自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

翡翠宮

回覆:寶貝babylove 的帖子

你快d影咗呀女d瘀傷,去醫院檢驗留醫生紙,再去教育局投訴兼投訴校長恐嚇(如果有6 音更好), 教育局一定會做野架,跟手叫教育局幫呀女轉教。N年前我仔個同學比人整到隻眼,都係咁做兼轉埋校。

男爵府

回覆:個囡喺學校比男同學打,求意見!

帶個女去睇醫生,驗傷
比驗傷紙cooy學校同佢哋講,再唔處理,你會自行報警,一定會追究到底

子爵府

Poo得好勳章

我會即刻報警驗傷

男爵府

先要打人小朋友停課,以免傷其他同學先啱!另外校長處理不當,無即時約見,你掉返轉同校長講,唔搞大件事,就佢大件事!你間名校?

男爵府

首先你囡囡傷勢點?快去檢查。
1.當時老師不在場?在場的話,點可能會發生?如不在場,阿女有冇即時搵老師?
2.如果係我,我會直接踩去學校搵校長,要即時見嗰位男同學,當面質問佢究竟乜嘢事?同時叫佢搵家長立即到學校。第二日先見?我絕對唔會等!身為家長,自己個仔有事都唔即時現身?叫佢去死啦!
等學校覆?我絕對唔會咁被動!我亦都要畀自己小朋友知道,媽咪點都會企喺佢身邊保護佢!

別墅

回覆樓主:

報警

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

報警

男爵府

報上睛幸報啦

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

比我一早報左警...學業都已經唔係最重耍啦....唔使怕無書讀..有咩緊要得過自己仔女性命

學校擺明怕影響校譽多D....一定要追查到底..
媽媽你呢一刻唔出手...一定後悔...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

引用:Quote:原帖由 kwankwan717 於 16-03-18 發

原帖由 寶貝babylove 於 16-03-18 發表
我今日有同校長講過,我覺得佢暗示我如果攪大件事會影響阿囡喺學校嘅各方面,所以我唔知點做好:na ...
個校長不知所謂,唔想搞大件事,叫對方跪低認錯!

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇到樓主咁講都嬲呀,呢個嬲同學發生洋事呀?可以咁惡打人?仲有個校長,竟然咁講野。如果我係樓主,我唔會驚無書讀,我會報警,有道理唔會怕。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

全部意見一致:報警,驗傷!

不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

點解你仲可以咁冷靜等幾日,比我一日都唔等得,一定要校長交代,離晒譜,上緊堂,當住老師、咁多同學面前都可以咁打你個囡,冇人係度仲得了,個男同學有情緒病,係應該要去接受治療啦,而唔係响學校亂打人囉!個校長仲想當冇事發生報警驗傷啦!

侯爵府

引用:點解你仲可以咁冷靜等幾日,比我一日都唔等

原帖由 櫻花bb 於 16-03-19 發表
點解你仲可以咁冷靜等幾日,比我一日都唔等得,一定要校長交代,離晒譜,上緊堂,當住老師、咁多同學面前都 ...
仲要小學生,學校都無話想糾正佢d行為,真係不知所謂,男仔打女仔仲要打得甘暴力,上到中學真係唔敢想象

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

睇見都嬲
報警啦
如果佢真係扑咗去你個女個頭到
分分鐘死/破相,可大可小

同埋個男同學not only 想bully咁簡單,佢直程想殺埋你個女

大宅

幫手推上報

水晶宮

引用:Quote:原帖由+櫻花bb+於+16-03-19+發表點解

原帖由 mwmyway 於 16-03-19 發表
仲要小學生,學校都無話想糾正佢d行為,真係不知所謂,男仔打女仔仲要打得甘暴力,上到中學真係唔敢想象:ig ...
係喎!睇到都嬲

水晶宮

畀面勳章

引用:我囡四年級,喺上緊堂時比個男同學出位埋去

原帖由 寶貝babylove 於 16-03-18 發表
我囡四年級,喺上緊堂時比個男同學出位埋去起腳踢條腰幾下,之後個男同學又返埋位拎個鐵嘅保暖水壼再走近我 ...
有時唔係老師唔做野,而係老師通知咗對方要求見家長,但家長唔合作學校無權去佢屋企拉佢㗎!呢D情況最有效的方法係報警!

大宅

報警啦!校長同家長一定有交代。我侄仔讀緊中一,前排比同學打,我家姐即刻報警。

公爵府

facialchung 發表於 16-3-18 22:57
你快d影咗呀女d瘀傷,去醫院檢驗留醫生紙,再去教育局投訴兼投訴校長恐嚇(如果有6 音更好), 教育局一定會做 ...
教育局 幾耐有回應, 校長結果 

首頁
45678...9

尾頁

跳至