親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

minisheep 發表於 16-7-12 11:24
回覆 威大嬸 的帖子

hotel2Thailand :

英文加動作

子爵府

威大嬸 發表於 16-7-12 08:20
唔知呀 , 上官網睇睇

依度又見面

大宅

好想帶小朋友黎呢度玩,但個trip都係得佢一個小朋友唔知會唔會悶呢?

大宅

畀面勳章

威大嬸 發表於 16-7-12 12:00
英文加動作

請問同Babyboss的好玩程度點比?有幾多工種可以選?職員的英文流利嗎?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

hoihoima 發表於 16-8-4 09:09
請問同台北Babyboss的好玩程度點比?有幾多工種可以選?職員的英文流利嗎?
...
babyboss 排隊時間較長, 一天只玩到約十個項目, 曼谷人流較少, 一天玩到十五項目以上.

子爵府

kwanho409 發表於 16-8-4 08:53
好想帶小朋友黎呢度玩,但個trip都係得佢一個小朋友唔知會唔會悶呢?
陪玩大人悶D

男爵府

kwanho409 發表於 16-8-4 08:53

我星期一8月1日先同仔去完,1大1小,不會悶,因每份工都是個人玩,只要不是大细便可,我個人覺得起碼5歲或以上先會享受做乜

複式洋房

回覆樓主:

今日岩岩玩完,環境好靚喎,又唔多人,唔駛點排隊,想玩嗰樣有嗰樣,我個女4歲由上午11點玩到4點都唔願走,玩左9樣職業!最好係賺完錢可以用返啲錢,玩一啲返完工可以拎走製成品嘅職業,例如:可樂,明治牛奶,綠茶,仲有茄汁,哈哈哈!好滿足呀!我地之前玩過台灣嘅babyboss,泰國真係好好多,工作人員好nice架,雖然係講英文,小朋友可能未完全明白,但佢會用身體語言或者幫佢地,下次都會再黎!good!

子爵府

回覆 威大嬸 的帖子

你地一定安排得好好, 可以玩到超過15樣.
我地由開門玩到closed, 都係玩到7樣.
lunch 都係邊排邊食.

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

今日玩完, 我仔一路話唔想玩但俾我地叫佢玩
都玩左起碼9樣: 機師2次, 明治牛奶, 速递, 7-11售貨, 工程, 消防, 室內設計(人太少, 所以用公仔箱做設計), 入油, 汔車設計, m記整包。 好似係咁多。 11點玩到5點關門。

男爵府

玩具勳章

回覆:大家有去過BK kIdZania嗎?

剛剛玩完,由11點玩到17點,打左11份工(由原本怕怕醜醜咁到好主動),玩到唔肯走!阿囡話下次一定要再去!😆另外買相用左2500bath(肉都赤)💸💸💸,因為有d職業大人唔可以入去睇(空姐,醫生)
總括黎講對小朋友係一個好好嘅經驗👍🏻

大宅

大人係咪全程陪住小朋友?

大宅

威大嬸 發表於 15-11-12 15:05
我去過兩次,一次即場買,因用登機證有平,一次電話訂,因為做雨季特價。
妳亦可上hotel2Thailand睇下。

is everthing.in English including the activitied?

子爵府

mamaskylar 發表於 16-8-18 14:37
is everthing.in English including the activitied?

泰文、英文同動作

大宅

想問我在 hotels2thailand 買 ticket, 個小童飛指明係 4-14歲, 2-3 歲要在台前買, 是否一定的呢?

子爵府

回覆 poodlebarbie1 的帖子

大人一定要同小朋友入場.跟住小朋友可以自己週圍玩, 或大人跟住佢.

幾好, 周圍都係凳俾人坐, 又有小食/飲品店,
樓上又有間 Parents' Lounge, 隔離就係俾小小朋友玩的遊戲房, 好好.

假設爸爸帶仔仔入場先, 媽媽做完spa 先入, 可以一齊買入場劵, 媽媽之後搵返同一個職員入場. 場內有 free wifi.

請留意商場要夠鐘先開門, 但係地下麥當當就好早就開啦, 早餐d 粥仲幾好味, 可以試吓.

大宅

minisheep 發表於 16-8-19 10:51
回覆 poodlebarbie1 的帖子

大人一定要同小朋友入場.跟住小朋友可以自己週圍玩, 或大人跟住佢.
thw minisheep!

大宅

回覆樓主:

想請問暑假期間, 平日去還是星期六日去會比較少人?

伯爵府

pak_mama 發表於 16-8-17 23:35
今日玩完, 我仔一路話唔想玩但俾我地叫佢玩
都玩左起碼9樣: 機師2次, 明治牛奶, 速递, 7-11售貨, ...

你仔幾歲?為何他唔想玩?

男爵府

陪月勳章

sn0629 發表於 16-12-28 16:40
你仔幾歲?為何他唔想玩?

去個時剛6歲, 佢話覺得唔好玩。後來慢慢先肯玩。 可能一來我地只係一家3口去冇其他識的小朋友一齊玩, 二來男仔都係中意玩機動/遊樂設施啦。

首頁

尾頁

跳至