興趣嗜好

跳至

首頁
45678...10

尾頁

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:金石堂冇收過!金石堂只係兩舊脹卜卜嘅透明

原帖由 ck816 於 15-01-19 發表
金石堂冇收過!金石堂只係兩舊脹卜卜嘅透明墊咋。不過,無論金石堂或博客來都包裝好好,盒都完好!暫時博客 ...
咁我下次睇中套裝書都用博客來先

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

我試過金石堂一次,其它時候都係博客來買,平時金石堂會平d,但博客來做特價就會平d,我每次買書都兩邊add晒to cart睇下邊間平d,多數都係博客來,買金石堂個次係因為有d書博客來冇貨,其實兩間都方便,7-11同OK都多舖,每次格過價就抵d

我又未試過博客來落左order之後話唔送香港7-11,我買S.個陣佢已經話唔送香港7-11,咁0岩有親友去台灣幫手買,慳埋運費唔駛$200,香港誠品要$300呀

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我試過金石堂一次,其它時候都係博客來買,

原帖由 MASAYA 於 15-01-22 發表
我試過金石堂一次,其它時候都係博客來買,平時金石堂會平d,但博客來做特價就會平d,我每次買書都兩邊add ...
我同你做法一樣,會夾晒两間先買。
我試過買4本繪本,落晒order, 後來博客來通知我唔送,話體積過大,唔可以去7-11取件。
我最後refund 咗,然後去金石堂買,ok 取件好順利。

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

babyislove 發表於 15-1-22 12:54
我同你做法一樣,會夾晒两間先買。
我試過買4本繪本,落晒order, 後來博客來通知我唔送,話體積過大,唔可 ...
我試過博客來一次買兩套box set+一本書,佢應該oversize,所以分兩個包裝寄過黎,又冇問題送到香港7-11,不過每個人購物體驗可以好唔同,最緊要買得開心

版主

引用:Quote:babyislove 發表於 15-1-22 12:54 我

原帖由 MASAYA 於 15-01-22 發表
我試過博客來一次買兩套box set+一本書,佢應該oversize,所以分兩個包裝寄過黎,又冇問題送到香港7-11,不 ...
我估係本書超大本(\0比A3 size 更大),佢放唔入standard 嘅紙箱

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

別墅

回覆:台灣金石堂 VS 博客來-購物分享

我訂開博客來,次次一訂訂十本,有時十本入面有d items係box set,但都當一本運費超抵!我揀7-11取,但次次都話體積過大聯絡客服,其實好簡單,只要係《客服信箱》到同佢講,佢就會改用DHL送到屋企或公司,完全唔駛加錢

版主

引用:我訂開博客來,次次一訂訂十本,有時十本入

原帖由 Carachan 於 15-02-01 發表
我訂開博客來,次次一訂訂十本,有時十本入面有d items係box set,但都當一本運費超抵!我揀7-11取,但次次都 ...
點樣同客服講?

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:babyislove 的帖子

你account有通訊系統,你send email比客服,話收到通知oversize寄唔倒去7仔,叫佢用另一方法寄出,咁就會Dhl到。不過,我覺得大家需要自律,唔好過份濫用,因為如果個個明知7仔收唔倒都夾硬一次買好多博佢用DHL送,我估唔洗幾耐呢個服務會比自私嘅人玩殘

版主

引用:你account有通訊系統,你send email比客服

原帖由 ck816 於 15-02-01 發表
你account有通訊系統,你send email比客服,話收到通知oversize寄唔倒去7仔,叫佢用另一方法寄出,咁就會Dh ...
但我\0第一次oversize, 佢話寄空郵俾我。
我覺得5-7日太耐,最後cancel 咗order。
7-11取件最方便,我幾時去攞都得。
DHL 要我等佢,即係我就佢,麻煩D

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

別墅

一次過買十本運費係最平,個system亦會評估過果d書做唔做到7-11取件,有朋友試過一開始已經話佢d書超重,唔可以7-11取,要加錢用其他方法。至於佢會免附加費DHL送上門,只因收左你運費後先發現寄唔到7-11(我打電話去時個客服講的)。成個過程會延誤左5-7日,仲要唔知佢幾時送到黎,其實都好唔方便,我都係prefer7-11自取多d!

版主

引用:一次過買十本運費係最平,個system亦會評估

原帖由 Carachan 於 15-02-02 發表
一次過買十本運費係最平,個system亦會評估過果d書做唔做到7-11取件,有朋友試過一開始已經話佢d書超重,唔 ...
agree, 即使免費轉DHL, 其實都好煩,又要reply \0客服,又要等DHL 送上門。
7-11自取快又方便。

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

想訂金石堂,但原來唔可以訂貴過3000NT. 唔送OK
一係分單,一係自己比DHL
work hard PLAY hard

版主

引用:想訂金石堂,但原來唔可以訂貴過3000NT. 唔

原帖由 jenniferK 於 15-02-04 發表
想訂金石堂,但原來唔可以訂貴過3000NT. 唔送OK
一係分單,一係自己比DHL:laugh2cry ...
oh ... 你買好多本呀?
我未試過over NT$2000

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

上星期去左台北入左轉書,今日第一次係金石堂訂書,感覺幾好,email好清晰,知道出左貨未!

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+jenniferK+於+15-02-04+發表

原帖由 babyislove 於 15-02-04 發表
oh ... 你買好多本呀?
我未試過over NT$2000
想一次買多小小。不過其實運費不是差很多。分可買都ok

work hard PLAY hard

版主

引用:上星期去左台北入左轉書,今日第一次係金石

原帖由 lojo11 於 15-02-04 發表
上星期去左台北入左轉書,今日第一次係金石堂訂書,感覺幾好,email好清晰,知道出左貨未!

...
台北門市買書會唔會更多優惠?

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 15-02-04 發表

原帖由 jenniferK 於 15-02-04 發表
想一次買多小小。不過其實運費不是差很多。分可買都ok
我覺得買4-6本都已經抵,8-10本就更抵。

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

引用:Quote:原帖由+lojo11+於+15-02-04+發表上星

原帖由 babyislove 於 15-02-04 發表
台北門市買書會唔會更多優惠?
都係差不多

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

版主

引用:昨日博客來比唔到錢今日發現城邦減價最後只

原帖由 曲曲 於 15-02-07 發表
昨日博客來比唔到錢
今日發現城邦減價
最後只買到2本繪本
你用咩咭找數?用手機or電腦?
Chromex & Firefox 先順暢
IE 有D 選項揀唔到

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

首頁
45678...10

尾頁

跳至