跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

咦~~我都有報KIDS CORNER WOR~~~ 係Kindermusik, 個staff話bb 14 months 比較適合報呢個course, 本來8月先有得試堂, 不過佢哋今日打比我話可以早D............我今個sunday 試堂ar! 試完返嚟報告la~~~

原文章由 rickyfkm 於 08-7-16 12:56 發表
嘩....我好耐無入黎傾偈啦! 原來你哋講緊playgroup,其實我都搵咗好耐playgroup既資料,so far, 屯門的真係麻麻地, 我同Alysia上同一個playgroup,不過都完咗啦. 我岩岩約咗元朗一間8月試堂, 睇落好似幾好咁, 我試完會 ...

大宅

我指N 1, 美樂果間我覺得麻麻, 但唔明點解好多人鍾意佢. 保良局幼兒園都好似話好 FULL, 至於Sun Kids, 佢地無學卷, 要俾 full fare, 我頂唔到

原文章由 candybarhk 於 08-7-17 00:00 發表
您指N1\K1? 碼頭有美樂.保良局幼兒園或新開的Sun Kids(未有N1), 或坐輕鐵近的有新一代, 青山村St.Peter等等

別墅

原文章由 candybarhk 於 08-7-17 00:05 發表
井財街最新就係中華基督教屯門堂 (即拔臣幼稚園地下), 美樂(景峄分校) , 晶晶仲好似有國際班

hi candybarhk,
唔該哂你

大宅

各位~~我哋去完kids Corner 返嚟la~~~

果度地方幾濶落&乾淨, staff 好nice, 我哋當日係King Sir 教, 佢唱歌好好聽

內容大致係唱歌, 做動作, read poem, 同BBmassage, 玩絲巾. 不過樂樂唔多合作, 成日走嚟走去, 又多嘢講, 好失控mouth:

唔知咁係咪代表佢冇興趣呢? 因為佢從未上過playgroup !

Wed 會再去baby buddies 試堂, 希望佢唔会再咁失禮la

大宅

Ah4,

麻煩去完baby bubbies 番黎回報一下, 因為小ben 要排到8月23日先有得上.

有 d 人話好好, 有 d 人話唔好, 我好想知道究竟係乜東東.

原文章由 Ah4 於 08-7-21 23:55 發表
各位~~我哋去完kids Corner 返嚟la~~~

果度地方幾濶落&乾淨, staff 好nice, 我哋當日係King Sir 教, 佢唱歌好好聽

內容大致係唱歌, 做動作, read poem, 同BBmassage, 玩絲巾. 不過樂樂唔多合作, 成日走嚟 ...

大宅

我哋上完返嚟la~~~感覺好好!

哋方唔算大, 不過好整齊同乾淨! 好多玩具, 好新淨~~~2hrs 堂好快過, 我哋去到首先係自由玩樂時間, 樂樂玩住架pooh pooh 車仔好開心, 跟住就係singing time, 仲有樂器(沙樽)玩, 茶點時間食餅仔飲果汁, 跟住就做手工, 樂樂用水彩油咗隻蟹, then 貼D cornflakes 上蟹殼度, 等佢有多D質感, 不過樂樂對D cornflakes 有興趣D, 成日偷食!!! 激C我!!! 另外又有小沙池玩, 樂樂超happy~ 再嚟就係大肌肉運動時間, 有ball ball 池, 滑梯, tunnel.....etc, 不過當teacher 攞樽肥皂泡出嚟, 個個小朋友即刻high哂!!! 跟住就係story time, & singing goodbye songs, finally teacher 会同每一個BB say bye & 貼一個"good boy" 嘅sticker 响bb 心口

最令我impress 係小朋友会自動自覺收拾toys & 枱椅!!! Teacher 話 小朋友係learn from playing and learn from the others, 我都希望樂樂會学到!

缺點係門口太細, 好多家長推BB車, 差D冇位泊車, 仲有唔夠地方坐, 早去要等, 另外公眾假期, 打風暴雨, school holidays 冇補堂, 不過為起只係$125 一堂(2 hrs!!) 真係好抵~~~

雖然比較遠(20 mins drive from my home), 但我應該會join Wed 2-4pm 果班~

Alysia, 點解小ben 要等咁耐先有trial class? 係咪Sat 太full ar?

大宅

听起來好吸引啊, 希望快 D 到 8月尾啦~

係呀, SAT 好 full, 所以要排咁耐

原文章由 Ah4 於 08-7-25 01:24 發表
我哋上完返嚟la~~~感覺好好!

哋方唔算大, 不過好整齊同乾淨! 好多玩具, 好新淨~~~2hrs 堂好快過, 我哋去到首先係自由玩樂時間, 樂樂玩住架pooh pooh 車仔好開心, 跟住就係singing time, 仲有樂器(沙樽)玩, 茶點時間 ...

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章

我報咗星期一試堂, 想問吓你哋點搭乜車去, 我其實未去過, 唔知喺邊, 只知喺置樂花園行過啲, 點去方便啲呢?

係咪一定要搭輕鐵喺巿中心落車行過去?好遠呀! 又曬又熱呢!
(我近良景嗰頭)

原文章由 HappyHelena 於 08-7-25 17:56 發表

E...咁我8月時會見到你啦, 因為彤彤岩岩轉左大班, 都係WED2:00-4:00呀!!

大宅

坐的士好 d 啊, 反正唔係遠, 唔會貴得去邊.

原文章由 VVW 於 08-7-26 08:21 發表
我報咗星期一試堂, 想問吓你哋點搭乜車去, 我其實未去過, 唔知喺邊, 只知喺置樂花園行過啲, 點去方便啲呢?

(我近良景嗰頭)

...

大宅

係呀~~我Wed比較得閑ma~況且有彤彤做同学仔, 我哋一於跟

原文章由 HappyHelena 於 08-7-25 17:56 發表

E...咁我8月時會見到你啦, 因為彤彤岩岩轉左大班, 都係WED2:00-4:00呀!!

大宅

喺巿中心落車行過去? Impossible!!! 未行到去都中暑lu~~

巿中心果度有van仔去, 你可以响錦輝花園落車, 行過對面馬路就係la, 正確位置係屯門公路橋底果個Tennis Court 隔離, 好易見到ga!

坐Taxi 當然最好la~~

我係自已揸車去嘅

(我近良景嗰頭)

...

子爵府

好媽媽勳章

咁睇來我都係坐的士比較方便,
唔該哂各位!

禁止發言

大宅

thank you 格价報料, 抗通脹!!

原文章由 HappyHelena 於 08-7-28 10:15 發表

我係翠寧住, 通常都會坐的士去, 都係$20內, 不過如果吾係好熱我都會經置樂買完野番屋企, 不過就遠少少啦, 但係置樂d野真係平過友愛好多ar ma!!

大宅

N 1 which school is the best choice ? any idea ?

大宅

N 1 無乜idea, 但幼稚園听聞 st.peter 好似幾好.

原文章由 Dorisdoris 於 08-7-28 13:08 發表
N 1 which school is the best choice ? any idea ?

大宅

如坐輕鐵, 可免費轉乘K51, K52, K53 & K58 (巿中心巴士站), 好快就有車, 或坐綠色van仔 43A, 43B & 43C (新墟街士開出, 經巿中心巴士站), 於恆順園 或 冠豐園 的巴士站落車

(我近良景嗰頭)

...

大宅

暑假了~~ 快開始要報N1, 你地有乜 idea?

禁止發言

首頁
45678...9

尾頁

跳至