母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

爸B勳章

引用:Quote:SandyCPS 發表於 15-4-28 01:48 之前

原帖由 Osiana 於 15-06-14 發表
你好有毅力和恆心,真係佩服!
我有問題想請教一下。
15個月大,已食3餐固體,

只餵早晚也夠,慢慢就唔谷。

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

引用:你好叻呀!!!成個過程好感動!我而家都餵

原帖由 babypurin 於 15-06-15 發表
你好叻呀!!!成個過程好感動!
我而家都餵左19個月,希望可以繼續!!
加油

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

引用:真係好偉大呀!繼續加油,自己都多左好多正

原帖由 A豬MA 於 15-06-10 發表
真係好偉大呀!繼續加油,自己都多左好多正能量,辛苦都繼續堅持!
加油

子爵府

爸B勳章

引用:媽媽堅持嘅態度對仔女一定有正面影響,,,

原帖由 garfield_small 於 15-06-23 發表
媽媽堅持嘅態度對仔女一定有正面影響,,,
湊三個,仲要一腳踢,真係好強,我都幻想緊自己如果有第三個時 ...
未必兼顧到咁多
隻眼開隻眼閉

複式洋房

引用:Quote:原帖由 garfield_small 於 15-06-23

原帖由 SandyCPS 於 15-06-24 發表
未必兼顧到咁多
隻眼開隻眼閉
你好叻,我囡22個月,諗著2歲停餵,而家我又希望佢自然離乳。 只餵早晚,唔再泵。

複式洋房

回覆:SandyCPS 的帖子

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我也餵二个 我又系瘦 第二胎bb什至跌岀生長線
我二个仔女到現在也是高瘦

大宅

回覆:十年母乳路

好感動,媽媽永遠都為著兒女著想,比佢最好!你好叻呀!

大宅

好厲害啊
我餵大囡3歲3個月了,反而好想同佢戒
唔係驚閒言閒語,係佢愛飲媽媽奶嘅程度,直頭影響食飯瞓覺。我唔知點解佢為何咁高需求,我額頭好似刻咗“我係人肉奶咀”咁

洋房

利害啊!祝願你們繼續甜甜蜜蜜,樂也融融

大宅

強, 我仔3 歲都仲鐘意啜啜, 而家未有老2, 唔知會唔會等到有老2 先可以介到

子爵府

爸B勳章

samyuetmum 發表於 15-7-1 00:01
你好叻,我囡22個月,諗著2歲停餵,而家我又希望佢自然離乳。 只餵早晚,唔再泵。

...
我只因為唔識幫佢戒奶,又唔係好捨得,咪自然離乳囉!

子爵府

爸B勳章

happyberry566 發表於 15-7-5 12:58
thx!!

子爵府

爸B勳章

GabKar2012 發表於 15-7-7 23:38
好厲害啊
我餵大囡3歲3個月了,反而好想同佢戒
唔係驚閒言閒語,係佢愛飲媽媽奶嘅程度,直頭影 ...
您都好厲害啊!
可能您限制下佢,只可以返到屋企、早和晚才食……慢慢限多D咁試下。

子爵府

爸B勳章

Jckmom 發表於 15-7-11 01:31
強, 我仔3 歲都仲鐘意啜啜, 而家未有老2, 唔知會唔會等到有老2 先可以介到

...
好難講既,到時可能兩個一齊餵,我果時都有試過。

子爵府

爸B勳章

kenix_faith 發表於 15-7-8 23:35
利害啊!祝願你們繼續甜甜蜜蜜,樂也融融
多謝晒!

子爵府

爸B勳章

cky34979 發表於 15-7-7 00:03
我也餵二个 我又系瘦 第二胎bb什至跌岀生長線
我二个仔女到現在也是高瘦
唔緊要啦!
健康最重要!不是要夠重。^^

子爵府

爸B勳章

ChelChelC. 發表於 15-7-7 18:36
好感動,媽媽永遠都為著兒女著想,比佢最好!你好叻呀!
謝謝您啊!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊