自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

伯爵府

珍珠宮

回覆:做BB班老師的心酸血淚史!怪獸家長篇!

討厭

侯爵府

畀面勳章

Melody008 發表於 15-2-11 10:18
我都有怪獸家長朋友。話說,佢個女本身學習就麻麻地,一年級時D老師已經知道呢個家長麻煩,都唔多敢理佢個 ...
好似我女學校的一位家長。。。天下怪獸一樣痴。
Nice to meet you!

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

好搞笑~留毛8

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

真係好慘

其實明明就十個好家長,但總有1個投訴怪

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

siny2 發表於 15-2-11 08:24
怪獸家長都唔緊要,最重要係個校長會唔會因息事寧人,要個老師硬食! 我都俾人老屈過,差啲入左我數,最後老 ...
你呢句岩,睇校長點做

子爵府

d人話人權吖嘛,唔滿意一定要出聲又一定係人地有問題吖嘛,咁嘅社會風氣d怪獸緊惡la
不過好彩我仔學校冇見過呢d怪獸

大宅

辦學不是辦服務!尊師重道都唔教,點教孝敬父母 (我認我老土)!

greenpea    發表於 15-2-13 18:15
Chirley    發表於 15-2-12 16:10

水晶宮

我見識過有個家長日日都在學校監察校長老師學生, 當然關注度極高的是佢個寶貝女, 有個家長因為自己遲到上唔到校車, 投訴校長老師校車公司司機同跟車保母, 結果要炒左個保母息事寧人
有個家長話自己個女 “好” 有表演天份, 煩爆個校長老師要俾個女做drama 女主腳, 多不勝數

karenlyk    發表於 15-2-11 13:32
HamiBB    發表於 15-2-11 11:26

珍珠宮

引用:搭lift 聽過後面果個師奶同佢個女(我估小

原帖由 tsuikw1004 於 15-02-11 發表
搭lift 聽過後面果個師奶同佢個女(我估小一二)講“你拎包餅同薯片番學校請曬全班同學仔食,尤其是呀邊個 ...

男爵府

搭lift 聽過後面果個師奶同佢個女(我估小一二)講“你拎包餅同薯片番學校請曬全班同學仔食,尤其是呀邊個 ...
最毒婦人心

大宅

其實咁教囡,驚唔驚第時身受其害?

伯爵府

BK Milk勳章

C啦…我睇完之後好驚第時個女返學會有呢啲同學仔同同學仔家長呀!

大宅

畀面勳章

我女同仔都未讀bb班,不過要到咁多怪獸真係大開眼界希望第時唔會咁啦

子爵府

Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由+zitzai+於+15-02-11+發表我仔

原帖由 天道總司 於 15-02-11 發表
如果學校申請,比個工人跟住小朋友返學,相信佢會第一個申請

子爵府

Poo得好勳章

我個女讀N班嗰陣成日病平均個個月返得一半,我都尤佢,只要開心就0K,同埋個個老師也有不同風格,其實做家長應該要體諒

公爵府

回覆 shinku 的帖子

對呀!佢想搞事專登挖個坑比人踩!冇得備!有心人裝冇心人!

珍珠宮

castle100 發表於 15-2-11 01:24
話說我朋友的媽咪做校工!見證左好多老師的無奈!有D家長見自己小朋友手手腳腳有一粒1.2毫子咁大嘅紅印又 ...
見慣就不怪了..見招拆招啦..

公爵府

tsuikw1004 發表於 15-2-11 06:11
但佢之後加多句 “等全部同學都病曬咁你就拎到第一 ”
佢D身教都幾好喎
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

珍珠宮

Poor!

首頁
45678...14

尾頁

跳至