懷孕前後

跳至

首頁
45678...58

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 olivebee 於 08-7-18 00:20 發表

抽羊水前, 醫生用超聲波check 吓你個B情況, 果陣時醫生都可能會比到少少專業經驗, 可以問吓, 比D信心, 我個rate is 1/33, 終於都無事, 唔駛擔心

YES!!!!

原文章由 Kobaby 於 08-7-18 15:04 發表
恭喜恭喜

我尋日去咗照結構喇, bb一切大致正常。照結構見到bb好多得意動作, 好開心。不過照o既時候都有擔心, 始終之前頸皮厚, 好擔心bb有事。

醫生話等埋份抽胎水full report, 如果都ok o既, 咁最終b ...

加油!!!

大宅

My full report is released. All normal......I'm very happy.

All mothers with high risk oscar report don't worry. God bless all of us.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 olivebee 於 08-7-15 18:21 發表

我C6話, 依個OSCAR唔做好過做, 既然個OSCAR報告準確度有偏差, 如果要做OSCAR不如直接等到17w抽羊水, 免得比個唔準o既OSCAR報告搆到全家心情緊張成個幾月, 仲要比多千幾蚊, 正一貼錢買難受!!! ...

我絕對同意.. 你睇.. 幾多mami 都有fault result.. 嚇左成個月先抽得水.. 下次我一定一定吾做oscar.. 又貴又吾準..
抽羊水無咁嬲呀...

btw<我都係搵林勇行抽.. 好推介.. 吾太貴, 又pro

男爵府

原文章由 Oceania 於 08-7-24 15:07 發表
My full report is released. All normal......I'm very happy.

All mothers with high risk oscar report don't worry. God bless all of us.

恭喜晒!
我仲未出full report, 希望都係冇事啦!
bb加油!

不過呢兩日有幾聲咳同流鼻水, 要去睇醫生食藥。

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Oceania 於 08-7-24 15:07 發表

恭喜! 下星期到我喇 ))

男爵府

牛年勳章

各位。我想請問 林勇行醫生 和 王少雲醫生 ,那一位做抽咗羊水會好啲。 謝謝!

男爵府

牛年勳章

各位。我想請問 林勇行醫生 和 王少雲醫生 ,那一位做抽羊水會好啲。同時可否要求有快速報告呢?謝謝!

男爵府

原文章由 dandan2006 於 08-7-28 21:05 發表
各位。我想請問 林勇行醫生 和 王少雲醫生 ,那一位做抽羊水會好啲。同時可否要求有快速報告呢?謝謝!

Dr.Lam我試過唔痛,只是有緊張,4500已計快速報告

大宅

各位做完oscar 的mami,

我昨天剛去東區做第一次產檢, 因我是高齡, 約了下月中做唐唐測試, 是否你們所講的oscar? 請問會如何做? 姑娘話有四種方法, 要我們稍後答覆做哪一個, 我只知有抽胎水, 絨毛, 還有哪些? 如決定了, 是否需要自己去私家book?

大宅

各位做完oscar的mami,

我昨天剛去東區做第一次產檢, 因我是高齡, 約了下月中做唐唐測試, 是否你們所說的oscar? 會如何做? 姑娘說有四種方法做, 要稍後我們答覆做哪一個, 我只知有抽胎水及絨毛, 還有哪些? 如決定了, 是否要自己去私家book?

別墅

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D3

呢度有mami講得好詳細

大宅

原文章由 taimun 於 08-7-29 11:03 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1640463&extra=page%3D3

呢度有mami講得好詳細

thx

男爵府

牛年勳章

原文章由 olivebee 於 08-7-29 00:24 發表

Dr.Lam我試過唔痛,只是有緊張,4500已計快速報告

我都想知清楚 抽羊水過程大約要幾耐時間, 報告幾多日會有.

謝!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 BforGirl 於 08-7-25 10:15 發表

恭喜! 下星期到我喇 ))

星期三早上抽羊水, 剛收到診所電話姑娘話result正常, 多謝咁多位幫手打氣

男爵府

醒目開學勳章

好鄧你高興,可以放下心頭大石,再收到大家回應報平安...而家好開心去等...14/8抽羊水 !!到時都好以你有好消息回報.

希望大家係呢度都受到,祝福!!

各位高危媽媽都無事,生一個健康BB!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Pigbaby 於 08-8-1 16:21 發表
好鄧你高興,可以放下心頭大石,再收到大家回應報平安...而家好開心去等...14/8抽羊水 !!到時都好以你有好消息回報.

希望大家係呢度都受到,祝福!!

各位高危媽媽都無事,生一個健康BB! ...

多謝, 下一個將會收到你的好消息 放心!!

大宅

我之前都係oscar高危媽媽,我阿b頸皮0.77mm呀,係好厚好厚...個ratio係1:13,之後抽左絨毛,出左full report都冇事,仲照左2次結構,醫生話bb好好,結構冇咩事,而家就一路keep住睇住阿b個發展情況....(雖然一定會擔心都佢出世)
係度想同各位高危媽分享,心情緊張一定有架啦,不過一定要對bb同自己有信心...bb一定冇事既!!!

係度支持各位媽媽&你地肚內的小B!!

男爵府

原文章由 dandan2006 於 08-7-29 23:10 發表

我都想知清楚 抽羊水過程大約要幾耐時間, 報告幾多日會有.

謝!

全程5mins左右,唔洗擔心

民房

原文章由 BforGirl 於 08-8-1 15:16 發表

星期三早上抽羊水, 剛收到診所電話姑娘話result正常, 多謝咁多位幫手打氣

恭喜你呀,結果咁快有既,我都會在8月4日下午抽,有結果再同大家會報

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 cellia00 於 08-8-2 22:02 發表

恭喜你呀,結果咁快有既,我都會在8月4日下午抽,有結果再同大家會報

祝 一切順利

首頁
45678...58

尾頁

跳至