自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

子爵府

回覆:入伙禮物(明屈篇…激死我)

有入伙禮物甘入伙嗰餐你同佢話你都會上網order定你想食既野…

男爵府

引用:老公有個識左成廿幾年既兄弟,自從五年前賣

原帖由 IOUbabe 於 14-12-07 發表
老公有個識左成廿幾年既兄弟,自從五年前賣左層樓租屋住後,已經搬了三次,下個月又新居入伙。每次搬屋都講 ...
乜咁好每次搬都可以指定兄弟送咩禮物,咁嘅兄弟真好。
另一面睇,每次兄弟搬都明屈禮物,擺明唔係當你兄弟咁簡單。

大宅

呢d仲叫兄弟?契弟就差唔多!但點可以咁厚臉皮叫朋友送禮物,仲要係咁多次,呢樣真係唔容易做得出!佩服!

伯爵府

開心吸收勳章

貪得無厭

男爵府

你c6係都要當呢d搵佢笨既人做巧鬆d, 你都無計架~
除非佢自己醒覺, 唔想再俾人當豬頭炳架啫,
否則, 就算你講一萬句, 你c6都聽唔入耳架啦~
一係你就預左反面收場, 當口當面話個縮骨友,
問明究竟仲要有幾多次入伙禮物要送, 老老實實各人有頭家,
唔會有咁多閒錢成日去送埋呢樣果樣禮物俾你,
你話我仔都等你送生日禮物啦, 兒童節禮物啦, 中秋禮物啦,
聖誕禮物啦. 戒尿片禮物啦, 第1次讀書禮物啦等等多不勝數既禮物,
等你黎找數呀~
一係你就當你自己盲左聾左, 睇唔到聽唔到, 唔知你c6做乜,
當無眼屎乾淨盲, 費事自己激氣囉~

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

距做得出呢下好

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Winnie_1210+於+14-12-07+發

原帖由 奶茶喱哩 於 14-12-07 發表
算啦……你c6对朋友都咁好……对你一定仲好
佢就係對人太好,連親戚都搵佢笨話說c6想當年第一次買新樓就幫襯佢做agent嘅堂細佬未簽臨約之前講到明會回一半俾佢,但結果得8k。。。而通行都係回1.5%,你話佢食水幾深?!

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

搬屋..要你地送禮物...今次5間狗屋..下次會唔會要你地送電視呀..仲要唔貴唔叫送...

咁都叫FD...搵笨就真~

珍珠宮

畀面勳章

三次都要送野,今次唔少野,所以其他兩次都唔方輕手,咁多次加埋送晒成屋野比佢禁制

我會用個死佬講全晒成屋野送埋自己個老婆比佢好唔好,有能力係幫有需要既人而唔係比人搵苯,樓主睇怕你都忍左佢好耐今次爆佢一獲金既等個C6知死,再咁送野法唔通養埋佢地咩

男爵府

BK Milk勳章

我都試過帶埋禮物上去ex friend自置公屋house warming,但一上去就收到份禮物清單,寫住一堆家電,再寫公式每人除開夾幾錢,成班朋友呆晒,最慘我地連見都未見過,到底係咪真係有清單上既野係冇人知。

同年我都買左私樓,又唔見條友有恭喜一句。

條友但凡飯局、大圍夾錢送生日禮物、開派對買食物,自己結婚都好唔要面咁連朋友都又呃又搶,依家已冇朋友了。

大宅

擺明屈機 男人做到咁縮骨好cheap 可能佢又睇中你c6唔計較呢點每次都屈佢

伯爵府

男人老狗咁老土,租屋都要入伙禮物,我彩佢都傻!咁核突都做得出

伯爵府

回覆 IOUbabe 的帖子

cheap 精

大宅

引用:Quote:原帖由 IOUbabe 於 14-12-07 發表老

原帖由 tinnor 於 14-12-07 發表
識左廿幾年既兄弟,好難得架,算啦,樓主唔好嬲,無謂為左小事令老公難做啦

...
agree

侯爵府

咁fd,開到聲,真係好難拒絕。算啦,睇開D,自己諗計屈返佢一餐入伙酒《六星酒店食餐勁》。

男爵府

BK Milk勳章

子爵府

呢d情況…男人一係照送,一係反面既啫…特別係您老公本身就經濟富裕…除非話您老公唔掂…如果唔係通常個男人都照送架啦…

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

回覆:IOUbabe 的帖子

租樓都算入伙

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
45678...11

尾頁

跳至