想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 #1 CSbaby 的文章

今日早上開始有流啡既問題, 點算好

別墅

如你check 到bingo, 又流啡, 你最好馬上去睇婦產科醫生, 可能係著床血或作小產, 快啲啦~

原文章由 kakachan 於 08-4-7 13:51 發表
今日早上開始有流啡既問題, 點算好

男爵府

有可能中獎wor....

驗血可以confirm BINGO,不過咁早都仲係好細個, 如果忍得就過兩星期先去睇醫生, 如果唔係好似我咁, 睇咗醫生, 醫生都係話太早。

原文章由 snoopybk 於 08-4-7 10:32 發表

我都係今個月開始用d 仔排卵條,
前日見差不多夠時間來m , 就心思思用左d 仔驗孕條來試下, 結果見到一條淺下線, 我想無咁荀掛, 唔信! 都係等多2日再試,

今日早上用晨尿試下d 仔驗孕條 同 d 仔排卵條, ...

複式洋房

我睇左婦產科醫生了, 佢話而加仲係好短時間, 我 14/3 來m, (cycle 係25-27), 今日先岩岩24日, 所以冇幫我用u/s驗, 要等到10日之後, 如果 m 未來先至真正bingo, 萬一幾日後 m 小姐來找我....即是話今次冇左 ......... 好擔心呀

而加有流啡可能係正常, 可能佢地未stable, 要比10日時間d卵/精子喎 ~ 如果流好多就..........

原文章由 CSbaby 於 08-4-7 14:10 發表
如你check 到bingo, 又流啡, 你最好馬上去睇婦產科醫生, 可能係著床血或作小產, 快啲啦~

別墅

咁你呢幾日要好好休息啦, 多啲"餓"床, 有助穩定個胎!
醫生有冇開幾日假比你, 有冇比藥你食或打針.
希望你bb冇事, m小姐唔好嚟!

原文章由 kakachan 於 08-4-7 16:49 發表
我睇左婦產科醫生了, 佢話而加仲係好短時間, 我 14/3 來m, (cycle 係25-27), 今日先岩岩24日, 所以冇幫我用u/s驗, 要等到10日之後, 如果 m 未來先至真正bingo, 萬一幾日後 m 小姐來找我....即是話今次冇左 ........ ...

複式洋房

多謝你呀 ~ 一放工會回家休息了, 不過個醫生咩都冇幫我做, 假紙都冇, 只係開左d葉酸+止嘔丸比我, 有須要先食 ~ (亦冇提意開假/打針比我, 我又唔知有尼d野可以問

佢講左好多次話太短時間了, 咩都唔知住, 如果十日後 m 小姐冇黎先去照u/s ~ 不過我未必會去搵佢, 因為我覺得佢麻麻地, (我睇左公司醫生佢refer 我去的, 去到即刻可以睇, 我得左 30 mins. 個 nurse 先去佢間房叫佢過隔離睇証 ~ )佢又唔係有人睇緊, 浪費哂我d時間)

原文章由 CSbaby 於 08-4-7 17:04 發表
咁你呢幾日要好好休息啦, 多啲"餓"床, 有助穩定個胎!
醫生有冇開幾日假比你, 有冇比藥你食或打針.
希望你bb冇事, m小姐唔好嚟!

大宅

陪月勳章

原文章由 Kobaby 於 08-4-7 14:38 發表
有可能中獎wor....

驗血可以confirm BINGO,不過咁早都仲係好細個, 如果忍得就過兩星期先去睇醫生, 如果唔係好似我咁, 睇咗醫生, 醫生都係話太早。

...

Kobaby, 唔該哂.
我都係頭一次做人, 無乜經驗, 重要係高齡.
我3/3 親戚到, 通常35-40 cycle, 計落今日 day 36,
如果真係有左, BB 今日係唔係 5 week 1 day 呢?
其實最好幾時去見醫生照u/s 好呢?
我唔介意等BB 大個d 先去見醫生, 但又驚中間有變化, 自已又唔知佗得好唔好..... mouth:

大宅

陪月勳章

回覆 #106 kakachan 的文章

個醫生真係要換啦.....

大宅

陪月勳章

原文章由 kakachan 於 08-4-6 13:59 發表
請問有冇好既婦科醫生介紹?

我係睇周美仙醫生, 不過只睇過一次, 做一般婦科檢查, 都無乜好同唔好.

大宅

陪月勳章

回覆 #85 Kobaby 的文章

CSbaby, Kobaby, kakachan,

唔好意思,我想問,威院o既OSCAR檢查係 check d 乜?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Kobaby 於 08-4-6 21:23 發表
係呀, 2小時就知, 我o係之前某個topic見到有姊妹講過, 我老公打去問係唔係 2小時有結果。

我星期六十點上去,抽完血去食早餐,再行咗一陣, 間中心就打俾我講結果俾我知喇。

...

報告出左啦!係confirm有,都係4~5w。而家唔使心掛掛啦!

男爵府

OSCAR係check下個bb患唐氏綜合症 o既機會。

原文章由 snoopybk 於 08-4-7 19:46 發表
CSbaby, Kobaby, kakachan,

唔好意思,我想問,威院o既OSCAR檢查係 check d 乜?

複式洋房

恭喜呀!
原文章由 k1123a 於 08-4-7 21:16 發表

報告出左啦!係confirm有,都係4~5w。而家唔使心掛掛啦!

男爵府

k1123a,

恭喜晒呀! 可以一齊做鼠媽媽。

咁你照到bb個心跳未呀?

原文章由 k1123a 於 08-4-7 21:16 發表

大宅

陪月勳章

原文章由 Kobaby 於 08-4-7 21:38 發表
OSCAR係check下個bb患唐氏綜合症 o既機會。

Thank you, Kobaby.

子爵府

原文章由 Kobaby 於 08-4-7 22:13 發表
k1123a,

恭喜晒呀! 可以一齊做鼠媽媽。

咁你照到bb個心跳未呀?

大家都咁話啦!恭喜晒!
我上次照仲未有心跳,可能真係太早,只係得1點。所以我估下星期覆診可能有心跳0掛!

複式洋房

請問你是否自己check 左有之後, 間一星期便去找婦科醫生照架? 駛唔駛去睇普通科先呀?

原文章由 k1123a 於 08-4-8 18:12 發表

大家都咁話啦!恭喜晒!
我上次照仲未有心跳,可能真係太早,只係得1點。所以我估下星期覆診可能有心跳0掛!

子爵府

原文章由 kakachan 於 08-4-9 10:56 發表
請問你是否自己check 左有之後, 間一星期便去找婦科醫生照架? 駛唔駛去睇普通科先呀?

我31/03自己CHECK到有,但01/04係普通醫生驗小便,佢話我無。05/04去婦科醫生照到有一點,因為太早期所以醫生要我驗血再CONFIRM囉!
你而家點情況呀!

複式洋房

我咪日日用d 仔懷孕紙 check 住囉, 就算我去醫生都check 都冇用, 太早了.......唯有 "等" .....等到10後先去睇醫生, 不過我打算 sat. 去驗血先.

大家keep in touch 呀 ^^

原文章由 k1123a 於 08-4-9 11:37 發表

我31/03自己CHECK到有,但01/04係普通醫生驗小便,佢話我無。05/04去婦科醫生照到有一點,因為太早期所以醫生要我驗血再CONFIRM囉!
你而家點情況呀! ...

首頁

尾頁

跳至