聲告知他人。

就是看幾多次,我都覺得Kiukiudaddy沒有「屈」任何人。
身處香港的人, 好明白一直有人在地區派甚麼著數給人啦:mrgreen:

大宅

支持葉太 !!

原文章由 SoochowSee 於 07-12-3 10:51 發表
無錯!我都會一直支持葉太!

首頁

尾頁

跳至