家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

Man@Man 發表於 16-5-31 23:42
其實可以換轉角度黎睇!保險agent又唔係乞求你買保險!係保險agent嘅角度係將一啲保險公司好嘅產品推介俾 ...

呢到無話保險呃人,呢到主要人係話香港有好多保險agent呃人,而樓主就係其中一個呃人agent既好例子!
你揾返樓主以前D發言,就知佢係agent但一路係bk扮用家,直到被踢穿,之後佢就講左一大堆保險歪理!
最後又係到扮可憐寫呢個po,假到當bk姐妹傻既吾識分析!

侯爵府

好媽媽勳章

wingtingzoe 發表於 16-5-31 23:03
有好多保險經紀係心地好好的, 對好多人保險系必需品, 特別係醫療保險

但果個人一定吾係樓主!
因為樓主係另一topic(講買純人壽),我叫D姐妹比較下吾同公司既價錢(因我經驗,買一D公司無經agent既純人壽,係會平約30%)。
但樓主就即刻講埋D歪理,話吾經agent買既保險有起事上黎可能無得賠!
跟住又“祝”我可以claim到份純人壽張單!(之後佢就被板主警告及close了果part)

呢D,咪保險agent既害群之馬囉!大家要小心呀!

伯爵府

ac321 發表於 16-6-1 06:18
但果個人一定吾係樓主!
因為樓主係另一topic(講買純人壽),我叫D姐妹比較下吾同公司既價錢(因我經驗,買一 ...
一句講晒,做得呢行無所不用其極大話連篇,為達目的扮鬼扮馬不擇手段坤人買!此行業的搵食技倆出神入化,智商低少少都頂唔緊!

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

其實保險係多個保障,但高質素agent實在太少,多數係吹水,講既同簽既唔同,最慘係要claim時先知有問題,係咪害人不少呢~

大宅

引用:(唔知你地仲有無得救)o係呢個版睇左咁耐

原帖由 LanaLiams 於 16-05-24 發表

(唔知你地仲有無得救)
你都承認lee行係有呃人agent啦,呃人agent吾會刻係额頭,所以支持你睇法,如需買保障,吾一定同要agent買。

首頁

尾頁

跳至