夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:SVbaby 發表於 15-7-10 12:13 佢既家

原帖由 cmw1010 於 15-07-10 發表
你問我有冇留戀? 咁8年感情一定有拍拖時佢阿媽冇咁痴身, 細妹亦ALWAYS 發癲, 但由於佢妹嫁左唔同住, 癲都可 ...
無小朋友 我會
女人嫁錯人 就一世
趁後生再搵

大宅

回覆 zzz333 的帖子

我都同你一樣,要求係C6心中最重要果個,結婚初時係有咁樣,不過現在唔係,到現在成三十年感情,唔係話放下就可以放下,人既心態隨時間改變,有時真係好無奈

大宅

引用:回覆 zzz333 的帖子我都同你一樣,要求係C6

原帖由 btylm 於 15-07-15 發表
回覆 zzz333 的帖子

我都同你一樣,要求係C6心中最重要果個,結婚初時係有咁樣,不過現在唔係,到現在成三十年 ...
我先結左2年婚,可能經歷仲未多,所以我要求c6放我第一位,咁好好彩,呢2年c6都俾我感覺到好有安全感…因為我個人好缺安全感(我的安全感來自放我第一位,對我忠誠,專一不二等等)可能因為我以前俾人hurt過或者性格問題…所以so far關係幾好,有時c6會幫我話返99,所以先行到今日,如果冇c6的support,我地可能結唔成婚tim lu

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

C6個妹介紹小三比你C6, 好難接受, 好痴線的一家.....
其實你C6好有問題.....上次都離婚, 佢前妻可能都系頂佢一家唔順

別墅

wai_1981 發表於 15-7-10 15:42
請問唔同意d咩呢?
不能同意更多... 即係十分同意呀 ~~~

複式洋房

引用:C6個妹介紹小三比你C6, 好難接受, 好痴線的

原帖由 gigi1020 於 15-07-15 發表
C6個妹介紹小三比你C6, 好難接受, 好痴線的一家.....
其實你C6好有問題.....上次都離婚, 佢前妻可能都系頂 ...
同意

水晶宮

引用:唔想比太多意見...但如果我係你...我都唔知

原帖由 lamwing711 於 15-07-10 發表
唔想比太多意見...但如果我係你...我都唔知點行落去...
一聽到「他心目中, 最重要是他媽媽, 他亦承認, 有日 ...
我都係咁諗,其實喺呢度已有2個錯誤。
1,跟本唔應該問呢條問題
2,答題者跟本唔可以食成實豆沙包

monlee313    發表於 15-7-17 11:15

禁止訪問

禁止訪問

回覆:cmw1010 的帖子

大宅

cmw1010 發表於 15-7-10 12:32
NANCY 姐, BINGO, 佢驚我分身家啦可能.所以INVOLVE 層樓的, LIKE MGT FEE+ GOVERNMENT RENT+ RATES, 佢冇錢 ...
淨係驚你分身家呢樣已經唔可以接受了. 兩公婆居然咁樣計算防範仲有意思嗎?!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主, 我唔知你係咪一位舊 JM 啦
個位 JM 既 CASE 同你好似, 由未嫁已經開始呻
又係一個麻煩姑仔同99當時 N 咁多人回覆話叫佢諗清楚,
最後唔知佢有無結啦, 但我明有時唔試過係唔會心息
就你個CASE, 你都結左婚而發現真係唔WORK
又無小朋友既, 不如趁後生俾個新開始新機會大家好過

水晶宮

引用:Quote:豬仔嘜 發表於 15-7-15 22:45 我都係

原帖由 lamwing711 於 15-07-16 發表
我曾經有講笑問過老公依個問題,佢話佢自己都唔識游水,叫我救返佢好過啦…或者佢個答案都會係救佢阿媽,但 ...
你咪係醒囉

子爵府

回覆:離婚係咪出路

佢有過唔好的經歷,好難怪佢有禁既心態,其實最重要系你覺得值唔值得同佢系埋一切,你系絕對有權去尋找你的快樂,如果系,就莫負青春啦

複式洋房

回覆:離婚係咪出路?

一屋怪人
一個經歷過前妻同家人無辦法相處而成身防火牆嘅丈夫
一個超光電燈膽奶奶
一個視阿嫂為永遠敵人嘅姑仔
一個會幫自己老婆介紹小三俾大舅嘅姑仔老公

然後生活日常兩夫婦獨處嘅時間少到有啲奢侈

Oh why are you still there?!
施主
珍惜自己
及早放下

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我在反思身邊這個人還如何行下去..外人眼中

原帖由 cmw1010 於 15-07-10 發表
我在反思
身邊這個人還如何行下去..
未有小朋友已經好好彩,同埋只係30,早閃早著。

佢唔夠愛你

複式洋房

同佢講清楚你想點啦,

我同另一半有時價值觀都唔同,尤其是唔開心想呻嘅時候,好容易鬧交⋯

後尾發覺係因為當辛苦嘅時候,唔係要有人教我點諗嘢,我亦都唔想知人哋點諗,我淨係要佢有同感,話我知佢都試過有咁嘅感覺,或者佢唔知,佢都會話見到我咁佢好心痛,然後陪住我,咁就perfect喇

當然唔係個個都係咁諗啦,所以搞清楚自己想點,然後大家坐低傾下啦~加油呀,所有關係要維持架

琥珀宮

回覆:cmw1010 的帖子

我係你就當面閙佢個妹啦,不如介紹女仔比佢老公識下啦,有冇腦架?

複式洋房

回覆:lamwing711 的帖子

其實唔使禁灰!假如你地第日有小朋友,你都希望自己仔女係禁!可以同老公傾下,例如:一個月有几日要二人世界或陪屋企人!無理由因為無二人世界就分开架!

別墅

沒有小朋友可以一切從心,先放自己一個大假期,如果放假時感覺舒適自在,你就有答案了

首頁

尾頁

跳至