懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: §18-24years既準媽媽入黎分享下丫§

陳太,
2日冇見你喇...好miss u

大宅

[size=large]各位可愛的後生媽媽~~唔好意思

哈,陳太最近好忙碌
忙乜野????
忙家庭、忙老爺公司(義務)、忙幫丈夫做一點事
晚上好疲倦,仍然堅持做30分鐘運動
做完運動舒服了︴精神了

我知道最近多了新會員留言
首先歡迎你們前來留言

你們點呀。一定好掛住我啦

祝大家身體健康呀
請呀~~!

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

大宅

lumijuli,
我bb都係我16week到都已經有踢我喇,好似係我肚入面轉黎轉去咁,初時都唔係轉得好勁,但而家,日日都好似係到打架咁..仲好似可以摸到bb伸手仔同腳仔出黎咁,訓覺既時候仲feel得多d呀~不過就唔係咁舒服囉~攪到我成日都訓唔到架
不過feel到佢係到轉黎轉去,好開心架^^

phoebe,
我見到你嵐嵐個網頁喇~ :mrgreen: 佢好多相呀~好得意~
我諗你女女似爸爸多d喇~ :-P 好可愛啊~
我而家都學緊自己整既網頁呀~整靚左比你睇呀~
不過學整網頁都幾煩覆~但好靚啊~

陳太,
真係好掛住你啊~
你咁多野做~都要做運動,真係佩服你,
你忙還忙,小心身體啊~都要休息多d呀~
你還有小孖在肚裏面架~不要太辛苦呀^^

子爵府

may_ho,
你可以學我甘0係babyhome開個account...甘樣只係upload d相上去就攪掂ga喇...好易好方便ga咋...再唔明你可以打俾我丫...我pm留我電話俾你丫

複式洋房

may_ho:
你好,你點可以生第一胎時候有150lb,咁快修返100lb以下,你做咩運動可以咁勁??我而家懷孕32週,第一胎,已經有144lb,我好驚我生完後,修唔到身,你教下我啦,thx!!
我都係一個好貪靚又怕肥既人,so你一定要教教我啊!!
]

大宅

phoebe,
我而家開左個a/c喇~,我識點樣放d相上去~,但係我見人地果d首頁好靚架~lovelyanyan女女既網頁都好靚~你去睇下丫~我而家都整靚緊個首頁~ccccc我係到慢慢學緊點整到個首頁有音樂啦~自己放d好靚既背景上去呀~

chingbj ,
hihi~你好呀~其實我都係比較輕骨既黎既~未生之前都係唔夠100lb,你本身幾多lb呀??
我生第一胎既時候真係好重,bb出世有3.08kg,生完呀b之後呢又會減大約10-15lb到啦~生完之後都仲好水腫架~
見到自己咁肥,坐月既時候真係唔敢食咁多野~(不過對身體唔係咁好架,)仲有最緊係每日都要做一d產後運動,坐月期間都可以做架~一d既小運動,做10min-15min都ok,如果唔係你坐月又要食d好補既野~又唔做d小運動既會好易又再肥過架~之後我坐完月都有做d sit up,我會set自己每日一定要做幾下等等囉~最緊要你唔懶,每日拎15min到做運動都已經好快修身架喇
我地呢度既陳太係一個超級運動狂~佢而家有左bb都日日keep住做30mins既運動架~
so佢都係好fit既媽媽黎架~

大宅

我25

大宅

juneyin,
歡迎你加入我地呀~
我生第一胎既時候係順產架~恢復得幾快,
你呢??今次第一胎??幾時預產期呀?? :mrgreen:

大宅

may_ho

仲乜讚我呀。

哈,有了bb。我仍然風雨不改做運動。
最近加到每天40分鐘啦。

不過........我唔去bk其他留言板傾啦
因為和佢地無野傾
好似我上排成日去「2005年1月準媽媽」
和她們都無野傾

她們傾d野,我都無發生
而且她們在香港
我好難和她們溝通。

可能年齡有不同掛..................
我懷孕都未見肚
哈哈哈哈

我今天發覺原來我丈夫好愛我的........
今天突然有這種感覺
仲好強烈........是結婚後4年
第2次有這感覺
好開心、真的好開心

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

大宅

HI MayHo,

我是第一胎啊,都希望可以順產,但要到時候才知道行不行啦。

陳太好厲害,每天40分鐘運動啊?都做些什麽運動呢?我也有朋友結了婚去到加拿大住,他們說很悶,你有沒有什麽建議可以給他們呢?

大宅

juneyin,
今次第一胎心情係唔係好緊張呢??又驚又喜
希望你同bb身體健康同順順利利咁出世啦~

陳太,
我冇贊你呀~不過真係佩服你,大家差唔多年紀,你生左2次,都仲可以keep到咁fit,講真,真係好佩服你,我而家第2胎個肚都大到好似人地就生得咁呀,肚皮鬆,所以漲得快~你而家都有孖b係肚入面,都仲可以唔見肚,你一定肚皮收到好好啦~
我都好少係其他到留言,多數都係呢個post同埋係全職媽媽果到留言,果個post係18-24year old既媽媽黎架~都一樣好似我地咁後生~你得閒去果到傾下丫~我地琴日仲去bbq黎
玩得好開心 :mrgreen: 仲要有好多唔同既話題,傾過不停架,hahaha
hahaha陳太,你唔係一向都覺得你老公好好愛你既咩??
都唔係今日架喇~點解咁強烈呀??講出黎比我地分享下你既喜悅嘛 :mrgreen: 呵呵~~
我一個八婆仔,咩都鐘意八下,如果你唔想講~冇所謂架

大宅

見你哋傾得咁開心,我又嚟撘訕先。
係呢,你哋有冇睇"十級驚嚇場面"嗰個主題呀,我睇完剪嗰 part 好驚呀,心都寒埋,雖然我已經 plan 咗順產 ga 喇,一早知要剪嘅,不過親眼睇完之後有啲猶疑好唔好順產囉,其實到真正要剪嗰時係咪 feel 唔到嘅呢?我真係好驚呀,早知唔睇啦

大宅

juneyin
我做什麼運動呀。
我最喜歡swimming、跑步、踏單車、行山、遲些會學泰拳

在加拿大好悶,唔係呀
我住15年啦
我平時做家務、做運動、行街shopping、跟我丈夫落club及去d,或者跟老爺去gambling
好多活動架

你朋友住加拿大邊度呀
我住edmonton,已經好僻靜啦~~~

may_ho

「你生左2次,都仲可以keep到咁fit,講真,真係好佩服你」
>>>>哈,我仲佩服你啦,你咁輕磅。我未懷孕都已經120磅啦。可能我做運動太多。我的線條都幾粗架。好在我唔係黑黑實實。如果成個李麗珊咁.......我都唔知點好。

「你而家都有孖b係肚入面,都仲可以唔見肚,你一定肚皮收到好好啦~」
>>>>哈,我懷孕前是業餘運動員,我是長跑好手。我每天train sit up一分鐘50下》又做掌上壓。我當年曾經在加拿大考入政府醫療隊伍。體能是非常重要的。我有腹肌架。是真的。不過當然不是6舊咁恐怖。可能我腹部結實。我好難見肚。

「我都好少係其他到留言,多數都係呢個post同埋係全職媽媽果到留言,果個post係18-24year old既媽媽黎架~都一樣好似我地咁後生~你得閒去果到傾下丫」
>>>>哈,我都唔洗做,我唔知和你們可以傾乜........我好怕和d30幾歲女人傾。無野傾。她們講的內容有少許大驚小怪。(如:可能她們遲生bb,腰骨少少痛大驚小怪、肚圍大左,又E嘩咁嘈。又說什麼去政府生OR私家生.....)

。MAY_HO及其他後生媽媽
唔好介意我咁踩其他會員,有時覺得她們小事化大,
我們是後生女,說話唔應該成個師奶咁
乜乜物物。煩到死。
可能我在加拿大生活,唔懂得和她們相處。
所以我決定以後唔去「2005年1月準媽媽」傾

我只來這兒傾兩句。

「hahaha陳太,你唔係一向都覺得你老公好好愛你既咩??
都唔係今日架喇~點解咁強烈呀??講出黎比我地分享下你既喜悅嘛 呵呵~~」
>>>>你都知道你8掛呢。你唔乖乖啦。
唔話你知。HAHHAHHAHHA

PHOEBE
你最近好似好多時間去左「2005年1月準媽媽」
我唔去0個邊傾。和她們唔夾咀形。
唔知道她們講乜..........

大宅

住家甜品

"十級驚嚇場面是什麼,香港電視呀
我唔明白你說什麼

男爵府

大家好呀

我係22歲既媽媽~我預產係8月29日呀!!!!!!
hehe原來好多同我差唔多既年齡既媽媽~~~
重要有d有2個bb啦好開心呀聽到~!!!!!
我都係今年5月先結婚o家!!!第一胎好多野唔識!!
我生完你地有地方一齊去我又想join你地呀可唔可以o家?

陳太:

你已經有3個仔仔~現在個肚又係twins呀????
你第2胎又係孖仔o家啦!!!!好勁呀~辛唔辛苦呀?
你點keepfit o家!!!我怕生完個肚好醜呀 :-(

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

大宅

咪落地

你的名好可愛。

我點keep。
1•每天最少做30分鐘帶氧運動、5-10分鐘伸展運動及小量負重運動(舉啞令)
2•配合均衡飲食
3•保持心境開朗,最好似傻婆,癲癲地無壓力

我陀仔唔辛苦。因為我一來未見肚。
二來我懷孕仍然keep住運動
好開心》好快樂
唔好成日「形」住「形」住
你自然會流露出開心的樣子

這樣生完唔會醜怪
相由心生

我丈夫仲讚我愈來愈fit
愈來愈「索」
hahhhahahhahhah

好高興認識你啦
我是23歲的陳太

may_ho、phoebe、住家甜品等會員都好kind
多d上來傾

至於約埋出來玩
oh my god
我住加拿大架

你找她們啦
hahhahhahhahha

子爵府

hihi all,
陳太,
我有時見依度冇人留言甘我咪去2005年1月媽咪果邊講下野囉

may_ho,
我星期5果晚冇去呀..因為去左睇醫生...盤骨痛呀....,下次我一定會去ga

大宅

陳太:
可能你冇睇到啦,個主題又係喺<產前產後>ga!

複式洋房

hello may_ho & 陳太:
THX!may_ho 話我知你修身既方法.
我係第一胎,我未懷孕118lb,到現在32週就有成144lb,重左成26磅(164cm),我既醫生經常說我重得太多,他說要我生時最好重24磅,如果唔係生個時會好辛苦同好難修身,但係我已經食少左野,但係都控制唔到我既體重,你地比d意見我啦!
係咪成日做運動真係會易生d,你地生第一胎時係咪好辛苦家?
你地真係有恆心,可以咁勤力做運動.........
]

子爵府

chingbj,
唔駛刻意甘食少d野啦....你重左26磅都唔係重好多姐....人地成日話生之前行多d會易d生....因為生果時對腳都要好用力ga...驚你唔夠力...
我生第1胎時好快就生左喇....上午10點幾開始有少少痛..我最初只係以為肚痛要去洗手間...點知去完出黎仲有少少痛....我開始知道有d不妙喇...因為當時得我一個0係屋企...我唯有打俾我老公叫佢返黎...終於我自己0係屋企沖定晒涼死等到1點多d老公終於趕到返黎同我去醫院喇,
一入到醫院2點,我已經開左5度..即刻被人推入產房喇....入到產房先至係最痛....大概勁痛左大半個鐘..助產士話我開夠10度喇....叫我可以生喇....我用左差唔多10次力終於生左囡囡出黎喇 :-P 剪我下陰果時真係feel到ga....都會覺得痛...不過剪得好快ga姐...唔駛驚

首頁

尾頁

跳至