自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 Pulmma 於 15-07-02 發表黃。

原帖由 yamilau 於 15-07-02 發表
我記得佢好似支持國教
不過黃又好藍又好,呢件事唔應該拉埋政治立場嚟講。。。
好。 我贊同你。 我加咗個人情感來對佢反感。

男爵府

引用:Fb 好似好多comments都被del咗...?睇留言

原帖由 bebebibi 於 15-07-02 發表
Fb 好似好多comments都被del咗...?
睇留言好多人都....
仲鬧得好勁咁
張生會唔會受唔到啲評論㗎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 yamilau 於 15-07-02 發表佢

原帖由 Pulmma 於 15-07-02 發表
黃。 佢好多文章反警。

我覺佢睇野,祗睇一個點,唔會去宏觀分析~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-07-02 發表其實

原帖由 alicemic 於 15-07-02 發表
我唔明, 如果對方講嘅唔係事實, 就算第一個講果陣唔澄清, 由晏就去到而家成十個鐘, 越爆越多料, 舊同 ...
如果佢真係有份,依段訪問真係好諷刺,copy from佢fb

男爵府

引用:Quote:原帖由+alicemic+於+15-07-02+發表我

原帖由 MsBusy 於 15-07-02 發表
如果佢真係有份,依段訪問真係好諷刺,copy from佢fb
班「同窗」事隔廿年忽然「良心發現」,報左警未呀?刑事案無追溯期限喎!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 alicemic 於 15-07-02 發表我

佢瞓得着嗎?

水晶宮

畀面勳章

回覆:(有圖)台灣人都叫張生唔好過去打擾傷者同家屬

我覺得佢擺明係做show抽水啦!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-07-02 發表如果

原帖由 dolala 於 15-07-02 發表
班「同窗」事隔廿年忽然「良心發現」,報左警未呀?刑事案無追溯期限喎!

...
根據fb當年已經講咗係有人食煙留下火種, 而法庭亦話係人為留底火種, 所以判5位死者死於意外, 果時班學生得12歲……就煲煙

珍珠宮

dolala 發表於 15-7-2 23:50

...

當時班學生得12歲, 點會有刑事追究? 我記得當時報紙好似有報導, 為咗保護班學生, 學生上死因庭作供時係閉門進行既.

子爵府

引用:copy from 另一jm 今日有媒體報導&

copy from 另一jm

今日有媒體報導👇
有人fb話佢當年8仙火。係佢吸煙遺下火種引起山火

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 dolala 於 15-07-02 發表班「

原帖由 alicemic 於 15-07-02 發表
根據fb當年已經講咗係有人食煙留下火種, 而法庭亦話係人為留底火種, 所以判5位死者死於意外, 果時班學生 ...
仲有,如果唔係真,經過咁多小時,點解唔出黎澄清,只不停del post, 唔係好明

水晶宮

畀面勳章

引用:台灣有浴火重生嘅Selina都字去探訪,佢一個

原帖由 melomelomelody 於 15-07-02 發表
台灣有浴火重生嘅Selina都字去探訪,佢一個女兒家由延誤治療到而家可以再工作,佢喺台灣咁具代都冇呢位人兄 ...
selina起碼冇毀容,人哋見到唔會咁難受係。但呢個乜嘢衡仔……好似要話俾啲傷者聽『嗱你哋好番都會好似我咁既樣㗎喇。』

伯爵府

回覆:(有圖)台灣人都叫張生唔好過去打擾傷者同家屬

好奇一問,如果真係佢掉煙頭,點解咁多年嚟佢都咁高調,佢唔怕人爆佢大鑊嘅咩???

當年實有目擊者見到掉煙頭嘅人,咁多年D目擊者過到自己良心嗎???

珍珠宮

引用:

原帖由 Wingwong121 於 15-07-02 發表
如果冇做,唔明點解佢唔回應

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 alicemic 於 15-07-02 發表根

仲有,如果唔係真,經過咁多小時,點解唔出黎澄清,只不停del post, 唔係好明

...
仲要專登唔del有粗口嘅, 客氣叫佢咪搞住人果啲反而del晒

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-07-02 發表copy

原帖由 牛皇妹 於 15-07-02 發表
有人fb話佢當年8仙火。係佢吸煙遺下火種引起山火
其實我無咩印象,但見人post 份舊報紙,係當年嘅救人英雄自焚,睇到有d難過

男爵府

引用:Quote:dolala+發表於+15-7-2+23:50+班「同

原帖由 RelaxHippo 於 15-07-02 發表
當時班學生得12歲, 點會有刑事追究? 我記得當時報紙好似有報導, 為咗保護班學生, 學生上死因庭作供時係閉 ...
重啟調查,方便民事訴訟,為何不可?咁多藉口,我覺得造謠機會不低。

子爵府

引用:雖然好似一番好意 但真係唔岩時候希望傷者

原帖由 ellenc 於 15-07-02 發表
雖然好似一番好意 但真係唔岩時候
希望傷者唔好受打擊
人地出聲叫你走又唔好意思
agree, this is not the right time

大宅

引用:Quote:原帖由+alicemic+於+15-07-02+發表根

...
澄清又點?要針對佢嘅人,等佢澄清完咪又係話佢唔認

男爵府

引用:Quote:原帖由+alicemic+於+15-07-02+發表根

...
佢一條友,點敵悠悠眾口?佢要搵律師幫忙了。

首頁
45678...10

尾頁

跳至