自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-12-12 發表我

原帖由 ozoz 於 15-12-14 發表
請問你仔用邊個牌子書包?
Zeven 呵!當年大約$900, 到今年用咗8年了。本來想升中買過個,但呀仔話唔冼,所以慳返。

大宅

小一用到而家小六,不過仲好新淨,如亞囡唔介意,中學可繼續用
Seven書包

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 KK_happyma 的帖子

我女ok架,佢無話要買新,今年買都係我既主意咋

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:你地小朋友幾耐換一次書包

約2年換1次,暑假換

子爵府

小一開學用spi ,唔夠一個月即爛
換左個Lego,用到四年班都仲好新淨。但因為大個左,唔鍾意有公仔,所以今年五年級開學換左個seven。
我希望個seven可以用到中一二。但老公話中學換個第二個,seven (7,諧音粗口「蠢」),實俾同學笑。

大宅

DebuPegg 發表於 15-12-20 13:08
小一開學用spi ,唔夠一個月即爛
換左個Lego,用到四年班都仲好新淨。但因為大個左,唔鍾意有公仔,所以今 ...
舊的LEGO書包如何處理? (掉? 送俾人?......)

男爵府

我細個係一年換一個

子爵府

引用:Quote:DebuPegg+發表於+15-12-20+13:08+小

原帖由 KK_happyma 於 15-12-20 發表
舊的LEGO書包如何處理? (掉? 送俾人?......)
送左俾 helper

首頁

尾頁

跳至