親子旅遊

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 2ling 的帖子

我覺得一般

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

維尼熊pooh 發表於 15-8-11 23:06
今日行程
同仁堂(免費打脈,配藥六個月療程要過萬)---遊古胡同---天壇---南鑼鼓巷---足底按摩(配足浴包,一 ...
俾我62激c, 一早做晒功課知道同仁x果招, 我62仲話係呀做生意點點點架

點知去到同仁x, 導遊一話免費打脈佢第一個舉手, 驚蝕底咁; 我唯有陪坐啦, 一邊做翻譯; 之後我見唔對路即閃(話帶小朋友去廁所一去無回頭), 之後我老公係咁出黎話醫師搵我 (緊係啦我識翻譯丫嘛唔係佢點sell野), 我死都話唔入返去
結果我62都係買左幾千蚊補藥

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

功夫熊貓, 我都係上bk見有人話ok, 我咪自費睇lor, 都唔錯呀, 值得去

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 15-8-13 15:40
俾我62激c, 一早做晒功課知道同仁x果招, 我62仲話係呀做生意點點點架

點知去到同仁x, 導遊一話免費打脈佢 ..
你老爺真係勁

大宅

引用:新華唔成團,轉左第二間,其實行程間間差唔

原帖由 cowboybaby 於 15-08-08 發表
新華唔成團,轉左第二間,其實行程間間差唔多。我地住喜來登,好靚好舒服,但好耐車程,報團時最好問清楚酒 ...
食果個自助餐真係,好失望!

大宅

引用:我之前都有諗過,不如放棄一日留在酒店,但

原帖由 cowboybaby 於 15-08-10 發表
我之前都有諗過,不如放棄一日留在酒店,但會miss左一些行程,每天都有特色,唔會想唔去的,我覺得唔值,而 ...
你幾時去?我7/18去航班delay3.5鐘,走又delay 4粒鍾,浪費哂時間:igiveup
最期待的全聚徳烤鴨,酒店自助歺令人超失望!

王國長老

北京上海都係出晒名DELAY, 無辦法, 大陸空管就係咁

大宅

引用:我之前都有諗過,不如放棄一日留在酒店,但

原帖由 cowboybaby 於 15-08-10 發表
我之前都有諗過,不如放棄一日留在酒店,但會miss左一些行程,每天都有特色,唔會想唔去的,我覺得唔值,而 ...
你幾時去?我7/18去航班delay3.5鐘,走又delay 4粒鍾,浪費哂時間:igiveup
最期待的全聚徳烤鴨,酒店自助歺令人超失望!

大宅

引用:功夫熊貓,+我都係上bk見有人話ok,+我咪自費

原帖由 Charlotte_mom 於 15-08-13 發表
功夫熊貓, 我都係上bk見有人話ok, 我咪自費睇lor, 都唔錯呀, 值得去
約1.5鐘要HK$250(1米以上計成人票)
一家4口要洗過仟,我就覺得不值,而且個show都係一般,個團人數少,唔去又話唔得!

王國長老

可能我上次係過年去, 城內都比較冷清, 又凍WOR, 有個室外地方睇下SHOW都幾好, 哈哈

大宅

好媽媽勳章

回覆:mssleung 的帖子

咁唔好彩,我地回程都delay左3個幾鐘,妳地都係縱橫遊?自助餐真係一般,不過團費咁平都預左,但個人應為都不太差,有朱古力噴泉小朋友好happy, 全聚duck都有團友話麻麻! 但大致團餐都好美味!

大宅

好媽媽勳章

回覆:Charlotte_mom 的帖子

同妳一樣,同仁堂借尿遁走左,回來見到d團友個個一袋二袋,有d都買左萬幾蚊

功夫熊貓唔join又無得早d返酒店,附近又無乜地方行,唯有join, 我都覺唔抵,但小朋友睇得好開心!

伯爵府

回覆:cowboy baby

請問這幾天北京空氣質素如何?天津化學大爆炸有影响嗎?
我月尾帶小孩成行,恐怕對小孩有影響?謝謝!

大宅

好媽媽勳章

回覆:momososo 的帖子

我8/1去架,空氣好好,唔係之前d人講到咁terrible, 依家唔知了,睇下有無其他jm答到你

男爵府

回覆:北京跟團

我今日返港啦,而家喺北京機場等上機,這幾天天氣好好,早晚涼涼地,係中午熱D,大約34-36度,無落過雨,就算熱都舒服過HK無咁濕,玩得好舒服好開心,地大宏偉景觀,住0k,食可接受,廁所環境0K,我本身好怕污joe地方,但今次完成0k

男爵府

第一日落機後去咗頣和園,好好風好大好舒服,坐埋船遊湖好得意,夜晚去王府井,不過只能睇吓望吓,都0K嘅。住臨空皇冠假日,離市中心唔塞車要成個鐘車程

男爵府

第二日上午去水立方入埋去,鳥巢只能外觀因有世錦賽預備,國家大劇院影張相,再入天安門廣場,又係大到無朋友好特別。
中午去故宮,好熱因為正午不過人唔多,要傘冰凍噴霧,退熱貼先掂,哩度叫辛苦D因為行了3個多小時,之後坐三輪車(個女好鐘意),再睇功夫熊貓,大人細佬都睇得好開心,又坐得舒服,夜晚再帶我地影水立方、鳥巢夜景,我地去到水立方有籃、紅燈,鳥巢又開曬燈好靚

男爵府

第三日去咗絲綢館,D團友幾張幾張咁買,萬萬聲,午餐後去長城,好彩陰陰地唔太熱,只係曬咗陣,又無乜人好舒服,我地只係行咗一個半風火台,因為D女好驚,梯級好高,落果吓要小心D!
跟住去咗十三陵,又係唔算多人唔算辛苦,行完過隔離摘桃,黃昏去埋寶樹堂,我地買咗寶膚寧

男爵府

第四日一早去同仁堂,唔想買藥嘅千其唔好把脈,一定叫你買野,買親又幾千走唔甩,我地只係喺下面買平安藥!
下午行天壇,行得好舒服,人吾多係日麗D啫,之後行南鑼古巷,賣D特色野

男爵府

第五日,hea到爆行玉器店唔啱我,但係又有人買到幾萬野,下午去足浴,按按吓有人入來話你點點㸃又叫你買浸腳包,有人買了幾千銀,我地唔識聽普通話,佢無付所以屈吾到

首頁
45678...10

尾頁

跳至