自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:點解成日都要覺得一仔一女先係完美既?

仔女絕不是問題,最緊要bb健健康康!

愛是恆久忍耐......

男爵府

回覆 tungtung12 的帖子

我只想做嫲嫲, 婆婆, hahaha

大宅

其實睇個人意願 不過我個fd 有兩個仔 真係走到累

禁止訪問

引用:有個大仔15個月,肚內有細佬5個月。兩兄弟

禁止訪問

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

tungtung12 發表於 14-8-7 17:32
有個大仔15個月,肚內有細佬5個月。
兩兄弟,幾好,我覺得兄弟既感情應該仲close過兄妹架。我知道係細佬都 ...

我仲意2個仔呀....仔無咁多野煩MA.,...又爽D......女多D野擔心呀...

侯爵府

咁想有仔又有女, 好正常

我有個女, 想要仔架, 不過應該生唔到lu

所以有已經好有福份, 唔駛計較仔定女

子爵府

我超鐘意女,所以生2個都係女,我好ok,可惜我有2個囝,諗起將來2個仔有老婆冇呀媽生女好,女真係會care屋企,以前在社福機構工作,老人家有d咩事都只係個囡出現,仔就

男爵府

回覆:tungtung12 的帖子

唔駛理其他人點講。
兩兄弟,兩姊妹,兩兄妹,兩姐弟都係好好嘅組合,冇一定咩組合最好。

子爵府

回覆 tungtung12 的帖子

正常, 人就係咁架啦, 並唔係話有仔有女先叫完美, 只係意思有仔又有女啫, 夠有人話一個家庭要有小朋友先叫做完美, 完整啦。比人話又係仔丫? 我夠有親戚比人話乜又係女丫咁啦, 我覺得唔駛理人囉, 做乜要咁介意人地講個d 說話喎, 只需要你自己一家點睇啫, 何需要去理人地

珍珠宮

人本性係貪心嘛, 得一想二. 身邊人話好話好, 走洗腦覺得一仔一女先完美. 其實有個健康BB男定女都唔重要

伯爵府

我覺得各有各好, 所以比我生一仔一女都會開心, 女既sweet d, 男既大左可能幫下屋企, 不過生咩從來都唔係可以control,,,生到健康就好了, 唔洗理人講咩啦, 人地見你開心幸福, 可以"sin mo" 死呢

珍珠宮

我鍾意2兄弟👬,再生都想係仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁事實係"又"嘛, 但唔代表人地覺得一仔一女先完美既, 邊到你揀啫, 係咪?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

人人各有不同看法别放在心上啊!
生仔生女是緣份吧,都是自己親生的,
無論你存有幾多個仔,幾多個女又或是1仔1女,
都是完美的組合吧

男爵府

我都係2個仔呀。。係勞氣d,但見2兄弟一齊玩車仔。好開心呀。有好多人叫我追多個女,我一口拒絕。2個就夠晒數。2個已經夠晒數

公爵府

畀面勳章

(好)字係父母鍾意者,當日我都恨,但最後女女,2姐妹現在又好close,玩既野又岩d!

子爵府

我生笫一個仔,第二個當然想係女,點知又係仔,當年都有些失望,但現在長大了(17+15 yrs) ,兩個好感情,大家都係球迷,有傾有講,個人感覺同性對他們會好D。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔覺有咩咁完美,唯獨好處係唔會比D多事親戚問:點解唔追返個乜乜乜,妳睇呀邊個點黠點.
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

子爵府

Poo得好勳章

我明你感受,我有個女,成日比人話要追個仔,其實兩個女都冇所謂。最緊要聽話同孝順

首頁

尾頁

跳至