自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

引用:Quote:原帖由+dayedaye+於+15-02-16+發表同

原帖由 yiyi222 於 15-02-16 發表
大伯同佢老婆都有責任,因大伯好怕佢老婆,佢老婆見到老公吾理阿媽,有良心都話下個老公啦

...
咪係。就算我唔like 我99,但如果c6 耐唔搵佢我都會問下咩事。最近佢同佢亞媽開片(係佢個妹衰先既,99又幫住晒),我都叫佢算數,唔好令99難做,不過佢仲好嬲,過年都唔知點算

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:C6阿哥娶左老婆吾理99

佢連自己阿媽都唔理都冇計,唯有叫佢出錢請工人

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:既然精神孝順唔到,就金錢上孝順了 +

原帖由 nanananana 於 15-02-16 發表
既然精神孝順唔到,就金錢上孝順了
Agree

男爵府

引用:Quote:yiyi222+發表於+15-2-16+17:46+吾明

原帖由 cmw1010 於 15-02-16 發表
婆媳版好多男家d 煩人成日話個仔娶左老婆成個變哂唔理99, 婆媳果邊d人鬧爆男家d 煩人架. 得罪講, 你個case ...
我想搬近我媽係因為我ftm呢頭一個親人都冇,我BB 4個半月已高燒2次入院住左2個星期,我有輕微抑鬱好需要家人support,而搬後亦吾等於吾理99,正如我大伯住得好近亦吾等於孝順99

子爵府

我會當佢大佬死q左!自己一家照顧!

男爵府

不過已同C6協議左同99做調遷一齊搬走了

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我會當佢大佬死q左!自己一家照顧!

原帖由 jeannietsui 於 15-02-16 發表
我會當佢大佬死q左!自己一家照顧!
X 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:綜合大家既意見,即係認命,以後一直忍落去

綜合大家既意見,即係認命,以後一直忍落去啦
OK,你地肯聽我呻俾下意見,已十分感激

...
其實你大伯仲肯比錢已經算負返小小責任, 我老公果邊寫出嚟嘅嘢可以出本書, 由結婚開始鑊鑊新鮮鑊鑊金,當6299透明, 叫99去女家針茶認錯, 個仔發晒皮四喊住話99唔錫佢老婆令佢老婆唔開心.……所以佢肯出錢乜都唔理唔搞事搞非已經好好,起碼煩少樣啦

伯爵府

引用:Quote:原帖由 cmw1010 於 15-02-16 發表婆

我想搬近我媽係因為我ftm呢頭一個親人都冇,我BB 4個半月已高燒2次入院住左2個星期,我有輕微抑鬱好需要家 ...
係產後情緒問題嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiyi222+於+15-02-16+發表我

原帖由 芝芝吉 於 15-02-16 發表
係產後情緒問題嗎?
係,好驚BB又病!一個人湊好大壓力,日日做望夫石

禁止訪問

引用:怪不得個個生「仔」都瞓身搵錢買樓俾阿仔娶

男爵府

引用:Quote:原帖由+維港+於+15-02-16+發表怪不得

原帖由 EVA222 於 15-02-16 發表
現實好殘酷,做奶奶有錢就有飛屎,所以我娘生前要幫每個仔上車,個仔要靠外家起家,慳番啖口水好過。

...
我個都係仔,好驚

男爵府

c6呀哥唔理99你迫唔到佢ga wo...

珍珠宮

好媽媽勳章

大伯兩公婆係專業人仕梗係忙喇,佢地每年寫既支票會否多過你呢個frm, 正所謂有$出$,有力出力,可能人地諗住你唔駛返工有時間照顧呢!

禁止發言

引用:Quote:原帖由 維港 於 15-02-16 發表怪不得

禁止發言

引用:Quote:原帖由 EVA222 於 15-02-16 發表現實

珊瑚宮

環保接龍勳章

有情緒病好難相處的

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

畀面勳章

我咁睇,唔理大伯點,我會盡自己既孝,唔覺唔扺,就當c6係獨子咁處理。99同大仔之間既關係就靠佢自己,你c6最多可以做既係叫大哥返黎同亞媽食下飯,冇其他

男爵府

引用:大伯兩公婆係專業人仕梗係忙喇,佢地每年寫

原帖由 echoo 於 15-02-16 發表
大伯兩公婆係專業人仕梗係忙喇,佢地每年寫既支票會否多過你呢個frm, 正所謂有$出$,有力出力,可能人地 ...
我未生仔個幾年2公婆夠忙到飛起啦
家用2兄弟一樣俾甘多

首頁

尾頁

跳至