自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

CathyChan1126 發表於 16-3-7 10:07
我最記得,
有個同學咬我,
最後我咬返佢,

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:難忘的兒時回憶⋯⋯

寶x銀行外開槍打劫,我同阿媽仲有幾個舖位就到銀行門口,阿媽一見到有班人沖入銀行就立即捉住我狂跑,我當時好細仲以為阿媽仲咩捉住我一齊喺街狂跑咁開心到自己大D先知到咩事我阿媽真係

Charlotte_mom    發表於 16-3-11 00:02

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:寶x銀行外開槍打劫,我同阿媽仲有幾個舖位

原帖由 sau2005 於 16-03-08 發表
寶x銀行外開槍打劫,我同阿媽仲有幾個舖位就到銀行門口,阿媽一見到有班人沖入銀行就立即捉住我狂跑,我當時 ...
勁, 伯有好堅!

放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 16-3-8 21:32
勁, 伯有好堅!
x 2

男爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:cattz288 發表於 16-3-8 21:32 勁,

原帖由 loolooloo 於 16-03-08 發表
x 2
如果係我,我諗我來唔切反應,可能只懂發呆

男爵府

呢個post好多野睇

水晶宮

sau2005 發表於 16-3-8 21:39
如果係我,我諗我來唔切反應,可能只懂發呆
所以你媽媽好勁

大宅

以前細個小學時養過鴨仔,由細養到大,養到大大只。有一日放學回家後,發現唔見左只鴨,原來比阿媽攞左去雞檔劏左,一打開雪櫃見到只鴨,爆喊左好耐

伯爵府

2018母親節勳章

其實我都算驚險中長大,除咗中秋差D走失、險遭狼吻外,仲有我阿媽:佢成日趁我訓覺時去買餸,同時佢好興走之前煲落水.....。我試過至少5次訓訓下被隔離隣捨拍門叫醒,一掹大眼只見一屋都係煙。

伯爵府

2018母親節勳章

sau2005 發表於 16-3-8 21:27
寶x銀行外開槍打劫,我同阿媽仲有幾個舖位就到銀行門口,阿媽一見到有班人沖入銀行就立即捉住我狂跑,我當時 ...
Auntie犀利人媽!

大宅

我細個屋企好窮,阿媽想唔要我,佢從來都唔帶我出外食野,有一日佢帶我去街邊檔食淨麵,我就覺得好奇怪,媽叫我食,我就開始食,非常好食,佢只係叫咗一碗,佢冇食,然後佢話叫我唔好走,佢自己就走咗好耐都冇返黎,我等呀先,聽到鋪頭老闆娘同我講,你媽唔要妳。我一直等,好多個鍾之後,佢返黎就帶我走。
長大咗之後,我回想返,佢真係想唔要我,只係怕有人問起唔知點解釋。

Charlotte_mom    發表於 16-3-11 00:04

男爵府

2024年龍年勳章

仲有一次(我4-5歲)坐火車返大陸,當時好多人,有個男人拉開我阿媽個袋,我當時諗都冇諗就一手拍落個男人隻手度,個男人仲細細聲同我講:我留咗D嘢喺佢(我阿媽)度,我立即大叫:媽咪,呢個叔叔話留咗D嘢喺你度!我阿媽又發威:ghh=$&~÷\"&lycefgp嚇到個男人立即消失於人海中

大宅

sau2005 發表於 16-3-8 22:50
仲有一次(我4-5歲)坐火車返大陸,當時好多人,有個男人拉開我阿媽個袋,我當時諗都冇諗就一手拍落個男人隻手 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:小冬甩 的帖子

我媽最鐘意帶我去附近停車場叫我認車

大約5,6歲,我剩係記得當時係認住 d logo....

佢會指住一架車問我,呢架係咩呀? 我就答。。。ban屎... 寶馬.. . 波子

利申: 唔係住豪宅,只係佢帶我去附近比較有錢人住的停車場

小冬甩    發表於 16-3-9 08:32
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:我細個屋企好窮,阿媽想唔要我,佢從來都唔

原帖由 littleduckwong 於 16-03-08 發表
我細個屋企好窮,阿媽想唔要我,佢從來都唔帶我出外食野,有一日佢帶我去街邊檔食淨麵,我就覺得好奇怪,媽 ...

大事化小, 小事化毛.........

禁止訪問

公爵府

引用:- 幼稚園瀨屎- 幼稚園下午茶D奶香味- 媽咪

原帖由 bubu7 於 16-03-07 發表
- 幼稚園瀨屎
- 幼稚園下午茶D奶香味
- 媽咪放工番黎果陣醫院味
好多

大宅

引用:我細個屋企好窮,阿媽想唔要我,佢從來都唔

原帖由 littleduckwong 於 16-03-08 發表
我細個屋企好窮,阿媽想唔要我,佢從來都唔帶我出外食野,有一日佢帶我去街邊檔食淨麵,我就覺得好奇怪,媽 ...
好奇一問,咁你而家同媽咪關係點?

男爵府

引用:回覆+etoile+的帖子你好好彩,+走得甩。藍田

原帖由 是是但但 於 16-03-08 發表
回覆 etoile 的帖子

你好好彩, 走得甩。藍田真係好多色魔同變態佬。
我細過好驚睇《警訊》同《繩之於法》ga!但又要驚又要睇!

公爵府

首頁

尾頁

跳至