親子旅遊

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-08-03 發表但時間

原帖由 ho528man 於 15-08-04 發表
Maybe Day4去火車夜士好d
因去開光海海鮮食飯 順路去埋夜市,一係兩日調轉,去完 jj market ,去 let seafood 食,係附近行下就算 第二日游完水,早些去光海食飯 食完去火車夜市

大宅

回覆:yp26 的帖子

係幾點去到? 去到諗住即出市區?

男爵府

引用:回覆+mickeyeva+的帖子唔好話推介,+我試得

原帖由 emilyxduck 於 15-08-01 發表
回覆 mickeyeva 的帖子

唔好話推介, 我試得少, 上次我地女士去左 Siam Square 的 Centre Point Massage & ...
想問呢間spa招唔招待男賓?同埋buy 1 get 1 free,兩個人可唔可以分開唔同時段做?因為如果plan小朋友去kidzania玩,大人要輪流照顧!Thxxx!

子爵府

引用:Quote:原帖由 emilyxduck 於 15-08-01 發表

原帖由 wfamily2003 於 15-08-04 發表
想問呢間spa招唔招待男賓?同埋buy 1 get 1 free,兩個人可唔可以分開唔同時段做?因為如果plan小朋友去kidz ...
我想想知,分開做得唔得?

男爵府

N 年無去過bangkok又帶住小朋友,想請教以下行程:

住Siam Kempinski
D1 酒店游水(行Siam paragon),晚餐chocolate ville
D2 12中午-5pm Kidzania, 晚餐頌通
D3 上午游水,酒店lunch,terminal 21, 晚餐水門鷄,Asiatique
D4 hea 行Siam paragon,機場

請問D2 同D3晚餐地點順嗎?

D2食完頌通有無地方行?

小朋友玩kidzania時大人是否可以離開?安全嗎?想去附件按摩,jm有無好介紹?

Thanks!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

引用:N 年無去過bangkok又帶住小朋友,想請教以

原帖由 y3y 於 15-08-04 發表

小孩8歲以下 Kidzania 要有大人陪同

大宅

好媽媽勳章

引用:N+年無去過bangkok又帶住小朋友,想請教以

原帖由 y3y 於 15-08-04 發表

Day3去完T21可直接去Asiatique,我覺得水門雞飯真係不用專情去,大約5,6點入Asiatique仲可以欣賞吓日落

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ho528man+於+15-08-04+發表Ma

原帖由 yp26 於 15-08-04 發表
因去開光海海鮮食飯 順路去埋夜市,一係兩日調轉,去完 jj market ,去 let seafood 食,係附近行下就算 ...
可以呀,咁會好d

大宅

好媽媽勳章

引用:我想問而家仲係咪去林珍香唱錢抵呀??

原帖由 babytwinstar 於 15-08-04 發表
我想問而家仲係咪去林珍香唱錢抵呀??
最好rate係GrandSuperRich,你download 依個app有每日rate & 地址

子爵府

引用:Quote:原帖由 y3y 於 15-08-04 發表N 年無

原帖由 威大嬸 於 15-08-04 發表
小孩8歲以下 Kidzania 要有大人陪同
我仔9歲,如果唔跟住我唔安心,所以要分開按,或者一個唔按

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-08-04 發表因去開

可以呀,咁會好d
去泰國次次都係由輪行到晚,攰到爆,仲想搵晚去唐人街食晚食,但好似無咩時間,應該下要去多幾日

子爵府

引用:Quote:原帖由 nkm11 於 15-08-03 發表28/8-

全日jj market 好吖,我都係預全日行,中途會喺jj market入面按吓腳,順便午睡

...
行足一日都唔夠,攰到爆都未行哂

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ho528man+於+15-08-04+發表可

去泰國次次都係由輪行到晚,攰到爆,仲想搵晚去唐人街食晚食,但好似無咩時間,應該下要去多幾日

...
HaHa...所以每今次玩7days,行程可以鬆動d

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ho528man+於+15-08-04+發表全

行足一日都唔夠,攰到爆都未行哂
星期六去,行到5,6點,外圍有d小販開,所以真係可以行到夜晚8點

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我的曼谷6天行程, 請大家俾吓意見

Day 1 : 夜機, 冇行程
Day 2 : 水門雞 / 水門批發市場 / Central World / 唐人街
Day 3 : Teminal 21 / Big C / Asiatique
Day 4 : 3D Art in Paradise / Train Night Market
Day 5 : 小朋友 Kidzania / 大人Siam Square 的 Centre Point Massage / Siam Square / Siam Paragon
Day 6 : 下午2點幾機, 可能留在酒店游水

或會去埋Siam Ocean World

大宅

過左凌晨先到... 想直出市中心, 係唔係只得的士???

大宅

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+mickeyeva+於+15-8-4+16:39+編

原帖由 mickeyeva 於 15-08-04 發表

我的曼谷6天行程, 請大家俾吓意見
Good呀,有shopping ,小朋友又有得玩,行程又唔太密,have a nice trip

男爵府

回覆:y3y 的帖子

請問terminal 21 多唔多野行?

大宅

好媽媽勳章

引用:過左凌晨先到...+想直出市中心,+係唔係只得

原帖由 nganfung 於 15-08-04 發表
過左凌晨先到... 想直出市中心, 係唔係只得的士???
係呀

大宅

回覆 ho528man 的帖子

唔該晒. 唔知安唔安全呢? 未試過坐咁夜機, 但港航呢班機又好抵...

首頁
45678...13

尾頁

跳至