跳至

首頁
45678...66

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

叉燒飯:
有心啦, 佢都ok.

yanyvonne:
我媽咪都同你媽咪一樣, 佢地一句怨言都冇, 所以我現在要好好對佢,由其我生左BB後先適咩叫做母愛唸噃以前細個"無知"激佢都心痛.

原文章由 yanyvonne 於 08-5-23 10:58 發表

我媽媽都是, 好雖然有做野, 有時放假都幫我look 住細佬, 等我可出街行下, 有d自己時間 , 
平日要照顧 2個小朋友 , 做家務, 沒有太多自己時間 , 去街都是, 要等星期日同c6 一起去才ok !
wnpinga :

你快D ...

大宅

您地就好啦, 我阿媽好騎呢架, 叫佢湊一陣我都唔會放心,
例如 1次我駝到8個月, 佢湊住家姐個女住係FANLING, 佢早上7:00打比我, 叫我拎條鎖匙去火車站, 佢拎垃圾去掉到門唔小心關上了, 得我E生女1.5YRS係屋入面,叫佢唔好行開, 佢又走左出來沙田, 澈C
又1次, 我搬屋要係佢樹住一段日子, 佢差D跌左我個女落地, 佢倒吊捉住佢對腳, 個時得5個月咋
家姐個女成日由床跌落地, 嗆野係喉嚨就不止一次
又比奶茶小朋友飲...........好多箝野, 我今日肥C大隻, 都算大命
不過除左呢D, 佢都算一個好媽媽, 好啺我

原文章由 BLouie 於 08-5-23 22:03 發表
叉燒飯:
有心啦, 佢都ok.

yanyvonne:
我媽咪都同你媽咪一樣, 佢地一句怨言都冇, 所以我現在要好好對佢,由其我生左BB後先適咩叫做母愛唸噃以前細個"無知"激佢都心痛.

...
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

禁止訪問

伯爵府

原文章由 StayWithMe 於 08-5-30 21:38 發表
孫方中幼園餐單 最緊要新鮮
(明報) 05月 30日 星期五 05:10AM

【明報專訊】要顧及學童飲食健康,港九街坊婦女會孫方中幼稚園連一顆粟米也不苟且,每粒粟米也在鮮粟米逐粒切下來,茄醬會以鮮番茄去皮弄碎,謝絕冷藏、罐頭 ...

如果報章上講架嘢係屬實, 我囡咪有口福囉, 好過我煮啦生左個囡先學煮飯渣, 有時煮出嚟自己都頂唔順 . 你地閃哂去邊呀搵d嘢講吓? 湊囝湊到癲左下星期考試啦又要同佢死過.

大宅

我見穗禾苑都有間孫方中,只是全日班,唔知係咪都一樣?

子爵府

原文章由 BLouie 於 08-5-23 22:03 發表
叉燒飯:
有心啦, 佢都ok.

yanyvonne:

...

yes ! 大家努力呀要孝順媽媽 ! 

子爵府

原文章由 BLouie 於 08-5-31 00:46 發表

如果報章上講架嘢係屬實, 我囡咪有口福囉, 好過我煮啦生左個囡先學煮飯渣, 有時煮出嚟自己都頂唔順 . 你地閃哂去邊呀搵d嘢講吓? 湊囝湊到癲左下星期考試啦又要同佢死過. ...

嘩, 咪好好, 好小學校煮食o廿好, 不過大女以前讀愛邩d嬸嬸煮得好好味, 她好like ! 

男爵府

原文章由 BLouie 於 08-5-31 00:46 發表

如果報章上講架嘢係屬實, 我囡咪有口福囉, 好過我煮啦生左個囡先學煮飯渣, 有時煮出嚟自己都頂唔順 . 你地閃哂去邊呀搵d嘢講吓? 湊囝湊到癲左下星期考試啦又要同佢死過. ...

係啦!我地d囡囡有口福!
若果比我煮,都唔知煮乜好!

大宅

幼稚園餐單

阿女都食過幾次lunch, 好ok, 有菜有肉有水果, 而且菜一定要食晒

一定好過印印煮啦

d茶點都ok, 唔會好似一d幼稚園日日餅, 1個week 好似1日係餅, 1日飽, 一日通粉, if 食餅, 有時會比d面包佢帶返去, 因我女一食餅就會咳

原文章由 wnpinga 於 08-6-1 13:54 發表

係啦!我地d囡囡有口福!
若果比我煮,都唔知煮乜好!

子爵府

原文章由 叉雞飯 於 08-6-1 23:12 發表
阿女都食過幾次lunch, 好ok, 有菜有肉有水果, 而且菜一定要食晒

一定好過印印煮啦

d茶點都ok, 唔會好似一d幼稚園日日餅, 1個week 好似1日係餅, 1日飽, 一日通粉, if 食餅, 有時會比d面包佢帶返去, 因我女一食餅就 ...

LAM 起都想食, 都真系幾好, 不是間間幼稚園都有, !

子爵府

http://hk.myblog.yahoo.com/sizsizrachel/

YAHOO 個BLOG , 我會轉去 這裡, 大家有時間去LOOK, OR MSN OR EMAIL 給我 !

子爵府

我個囡都會黎哩間幼稚園,我仲諗緊好唔好改全日等佢可以長時間係普通話度,因為我依嫁報半日咋..唔知點好呢?

大宅

K1 有人湊半日好D

原文章由 SukiYau 於 08-6-4 12:33 發表
我個囡都會黎哩間幼稚園,我仲諗緊好唔好改全日等佢可以長時間係普通話度,因為我依嫁報半日咋..唔知點好呢?

子爵府

你個小朋友讀全日定半日架??

原文章由 叉雞飯 於 08-6-4 13:51 發表
K1 有人湊半日好D

大宅

E+ K1 返半日

原文章由 SukiYau 於 08-6-4 17:55 發表
你個小朋友讀全日定半日架??

伯爵府

原文章由 yanyvonne 於 08-6-3 15:12 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/sizsizrachel/

YAHOO 個BLOG , 我會轉去 這裡, 大家有時間去LOOK, OR MSN OR EMAIL 給我 !

嘩! 你仔仔好叻喎好多英文字都認到, 你係點教架教左幾耐呢.

子爵府

原文章由 BLouie 於 08-6-4 19:42 發表

嘩! 你仔仔好叻喎好多英文字都認到, 你係點教架教左幾耐呢.

我是用GC 套教材, 教了約2個月啦, ! 我個BLOG 已入回之前D記錄 , 我有記錄自己個仔用教材進度你可入去參考下唔明可問我, ! 

大宅

Hi all :

我小囡今年9月報讀k1上午班, 請大家多多交流!!

原文章由 叉雞飯 於 08-6-4 18:40 發表
E+ K1 返半日

大宅

Welcome,來緊9月小女K2 了, 多多溝通

點解會選孫幼? 您係咪住大圍?

原文章由 天使媽媽 於 08-6-6 17:05 發表
Hi all :

我小囡今年9月報讀k1上午班, 請大家多多交流!!

大宅

hi all,

好耐無上來, 各位好嗎? 忙嗎? 有好消息告訴大家, 近日遇到2位前孫幼的家長, 問她們囝囡上小一如何? 2位都話各方面好好, 新來的家長可以放心一點吧! (P.S.當然, 都要小朋友肯努力先有成果.)

叉燒飯:

我無幫囝囝報沙宣, 想了很久, 最後在家附近的"小童群益會"報了2,3天一個鐘的course比佢玩吓, 方便接送.

首頁
45678...66

尾頁

跳至