親子旅遊

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

引用:擒日朝剛買機票2大1細,8月中,去9日,8100

原帖由 littlecarcar 於 15-05-15 發表
擒日朝剛買機票2大1細,8月中,去9日,8100,因為hb原來日日上網抽去靜岡搭thomas火車,俾佢抽中,所以去, ...
近名古屋嗎?搭thomas火車,我仔好like thomas,我fd先前講話近東京

別墅

引用:Quote:原帖由+Keroleen+於+15-06-13+發表請

原帖由 frogbobo 於 15-06-13 發表
松阪係小鎮,除左牛,真係冇乜出名景點,離火車站7分鐘步程有間 maxvalue, 藥粧,二手服飾店

...
Thx thx

大宅

回覆:暑假名古屋揮手區

我考慮緊8月尾一家三口去名古屋5日,想問下大家,如果去5日,住榮站定名古屋站會方便d?
打算1日outlet,
1日去鐵路博物館&名古屋城,
1日去市中心行街食野,
頭尾兩日應該只可以在附近行下

大宅

引用:我考慮緊8月尾一家三口去名古屋5日,想問下

原帖由 catcatng 於 15-06-13 發表
我考慮緊8月尾一家三口去名古屋5日,想問下大家,如果去5日,住榮站定名古屋站會方便d?
打算1日outlet,
1 ...
我㨂名古屋駅,去你所列的景點大都是一程車

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+KathieTing+於+15-06-12+發表

原帖由 frogbobo 於 15-06-12 發表
名古屋食定松阪食? 剛從名古屋回來,係松阪試左一升,三大人约10,000 yen, 但我地偏细食同埋只叫中價松阪牛 ...
食咩類型?鐵板燒定乜?

琥珀宮

引用:今年2月中剛去完金澤,白川鄉,高山,下呂

原帖由 212ling 於 15-04-24 發表
今年2月中剛去完金澤,白川鄉,高山,下呂自駕五天
白川鄉好靚,但由於行程比較趕,鰻魚飯都冇食呀!:cryin ...
我七月中打算去金澤白川鄉,可以分享下行程食住安排嗎?
謝謝!

大宅

引用:Quote:原帖由 frogbobo 於 15-06-12 發表名

原帖由 陳皮爸媽 於 15-06-13 發表
食咩類型?鐵板燒定乜?
一升係炭火燒烤,其實正宗食法係 sakiyaki, 至少成 10000 yen 一位,一家大細條數都好甘

大宅

回覆:frogbobo 的帖子

多謝你既建議^^

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+陳皮爸媽+於+15-06-13+發表食

原帖由 frogbobo 於 15-06-13 發表
一升係炭火燒烤,其實正宗食法係 sakiyaki, 至少成 10000 yen 一位,一家大細條數都好甘

...
系呀,又想試,銀彈有限!唯有住平D

男爵府

回覆 annawing 的帖子

係靜岡到搭,其實佢係大阪同東京中間

男爵府

MarcellaLam 發表於 15-5-24 14:19
我8天名古屋,4日3夜响白川鄉,高山同下呂,另外4日3夜名古屋同長島,酒店book好哂,只欠book車

...
我哋原本暑假去首爾, 剛改了去名古屋6日, 所以要重新再搜集資料和盡快訂酒店.
我哋係第一次去名古屋, 打算到以下地方:

DAY 1: 名古屋市內
DAY 2: 白川鄉 / 高山 (即日來回可行嗎?)
DAY 3: 長島温泉樂園, OUTLET
DAY 4: 鈴鹿
DAY 5: 下呂温泉 (住下呂温泉旅館)
DAY 6: 名古屋市內

想請問意見, 因不會自駕, DAY 1-4 都住名古屋"榮"站可行嗎?
還是 DAY 1-2 住"高山", DAY3-4住名古屋"榮"站?
THANKS!

大宅

我9月頭去名古屋
上年年尾都去過一次,但因為太遲,立山黑部都封左山
剩係跟到local tour去高山個邊咋

今次想去埋立山黑部

大宅

Harebellv 發表於 15-6-15 11:07
我哋原本暑假去首爾, 剛改了去名古屋6日, 所以要重新再搜集資料和盡快訂酒店.
我哋係第一次去名古屋, 打算 ...

我之前去過一次都係跟local tour即日來回包埋旅遊車好方便

男爵府

吉豬 發表於 15-6-15 11:24

我之前去過一次都係跟local tour即日來回包埋旅遊車好方便:happ ...

我找到多數是由高出發的 local tour, 找不到由名古屋發的 local tour, 可否提供 LOCAL TOUR 資料? THANKS

琥珀宮

引用:Quote:MarcellaLam+發表於+15-5-24+14:19+

原帖由 Harebellv 於 15-06-15 發表
下呂在名古屋及高山中間,如果住下呂,可選擇由下呂即日來回去高山及白川鄉!

我朋友幾個月前去完,無自駕,佢話自己坐JR及巴士好方便!

我7月都plan咗去,會一條route去埋金澤!

別墅

引用:Quote:原帖由+Harebellv+於+15-06-15+發表

原帖由 木土土 於 15-06-15 發表
下呂在名古屋及高山中間,如果住下呂,可選擇由下呂即日來回去高山及白川鄉!

我朋友幾個月前去完,無自駕 ...
但7月特專程下呂溫泉會不會比較熱?

侯爵府

回覆:暑假名古屋揮手區

我都有興趣去名古屋,白川鄉,高山,不過唔會暑假去,留毛學吓野先

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

木土土 發表於 15-6-15 12:24

我朋友幾個月前去完,無自駕 ...
有冇行程參考下?

男爵府

Harebellv 發表於 15-6-15 11:07
您轉機票到名古屋貴嗎?幾時出發?

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+15-6-15+12:24+下呂在

原帖由 Harebellv 於 15-06-15 發表
有冇行程參考下?
我去十日,去埋大阪!

而家差不多定咗大概北上行程,酒店都訂咗,呢兩日會訂埋名古屋酒店,攪掂交通住宿,detail行程要再遲d先!

我身邊真係好多人去日本,我七月中正暑假去,嚇到我拿拿臨book hotel (自知都有d 要求),大阪已經好多酒店已full!

首頁
45678...9

尾頁

跳至