自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

聽到呢D消息真係好難過

大宅

好媽媽勳章

安息吧!!向你們致敬!!

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇到新聞好唔開心,好婉惜,希望家人堅強咁面對!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我要向2位英勇消防員致敬!

複式洋房

見到段新聞, 真係好唔開心! 向2位消防員致敬!

子爵府

好慘...

伯爵府

原文章由 ICbaby 於 08-8-10 15:06 發表
唉~~~~真陰公, 向2位英勇消防員致敬!!!!!!!!

唔該d人唔好再話d公務員加薪幅度不合理呢樣果樣啦, 人地[前線人員]真係搵命溥架, 唔係坐寫字樓, [涼冷氣]果班公務員呀 !!!!!! :c ...

我今日下午睇到新聞時都係咁同我老公講....前線既公務員,真係搵命搏架,都唔明點解d人會話佢地高人工唔岩....我覺得大獲野,一單就夠佢地受喇,佢地係值得比咁高薪...點都抵過果d拎高薪厚識既無能高官呀!!!
大b駿逸細b駿晞

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

真係英雄,我睇到新聞都心痛呀!希望佢地既家人節哀順變..

大宅

原文章由 kiki523 於 08-8-11 00:52 發表
今日tv不停講呢單新聞,仔仔一見到消防員不停叫,
舅父....舅父....我好驚呀,個心都跳出來 ,
唔係...唔係...唔係舅父呀,係消防員 ,
消防員真係好勇敢,但身為拒地o既家人,
一聽到呢D消息真係身同感受 ...

每逢聽到呢D消息都好唔開心!!
因為my brother 都係消防佬 !!

伯爵府

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-8-10 14:58 發表

我都係 .....

當年一位中學同學兼死黨,就係魂斷 Top One 卡拉 OK 之中 !!

當年火災現場:

SgPp5LvNKsU&feature=related

講起依件事我想講當年我同d朋友好好彩,因為當晚我地都去左果面唱k,但當時果道2間k都爆晒人,所以我地2面都拎左飛,睇下邊面有位先就唱邊面,好在果晚neway早top one一步比房我地,如果唔係我地去了top one就大獲...果晚我地唱k到半夜都成晚聽到消防車聲,但無諗過係top one大火,到在早上我地走時一出去見到top one果面比d煙薰都黑晒先諗到係火警,到我返到屋企我媽咪第一句就話以為我死鬼左,因為我同佢講左會去果面唱k,佢地早上睇到新聞之後打過比我,但我無聽到....所以佢同老豆都以為我出左事 ,雖然當年我地好好彩避過依場劫,但心裡面真係好唔開心,真心為死左既人難過 希望佢地安息.....
大b駿逸細b駿晞

男爵府

請代我向兩位英勇殉職消防員家屬深切問候,請他們節哀順變。
兩位英勇消防員,我向你們致敬!!願你們安息......

睇到呢段新聞,真係好唔開心,一邊睇一邊流淚,兩位消防員捨身救人的高尚情操真係好值得我地敬佩!!連我一個好固執,好有原則,做公務員0既姑丈話︰咁辛苦,搵命摶,抵你地高人工d。所以,請嗰d 成日話做公務員"他條"又高人工0既人,反省一下你自己對社會有咩貢獻!!

原文章由 dawndawn999 於 08-8-10 21:01 發表
(阿蕭)....我哋永遠都唔會忘記你....同掛念你....
今日下午收到一個突然嘅電話......就係我老公一個要好嘅朋友(消防員), 喺旺角火警裹其中一個殉識的消防員 ....的死亡消息....到現在我都仲未平服得到.....老公亦一 ...

水晶宮

睇到我都好心"up"..

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 藍藍 於 08-8-11 02:18 發表

講起依件事我想講當年我同d朋友好好彩,因為當晚我地都去左果面唱k,但當時果道2間k都爆晒人,所以我地2面都拎左飛,睇下邊面有位先就唱邊面,好在果晚neway早top one一步比房我地,如果唔係我地去了top one就大獲...果晚 ...

我o地後尾問番佢阿哥,原來我果位同學,其實都好少去唱 K,亦都好少會去咁夜,因為果晚佢o地一大班同事,好似係為o左升職去慶祝,就係咁 ..... 唉 !! 眨o下眼,已經係 12 年前o既事 !!

複式洋房

向2位英勇消防員致敬
希望佢地既家人節哀順變..

男爵府

睛靈勳章

好難過!!!
為兩位英雄消防員致敬!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我今早睇報紙個心都好唔舒服~~眼淚想一滴滴咁流出來~~2位消防員你地安息啦~~唔好再記掛住你地既工作啦, 你地要去一個好安靜好舒服既地方啦. 要好好保護你地既家人呀~~
[img][/img][img align=left

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

剛剛又再睇到now既new一幕幕既場面係我眼前, 眼淚不停咁流, 真係好心up~~
[img][/img][img align=left

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

向全部消防員致敬!
受傷的消防員,真的盼望你們早日康復,向你們致敬!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好唔好開心 ,2位消防員你真係英雄.

我們向殉職的消防員致敬

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好唔好開心 ,2位消防員你真係英雄.

我們向殉職的消防員致敬

支持下去你地真係好努力,旺角消防隊加油.

[ 本文章最後由 mewong 於 08-8-11 13:43 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至