跳至

首頁
45678...72

尾頁

男爵府

原文章由 燴番薯 於 08-9-18 11:45 發表
昨天返咗去覆診,今次都好快,總期用咗1.5hour就走得 姑娘話子宫size ok.不過無得照..我始終覺得不太安心.遲d又要去c+照吓先

都係只係聽,你下次覆診係咪一個月後......
我月底就返去覆診了....有時真係唔想去 ....
都無得照....

大宅

原文章由 燴番薯 於 08-9-18 11:45 發表
昨天返咗去覆診,今次都好快,總期用咗1.5hour就走得 姑娘話子宫size ok.不過無得照..我始終覺得不太安心.遲d又要去c+照吓先

無法啦,呢d$要洗..我都肉赤每次比四舊水照2d,
我媽話,佢果時只係醫生聽下心跳(似廣華姑娘禁)就算架喇
邊有得照下樣禁好!

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-9-18 11:55 發表

都係只係聽,你下次覆診係咪一個月後......
我月底就返去覆診了....有時真係唔想去 ....
都無得照....

係啦,唔去又唔得...我26/9am要回去,佢又編左我am,真係煩,唔係可以放工去邊度都得嘛,我打算26號果日問問姑娘下次的日子可否編我pm,話公司早上有事.....希望得啦~

大宅

==>燴蕃薯,BGIRL
你地而家幾多週&日呢?
你地無ticker我睇唔到.....

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-9-18 12:31 發表
你地而家幾多週&日呢?

我明天28 週lar.... 衣家都係108 lbs.....

大宅

我就约左10月2号返去饮第2次糖水,3号检查。跟住6号就返私家检查。原本都打算10月头请大假,而家可以请少2日,用病假补,哈哈!

原文章由 kitnat 於 08-9-18 12:30 發表

係啦,唔去又唔得...我26/9am要回去,佢又編左我am,真係煩,唔係可以放工去邊度都得嘛,我打算26號果日問問姑娘下次的日子可否編我pm,話公司早上有事.....希望得啦~ ...

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-9-18 12:31 發表
你地而家幾多週&日呢?

係war , 我想問下你私家你衣家係咪 1 個月返去覆診一次.
到後期..你會否密d checking...要幾耐先再checking...
我衣家(私家) 我都係一個月一次jar.....

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-9-18 12:54 發表

我明天28 週lar.... 衣家都係108 lbs.....

ic!
我體重同你差唔多110lbs到啦
你都幾瘦喎

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-9-18 13:13 發表

係war , 我想問下你私家你衣家係咪 1 個月返去覆診一次.
到後期..你會否密d checking...要幾耐先再checking...
我衣家(私家) 我都係一個月一次jar.....

我自己去診所check通常就返廣華例檢之前後約1week
禁樣我就可密密知道bb情況(雖然廣華只是聽心跳)
而家廣華會開始3weeks一次例檢架喇!

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-9-18 13:59 發表

我自己去診所check通常就返廣華例檢之前後約1week
禁樣我就可密密知道bb情況(雖然廣華只是聽心跳)
而家廣華會開始3weeks一次例檢架喇!

TKS......

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-9-18 13:56 發表

ic!
你都幾瘦喎

係呀....未有都係93 lbs ..... 最慘好多衫衣家
大部份著唔到.... pack 入衣櫃....
好彩...上季興d 鬆身...重可以著到小部份..

大宅

原文章由 kitnat 於 08-9-18 13:56 發表

ic!
你都幾瘦喎

hehe..因為我唔識整sticker...我現在係25週4天.你們就好啦,重係咁fit,,我最近都無磅過(唔知點解助產士小組無幫我磅的?)..上次磅已經140磅啦

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-9-18 14:23 發表

TKS......

我都係大約1個月左右去C+照一次..始終照下會安心D!:;pppp:

男爵府

原文章由 燴番薯 於 08-9-18 14:38 發表

hehe..因為我唔識整sticker...我現在係25週4天.你們就好啦,重係咁fit,,我最近都無磅過(唔知點解助產士小組無幫我磅的?)..上次磅已經140磅啦

不過...我去買bb 衫..個婆婆話..阿妹食d 野....
佢見我個肚唔係好大...但係我d friend 話都肥了很多.
到時生完大家努力keep fit....

大宅

原文章由 kitnat 於 08-9-18 12:30 發表

係啦,唔去又唔得...我26/9am要回去,佢又編左我am,真係煩,唔係可以放工去邊度都得嘛,我打算26號果日問問姑娘下次的日子可否編我pm,話公司早上有事.....希望得啦~ ...

係囉..返親去都要等好耐,但又好似乜都睇唔到.不過我安慰自己,當有半日假放吓咁囉
YEE..你是不是JOIN 助產士小組呀? 因為我係JOIN 小組的,所以我可以選每次都PM先去CHECK

男爵府

我個朋友提我,話入院帶片片..要成包...
唔可以拆...我個包nb ...winnie the poor 成
60 片.咪帶好多.....我個friend sugest 我買包
30 片裝war....

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-9-18 13:00 發表
我就约左10月2号返去饮第2次糖水,3号检查。跟住6号就返私家检查。原本都打算10月头请大假,而家可以请少2日,用病假补,哈哈!

wa..咁正! 咁你咪連續放幾日假..good!

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-9-18 14:43 發表

不過...我去買bb 衫..個婆婆話..阿妹食d 野....
佢見我個肚唔係好大...但係我d friend 話都肥了很多.
到時生完大家努力keep fit....

哈哈..我同你相反.我因為病咗,前晚去睇中醫(唔敢食西藥)個中醫話"yee..你就來生得啦wor" 哈..我話"係就好lu"
睇來之後要好努力修身lu

男爵府

原文章由 燴番薯 於 08-9-18 14:42 發表

我都係大約1個月左右去C+照一次..始終照下會安心D!:;pppp:

頭先打去私家診所....下個月個期好爆....
衣家要BOOK 定,我個私家個期好FULL.
下個月開始30週,,要兩星期去覆診一次,
跟住差唔多36週要個個星期返去覆診....

到時36週,廣華同私家差唔個個星期要返去覆診..
都咪話唔辛苦....

男爵府

各位,

有媽咪有以下分享: -
http://hk.myblog.yahoo.com/bonboncrafts/article?mid=176

都幾有用...可參考下..

首頁
45678...72

尾頁

跳至